Werkplekken inrichten

Diensten---Projecten---Werkplekken-inrichten.png

OGD helpt u bij het inrichten, uitrollen en onderhouden van uw werkplekken. We geven uw medewerkers de mogelijkheid om overal te kunnen werken. Op kantoor, onderweg of thuis.

Werkplekken_inrichten.pngWij zien ict als een nutsvoorziening die het, simpel gezegd, gewoon moet doen. Het gaat erom dat uw medewerkers overal en altijd kunnen werken - op hun vaste plek, onderweg en op locatie. De ict moet hen ondersteunen en niet beperken. OGD helpt bij het realiseren van de fysieke werkplekken op kantoor en bij het benutten van alle mogelijkheden van het nieuwe werken.

Werkplekken en servers

Wij realiseren werkplekken die op efficiënte wijze verbonden zijn met een centrale server. Onze ict’ers rollen snel en gericht werkstations uit die precies aansluiten bij de benodigdheden van uw medewerkers. Doordat we merkonafhankelijk zijn en samenwerken met verschillende partners kijken we altijd wat voor uw organisatie de beste keus is op het gebied van zowel hardware als software. Flexibiliteit en de mogelijkheid om snel en gemakkelijk extra werkplekken uit te rol spelen hierin een belangrijke rol.

Overal en altijd kunnen werken. Dat is kort gezegd wat het nieuwe werken inhoudt. Door snelle ontwikkelingen wordt het steeds gemakkelijker om uw medewerkers ongekende flexibiliteit te bieden. Systemen en informatie zijn vierentwintig uur per dag beschikbaar en kunnen bovendien vanaf vrijwel iedere locatie benaderd worden. Uw medewerkers zijn niet langer gebonden aan kantoren en werkdagen en kunnen voortaan overal en altijd werken vanaf hun eigen laptop, pc, mobiele telefoon of tablet.

Aan de basis van de eenvoud die u uw medewerkers op de frontend biedt, staat een complexe technische infrastructuur in de backend. Servers, virtualisatie en veilige authenticatiemethoden zijn bijvoorbeeld noodzakelijk, maar het is ook belangrijk dat de omgeving en zijn gebruikers de juiste ondersteuning krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het belang van een helpdesk met ruime openingstijden die ook om negen uur ’s avonds problemen verhelpt.

Gebruiksgemak belangrijker dan techniek

De meeste medewerkers hoeven niet te weten hoe hun werkplek technisch tot stand komt. Het gaat hen erom dat specifieke applicaties en belangrijke gegevens gewoon toegankelijk zijn. Of deze lokaal staan geïnstalleerd, uit de cloud komen, of bewaard staan op een centrale server is voor hen niet belangrijk. Wij richten uw ict aan de backend efficiënt in zodat uw medewerkers gewoon aan het werk kunnen zonder stil te hoeven staan bij waar applicaties vandaan komen.

Virtualisatie van applicaties maakt het ook mogelijk zelf applicaties te selecteren uit een interne app store. De medewerker bepaalt welke applicaties hij gebruikt en stelt zo zijn eigen werkplek samen. Uw ict-afdeling wordt ontzien terwijl tevredenheid en gemak voor gebruikers toeneemt.

Bring your own device

Tegenwoordig is een werkplek meer dan alleen een desktop of laptop. De moderne werkplek draait om een omgeving, die door gebruikers ook wordt benaderd met andere hardware zoals iPads, smartphones, Chromebooks en netbooks. Waar het vroeger ingewikkeld was om ondersteuning en afstemming te bieden voor persoonlijke apparaten is het nu voor iedereen mogelijk thuis met dezelfde applicaties en gegevens te werken als op kantoor. Door verbeterde veiligheid hoeft u zich bovendien niet langer zorgen te maken over het verliezen van waardevolle informatie.

Al meer dan twintig jaar richten we werkplekken in om te voorzien in de behoeften van de medewerkers van onze klanten. Met de komst van allerlei nieuwe technologieën en apparaten weten wij wel raad. Wij richten de werkplekken zo in, dat deze overal en altijd gebruikt kunnen worden, maar met de beveiliging in ons achterhoofd. Uw medewerkers hoeven hier niet over na te denken.

Communicatie is cruciaal

Het inrichten van nieuwe of bestaande werkplekken heeft vaak een grote impact op de organisatie. Elk project kent zijn ups en downs en onze kracht zit hem in de korte en open communicatielijnen die we onderhouden tijdens het gehele traject. We regelen de communicatie op elk niveau, van gebruiker tot beslisser. Wanneer iets niet volgens afspraak verloopt, horen we dat snel van u en uw medewerkers. En andersom geldt dat net zo. Goede communicatie is cruciaal voor een succesvol ict-project.

