Projecten en advies

Diensten---Sectie---Projecten--advies.png

Samen gaan we op zoek naar het beste antwoord op uw vraag. In een project of adviestraject vinden wij een oplossing die aansluit bij uw eisen, wensen en budget. Dit doen we onafhankelijk en flexibel.

Werkplekken_inrichten.pngWerkplekken inrichten

OGD helpt u bij het inrichten, uitrollen en onderhouden van uw werkplekken. Of het nu gaat om een algemeen profiel waarop iedere medewerker kan e-mailen en tekstverwerken, of om werkplekken voor gebruikers met specifieke softwarebenodigdheden. Hierin speelt het nieuwe werken een belangrijke rol. Wij geven uw gebruikers de mogelijkheid overal en altijd te kunnen werken. Op kantoor, onderweg of thuis op de bank.
lees verder

Infrastructuur_inrichten.pngInfrastructuur inrichten

Naast de werkplekken is het ook belangrijk dat de onderliggende techniek up-to-date blijft. Iedere ict-omgeving is op een bepaald moment aan vernieuwing toe. Wanneer dat moment komt, helpt OGD bij het realiseren van complete infrastructuuroplossingen en deelprojecten op het gebied van netwerken, virtualisatie en beveiliging. We zetten voor u een (volledig) vernieuwde omgeving neer waarmee u weer voorop loopt en jaren vooruit kunt. Onze infrastructuurprojecten maken gebruik van de nieuwste technieken en volgen gedegen projectmethodieken. Uw wens staat gedurende het project altijd centraal.
lees verder

Advies.pngAdvies

Of u nu een grote multinational bent, of een lokale detailhandelaar, iedere organisatie heeft baat bij gedegen advies. Laat u bij het nemen van beslissingen over uw ict daarom adviseren door OGD. Onze adviseurs zijn specialisten uit verschillende takken van de ict en experts binnen hun vakgebied. Zij kunnen helpen bij vrijwel ieder ict-vraagstuk en geven onafhankelijk advies over het vinden van een oplossing die aansluit bij uw eisen en wensen.
lees verder

Technisch_specialisten.pngTechnisch Specialist

Op zoek naar een troubleshooter om uw netwerkstoringen te verhelpen, of een ervaren manager die uw ict-projecten coördineert? OGD levert technisch specialisten die matchen met uw behoefte. Onze specialisten zijn in het bezit van één of meerdere certificeringen, en lopen voorop door hun kennis en ervaringen actief te delen. Daar profiteert ook u van. 
lees verder

Alles is met elkaar verbonden. Wanneer je de servers vervangt, dan is het denkbaar dat je meteen de werkplekken, het netwerk, de opslag en de beveiliging meeneemt. Het is mogelijk dit in losse aparte projecten op te pakken, maar nog efficiënter is het om de gehele omgeving in één keer aan te pakken.

OGD is een system integrator, met ervaring om de gehele ict-infrastructuur voor u te ontwerpen, op te bouwen, in te richten en op te leveren. U wilt zich geen zorgen meer maken over de inrichting, onderdelen en deelprojecten. U wilt gewoon dat het werkt. Wij hanteren een beproefde projectmethodiek bij het uitvoeren van projecten.

OGD hanteert een pragmatische projectmethodiek. We bijten ons niet vast in de verplichte documentatie, maar kijken naar wat in uw situatie het beste werkt en zoeken altijd naar de vraag achter de vraag. We luisteren naar uw ideeën en doen voorstellen waar u misschien nog niet op was gekomen. Zo zetten we de lijnen uit voor een succesvol project of adviestraject. En als er in de loop van het project toch iets moet veranderen, dan komt er geen papierwinkel bij kijken, maar voeren we de verandering binnen de mogelijkheden door.

