Thema: de cloud

Naar de cloud: hoe stippelt u de route uit?

Uw bankzaken regelt u al sinds jaren in de cloud. Dat doet u met webapplicaties die u niet zelf bezit. En u weet niet waar uw geld zich precies bevindt.

Met data in de cloud spelen een aantal dezelfde issues. Maar met een aantal verschillen. Een euro is altijd een euro, terwijl uw data niet valt te vergelijken met die van iemand anders. Ook moet u van uw gegevens wel weten waar deze precies staan. Is het niet omdat u dat zelf belangrijk vindt, dan is het wel om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving.

We zien de afgelopen tijd de vraag steeds sneller veranderen van óf u met uw organisatie naar de cloud gaat, naar wanneer dit moet gebeuren. En hierdoor rijst de vraag wat er mogelijk is en hoe een dergelijk traject richting cloud eruit ziet. De overstap is op dit moment nog niet voor alle toepassingen mogelijk, dus een eerlijk advies hierover is noodzakelijk.

Wat bieden wij

Wij bieden u geïntegreerde clouddiensten. En zorgen ervoor dat ook Windows-applicaties gewoon beschikbaar zijn. Naast eigen hosting zetten we ook clouddiensten van onze partners in. Denk hierbij aan integratie met Microsoft Office 365 en Google Apps.

Gehost in Nederland

Clouddiensten komen in vele vormen, maar in bijna alle gevallen wordt een deel van uw data opgeslagen op een server ergens op de wereld, op een plek waar u geen kijk of controle over heeft. “De lucht is toch de lucht? Wat maakt het uit waar mijn data staat?” Lucht is niet zomaar lucht als het om data-opslag gaat. Amerikaanse regelgeving is anders dan bijvoorbeeld Nederlandse, daarom is het zeker van belang te zorgen dat uw data in Nederland wordt gehost. 

Ook als u bijvoorbeeld gegevens van klanten of patiënten opslaat. Daarvoor heeft u namelijk juridische en technische verplichtingen. Dit geldt vooral voor organisaties in de overheid, zorg en financiële sector. Voor de veilige opslag van gevoelige data zijn allerlei Nederlandse en Europese regels. Die regels gelden niet in bijvoorbeeld India. U weet dus pas zeker dat de regels worden gevolgd als uw data in de EU, en liever nog in Nederland, is opgeslagen.

OGD host alles in Nederland. Wij hebben de sleutel en zorgen ervoor dat aan alle technische en juridische randvoorwaarden wordt voldaan. Voor al onze klanten.

Onze benadering

Op dit moment zien we veel organisaties zichzelf veel vragen stellen. Voor de ene organisaties past een geleidelijke overstap naar clouddiensten het beste. Terwijl andere organisaties juist kiezen voor een volledige overstap naar de cloud als onderdeel van een uitbestedingstraject. Welke route u ook bewandelt, in beide gevallen staat gebruiksgemak voor uw medewerkers voorop. Zij moeten uiteindelijk beter geholpen worden.

We moeten elkaar eerst beter begrijpen. We brengen aan de hand van een aantal ‘slimme’ vragen uw behoeftes in kaart. Zo brengen we de mogelijkheden en moeilijkheden van uw ict-omgeving in kaart. Welke applicaties vormen een obstakel en met welke regelgeving heeft u te maken? Hieruit volgt een set met opties waaruit u een keuze kunt maken op basis van heldere voor- en nadelen.

Uiteindelijk zit het echte verschil tussen een goede of een slechte overstap naar de cloud in de juiste vertaalslag van uw werkwijzen en processen naar technische oplossingen. Daarom stellen we voor de oplossing voor uw organisatie uiteindelijk maar één ding centraal: uw medewerkers. Zij moeten slimmer kunnen werken in de nieuwe situatie. Pas dan is onze missie geslaagd.

Lees verder over onze clouddiensten:
Alles in de cloud
Deels in de cloud, deels lokaal

contact

alle velden zijn verplicht