Werkplek op maat op basis van standaardoplossing

Wij zorgen dat uw medewerkers de werkplek krijgen die ze willen, of dit nu een geheel nieuwe of een aangepaste bestaande werkplek is. Als uitgangspositie nemen we hiervoor onze standaardoplossing, die voor de meeste werkplekken uitstekend geschikt is. Deze passen we aan specifieke eisen en wensen aan om zo de optimale werkplek voor al uw medewerkers te realiseren. We geven daarbij inzicht in de kosten en de doorlooptijd zodat onaangename verrassingen worden uitgesloten. Vervolgens zorgen onze ict-specialisten voor de achterkant die past bij de wensen van de werkplek. Één van onze projectleiders neemt al het regelwerk op zich: van urenbewaking tot het aansturen van specialisten, projectmedewerkers en leveranciers. Het resultaat is een werkplek op maat voor iedere medewerker.

Bewezen benadering

Bij OGD beschikken we over jarenlange ervaring met het uitvoeren van allerlei projecten. We volgen een gedegen en bewezen stappenplan waarmee we al uw werkplekken aan de precieze wensen en benodigdheden van uw gebruikers laten voldoen. Ook voor branches als bijvoorbeeld het onderwijs of de zorg hebben we de specifieke kennis en ervaring in huis. En na afronding van het project helpen we u verder vanuit onze ervaring met het beheren van de meest uiteenlopende ict-omgevingen.

Het proces voor de (her)inrichting van uw werkplekken bestaat uit een viertal stappen:

1. Business case

Samen met u stellen we een business case op voor de gewenste verandering, waarin we kijken naar de wensen en behoeften van de organisatie. U hoort precies van ons wat er mogelijk is op basis van de huidige bewezen technologieën. 

2. Advies

Op basis van de wensen en behoeften van de organisatie in de business case en de voorkeuren die u uitspreekt voor bepaalde functionaliteiten, stellen we een advies op voor de te bewandelen weg. Hierin nemen we de verschillende risico’s en tegenmaatregelen meteen mee. Bij het technische deel van het advies doen we een nulmeting en op basis van het ontwerp van een nieuwe of aangepaste omgeving stellen we een begroting en planning op. 

3. Inrichting

Wanneer u akkoord bent met het ontwerp start de inrichting van de servers en werkplekken. Onze specialisten en projectmedewerkers zorgen voor nieuwe werkplekken en de inrichting van de backend, zodat deze aansluiten bij het gewenste gebruik.

4. Onderhoud

Nadat het project is afgerond, nemen we de omgeving voor u in beheer en zorgen we voor onderhoud van de hard- en software of dragen we de nieuwe servers en werkplekken geheel over aan uw eigen beheerders.

Opleiding van gebruikers

Bij al onze projecten staat de eindgebruiker centraal en de gebruikerservaring maken we zo helder mogelijk. Toch kan de nieuwe werkplek voor sommige gebruikers even wennen zijn. Bijvoorbeeld wanneer u kiest voor een nieuw besturingssysteem of een nieuw Office-pakket. OGD helpt de overgang zo soepel mogelijk te maken en leidt, waar nodig, de eindgebruikers op. Onze ervaren docenten leggen duidelijk uit wat er voor hen verandert en helpen ze snel weer op weg. Meer weten? Neem contact met ons op.

Wilt u overstappen naar Microsoft Windows 8 om uw medewerkers de meest moderne werkplekken te bieden? Wij helpen u graag. Bij OGD hebben we ervaring met het uitrollen van Windows 8-werkplekken.

Wij zijn zelf al overgestapt

Bij OGD zijn we intern al naar Windows 8 gemigreerd. Wij weten dus precies wat er komt kijken bij het uitrollen van Windows 8-werkplekken. Deze ervaring stelt ons in staat om u snel en efficiënt te helpen bij uw overstap. Zowel als u kiest voor Windows 8-werkplekken in de cloud, of wanneer u liever gaat voor lokale installaties.

Geen hardwarekosten

Windows 8 heeft ongeveer dezelfde systeemeisen als zijn voorganger Windows 7. Wanneer u overstapt naar Windows 8-werkplekken, hoeft u dus niet te investeren in nieuwe hardware. Sterker nog, Windows 8 zal de prestaties van uw bestaande hardware in de meeste gevallen alleen maar verbeteren.

leesmeerknop-themaw8.png

contact

alle velden zijn verplicht