Maatwerk op basis van een standaardoplossing

Veel ict-infrastructuren en werkplekken moeten aan ongeveer dezelfde eisen voldoen. Daarom bieden wij een complete standaardoplossing aan, die de meeste medewerkers alles biedt dat ze nodig hebben. Tegelijkertijd vinden we het erg belangrijk om specifieke wensen en eisen zo goed mogelijk uit te voeren. Daarom is onze standaardoplossing zo ontworpen dat deze gemakkelijk en snel op maat gemaakt kan worden. U krijgt altijd het resultaat dat optimaal aansluit bij al uw wensen. Dat is hoe we projecten en adviestrajecten samen slimmer uitvoeren. 

Wij adviseren turnkey

U krijgt uw nieuwe omgeving bij ons altijd turnkey opgeleverd. Dit houdt in dat we een nieuwe omgeving of nieuw systeem naast de huidige opbouwen. Wanneer de tests succesvol afgerond zijn, voeren we de migratie uit. De volgende dag komen uw medewerkers op kantoor en kunnen direct aan de slag met de nieuwe omgeving of het nieuwe systeem. Uiteraard zorgen we voor ruime begeleiding van uw medewerkers met de nieuwe mogelijkheden.

Wij adviseren altijd om een ict-verandering turnkey uit te voeren, maar wanneer uw wensen of mogelijkheden dat niet toelaten, voeren we de wijziging agile uit. Dit houdt in dat de verandering gefaseerd wordt doorgevoerd. Bijvoorbeeld eerst de mailomgeving, vervolgens de back-upvoorziening, etc.

Fasering

De implementatie van een project verloopt altijd volgens de volgende fasen:

 1. projectvoorbereiding
 2. technische implementatie
 3. functionele test en acceptatie
 4. migratie
 5. nazorg en oplevering

Elke fase wordt afgesloten met een beslissingsmoment. De opdrachtgever bepaalt zo of de volgende fase gestart wordt.

Processen

Er zijn een drietal processen die we standaard inrichten om te zorgen dat het project vlot en vlekkeloos verloopt. De belangrijkste zijn:

1. Stuurgroep inrichten

Voor een gegarandeerde besluitvorming willen we altijd een stuurgroep vanuit de klant die snel en adequaat beslissingen neemt. Hierin dienen minimaal de volgende disciplines vertegenwoordigd te zijn:

 • Vertegenwoordiger van de eindgebruikers. Meestal is dit een systeembeheerder of iemand van business intelligence.
 • Eindbeslisser namens de klant. Hierbij denken we aan de ict-manager of directeur. 
 • Iemand van OGD. Meestal is dit de accountmanager of business unit manager projecten & advies

De stuurgroep ontvangt wekelijks van de projectleider een rapportage met de volgende zaken:

 • voortgang project
 • status fase project
 • risico’s en management daarvan

2. Risicomanagement

Aan elk project zijn risico’s verbonden. Hoe we samen slimmer omgaan met deze risico’s is een van de manieren waarin OGD zich onderscheid van anderen. Onze projectleiders bewaken voortdurend de risico’s en rapporteren hierover aan de stuurgroep. Van elk risico worden in ieder geval de volgende drie zaken bijgehouden:

 • Hoe belangrijk is dit risico?
 • Hoe groot is de kans op optreden?
 • Welke tegenmaatregelen dienen genomen te worden?

Door de risico’s goed te managen zijn we in staat om snel en tijdig te reageren op onvoorziene en ongewenste omstandigheden.

3. Kwaliteitsmanagement

U wilt de best mogelijke specialisten aan uw project laten werken, maar het gehele project door deze specialisten laten uitvoeren is financieel niet gewenst. Wij werken met een constructie met senior en junior medewerkers. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van het project. Zo krijgt u de kennis van onze technisch specialisten en blijven de kosten binnen uw budget. De projectleider houdt voor u controle op uitvoer en kosten van het project. 

contact

Jos Nijmeijer Business unit manager Projecten & Advies088 65 00 000

alle velden zijn verplicht