Infrastructuur inrichten

Diensten---Projecten---Infrastructuur.png

OGD helpt bij het realiseren van complete infrastructuur-oplossingen en deelprojecten op het gebied van netwerken, virtualisatie, opslag en back-up.

Infrastructuur_inrichten.pngBinnen de ict volgen ontwikkelingen en technologieën elkaar snel op. Wat gisteren nog de toekomst was, is vandaag de standaard en zal morgen oud nieuws zijn. Iedere ict-omgeving is op een bepaald moment aan vernieuwing toe. Wanneer dat moment komt, helpen wij u graag verder. Onze experts helpen bij het plannen en realiseren van een ict-infrastructuur waarmee iedere organisatie met een gerust hart weer jaren vooruit kan.

Klant centraal en resultaat voorop

Wij adviseren en ondersteunen onze klanten merkonafhankelijk en vanuit een gedegen technische achtergrond. We ontwerpen en implementeren altijd de oplossing die het beste aansluit bij uw omgeving. Hierin is de gewenste verbetering ons enige uitgangspunt. 

In de voorbereidende fase van een project is OGD vaak al ondersteunend bezig met een adviestraject. Wilt u weten welke soorten advies u bij ons kunt inwinnen? Lees dan hier verder.

Flexibel met PRINCE2

Wensen zijn veranderlijk en dat begrijpen wij. Daarom hanteren we een flexibele projectmethodiek gebaseerd op PRINCE2. We doorlopen geen onnodige, tijdrovende stappen maar behouden een pragmatische aanpak. Misschien gaat u, naarmate het project vordert, bepaalde zaken toch anders zien. Onze kracht zit hem in hoe wij omgaan met zulke onverwachte wendingen tijdens een project, zoals aanpassingen van de gewenste functionaliteit. Onze insteek is het afleveren van een resultaat dat voldoet aan uw actuele wensen. Ook als dat betekent dat het project plots van richting verandert.

Complete infrastructuuroplossingen

OGD is wat in de markt een system integrator wordt genoemd: onze technisch specialisten en projectleiders zijn experts in het tot één geheel samenbrengen van delen van een systeem. Ze koppelen uw behoeften aan passende producten en technologieën en realiseren zo een oplossing op maat voor uw organisatie. 

Meedenken tijdens het project

U heeft een beeld van de verandering die u wilt bereiken en heeft al nagedacht over zaken als virtualisatie en communicatie? Mogelijk heeft u zelfs al een uitgebreid advies geschreven of ontvangen van een adviseur? Maar nu wilt u niet vanaf de zijlijn toekijken terwijl uw ict wordt opgeleverd. Tijdens onze projecten blijft u gedurende het hele traject betrokken op de manier die u prettig vindt. Denk bijvoorbeeld aan het geven van sturing met behulp van een projectstuurgroep of via een wekelijks overleg met de projectleider.

Direct overzicht

Al in het eerste persoonlijke gesprek hoort u hoe wij het project aanpakken en waaraan we onze uren besteden. En ook in de offerte krijgt u van ons een goed overzicht van het hele project. We houden rekening met alle zaken die van invloed zijn op een succesvol verloop. Niet alleen de implementatie en migratie komen aan bod: we kijken ook naar de impact op uw organisatie, het opleiden van eindgebruikers en de overdracht naar het systeembeheer. U krijgt direct een beeld van het gehele project, de planning en de kosten. Zo houden we kans op onaangekondigd meerwerk laag en weet u op elk moment waar u aan toe bent.

Een infrastructuurproject is opgedeeld in de volgende fasen:

infra.png

1. Projectvoorbereiding

We lopen gezamenlijk het project door en stippelen samen met u de planning uit. De benodigdheden voor de start van het project worden vastgesteld. De projectleider stelt het projectplan op en we ondersteunen en adviseren u bij de bestelling van de benodigde hard- en software. Ook onderzoekt één van onze technisch specialisten uw situatie om mogelijke knelpunten voor de projectuitvoer in kaart te brengen.

2. Technische implementatie

We starten de implementatiefase met een kick-off, waarin we de verwachtingen van u en ons projectteam op elkaar afstemmen. Samen lopen we de planning door en maken we heldere werkafspraken. 

Voor wijzigingen die van invloed zijn op de productiesystemen of beslissingen vereisen, wordt er ook gedurende het implementatietraject afstemming met u gezocht. Eventuele momenten van downtime worden gezamenlijk ingepland. 

Tijdens de implementatie gaat niets definitief verloren. Wij documenteren alle uitgevoerde installaties, configuraties en wijzigingen. 

3. Functionele test en acceptatie

Zodra de nieuwe omgeving gereed is, komt het moment om hem te testen. U toetst of de nieuwe omgeving daadwerkelijk aan uw verwachtingen voldoet. Gebruikers en functioneel beheerders doorlopen een testomgeving op basis van functionaliteit. Eventuele fouten of aanvullende wensen worden vervolgens in behandeling genomen.

OGD ondersteunt u bij het uitvoeren van de test. Samen met uw functionele insteek, leveren wij vanuit de techniek nuttige aanvullingen voor een succesvolle test. 

Nadat wijzingen zijn doorgevoerd worden de punten van aandacht nogmaals getest. Wanneer alle punten zijn afgehandeld en u akkoord gaat zijn we klaar om te migreren.

4. Migratie

Al tijdens de technische implementatie werd een migratieplan opgesteld. Daarin zijn de benodigde stappen bepaald. Het moment van de migratie stemt de projectleider met u af. Om verstoring van de beschikbaarheid van uw systemen te minimaliseren, kan dat bijvoorbeeld in de avonduren of het weekend zijn.

Wij helpen u met de communicatie naar uw gebruikers, zodat zij goed geïnformeerd zijn over de komende wijzigingen. Zo worden de juiste verwachtingen geschapen. Waar nodig leiden we de eindgebruikers op in het gebruik van de nieuwe systemen.

5. Oplevering en nazorg

Na de installatie vindt een nazorgperiode plaats om gebruikers in samenwerking met de projectmedewerkers aan hun nieuwe omgeving te laten wennen. Ook behandelen wij eventuele storingen en aanvullende wensen.

In samenspraak plannen wij de oplevering. Tijdens de oplevering rapporteren wij over het verloop van het project. Wij dragen de nieuwe functionaliteit en de verantwoordelijkheid voor de nieuwe omgeving over aan de beheerder. Hierbij ontvangt hij ook alle relevante documentatie, wachtwoorden en eventuele actiepunten.

Opleiding van gebruikers

Bij ieder project staat de eindgebruiker centraal en de gebruikerservaring maken we zo helder mogelijk. Toch kan het voor gebruikers na een infrastructuurproject soms even wennen zijn. Bijvoorbeeld wanneer u kiest voor een nieuw besturingssysteem of een nieuw Office-pakket. OGD helpt de overgang zo soepel mogelijk te maken en leidt, waar nodig, de eindgebruikers op. Onze ervaren docenten leggen duidelijk uit wat er voor hen verandert en helpen ze snel weer op weg. Meer weten? Neem contact met ons op.

Overstappen naar de cloud

Steeds meer organisaties kiezen ervoor (delen van) hun ict in de cloud te plaatsen, om medewerkers zo de mogelijkheid te bieden makkelijk overal en altijd te kunnen werken. Iedereen kan zich richten op zijn eigen werkzaamheden zonder zich zorgen te hoeven maken over de techniek in de backend. Deze bevindt zich veilig in een datacenter dat onder constant toezicht van ervaren beheerders staat.

Clouddiensten

Samen met OGD plaatst u (delen van) uw ict in een private cloud. Deze overstap heeft veel weg van een normaal ict-infrastructuurproject. Het verschil is dat naderhand de techniek niet langer bij u op locatie staat, maar in ons datacenter.  Bent u klaar om met OGD de stap naar de cloud te maken? Lees dan verder op de pagina alles in de cloud. Wanneer u de overstap gefaseerd wilt maken, dan kiest u ervoor uw ict deels in de cloud, deels lokaal te plaatsen.

Meer over de cloud

De komende jaren zal de cloud een steeds belangrijkere plaats gaan innemen in de ict. Voor OGD is de cloud daarom een belangrijk thema in het bepalen van onze koers voor de toekomst. Wilt u meer weten over de rol die wij denken dat de cloud gaat spelen? Lees dan onze Themapagina Cloud eens door. 

Naast Windows 8, lanceert Microsoft in 2012 ook het vernieuwde serverbesturingssysteem Microsoft Windows Server 2012. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u overstappen? Laat OGD u adviseren.

Wij hebben het voorwerk gedaan

Bij OGD hebben we veel ervaring met het uitrollen van ict-infrastructuren, ook op basis van Windows Server 2012. Onze experts adviseren u op basis van hun ervaring en kijken samen wat de beste keus is voor uw ict-omgeving. Daarna kunnen we ook het volledige uitrolproject voor u uitvoeren.

Combineren met Windows 8

Microsoft Windows Server 2012 is in het bijzonder ontwikkeld om te combineren met het nieuwe Windows 8. Op zichzelf doet Server 2012 alles wat u vraagt, maar de combinatie met Windows 8 brengt enkele extra features. Denk bijvoorbeeld aan Dynamic Access Control, waarmee u nog gemakkelijker uw bestanden beveiligt, of Bitlocker Network Unlock, wat beveiligen van netwerkschijven gemakkelijk maakt.

leesmeerknop-themaw8.png

contact

alle velden zijn verplicht