Thema: Windows 8 en Windows Server 2012

windows-8-logo-klein.pngOp deze themapagina over Windows 8 en Windows Server 2012 leest u onze visie op Windows 8. Zelf zijn wij al gemigreerd naar Windows 8. Graag zetten wij onze kennis en ervaring in om u te adviseren of de overstap voor u voordeel oplevert, en hoe u deze overstap het best kunt aanpakken.

Onze visie op de nieuwe Windows-familie in het kort

Uw medewerkers willen overal, altijd en op al hun apparaten kunnen werken. Aan u de taak hen hierin te ondersteunen. Windows 8 zien wij als een onderdeel van een totaaloplossing van verschillende technologiën die u kunt inzetten om aan die vraag te voldoen. Van welke onderdelen uw medewerkers gebruik maken, hangt af van hun specifieke werkzaamheden en voorkeuren.

Met Windows 8 en Windows Server 2012 zet Microsoft een eerste stap in de richting van een beter op de mens gerichte ict. De nieuwe Windows-lijn verlegt het speelveld verder in de richting van apps, touch en mobiliteit. Ook is er veel aandacht besteed aan de veiligheid van bestanden en software.

Verder lezen?

Op deze themapagina belichten wij een aantal onderwerpen om u te helpen in te schatten of een overstap naar Windows 8 voordelig is voor u. Klik op de links hieronder om naar de verschillende onderwerpen te springen.

 • Wij zijn voorbereid op uw vragen - Wilt u weten wat Windows 8 en Windows Server 2012 voor u kunnen betekenen en hoe u de overstap kunt maken? Laat ons u daarbij helpen.
 • De overstap in vijf fasen - U wilt overstappen naar Windows 8 of Windows Server 2012? Wij hanteren daarvoor onze beproefde projectaanpak.
 • Windows 8-desktop in de cloud - Wilt u twee vliegen in één klap slaan door over te stappen naar een Windows 8-omgeving in de cloud? OGD helpt graag.
 • Uw applicaties packagen en sequencen - OGD zorgt ervoor dat uw applicaties gewoon blijven werken na de overstap naar Windows 8.
 • Ontwikkelen voor Windows 8 - Windows 8 brengt de traditionele pc en mobiele apparaten als tablets en smartphones dichter bij elkaar. Onze ontwikkelaars helpen u het optimale te halen uit deze ontwikkeling.
 • Nieuwe mogelijkheden Windows Server 2012 - Windows 8 biedt zelf al veel nieuwe mogelijkheden; Windows Server 2012 vergroot het speelveld nog verder. Wij vertellen u graag over de voordelen hiervan.

Download ook ons informatiepakket over Windows 8 en Windows Server 2012 (pdf).

Samen slimmer met Windows 8

Op donderdag 11 oktober organiseerden we ‘Samen slimmer met Windows 8′. In de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam ontmoetten we ruim 300 ict’ers en managers om samen met sprekers van onder andere Microsoft en OGD ict-diensten de nieuwste Windows-familie onder de loep te nemen. Een verslag hiervan leest u op onze blog. Hieronder ziet u een korte video-impressie.


Microsoft Gold Partner

Microsoft Gold Partner

Wij kunnen u niet alleen helpen met uw vragen over Windows 8. Wij hebben Microsoft-experts op alle mogelijke gebieden in huis. En door ons Microsoft Gold Partnership zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Lees verder over ons partnership met Microsoft.

vraagteken.pngMeer weten?

Wilt u verder praten over Windows 8? Krijgt u graag persoonlijk advies toegespitst op uw organisatie? Neem contact met ons op.

Bent u enthousiast over Windows 8 en Windows Server 2012?  En bent u benieuwd hoe u de overstap kunt maken? Laat ons u daarbij helpen. Wij hebben uw huiswerk alvast gedaan. Sterker nog: we hebben onze eigen ict-omgeving al naar Windows 8 gemigreerd.

Wij zijn al overgestapt

radertjes.pngMigreren naar Windows 8 of Windows Server 2012 is een grote stap. Daar weten wij alles van, want de afgelopen maanden zijn we zelf al overgestapt naar Windows 8. U wilt dan ook dat er goed wordt nagedacht en dat het project gestructureerd verloopt. Wij hebben, niet alleen met Windows 8 maar ook met andere besturingssystemen, jarenlange ervaring met het uitvoeren van migratieprojecten. Ook hebbben we ervaring met het ontwikkelen en uitrollen van Windws 8-apps. Daardoor weten onze projectleiders precies hoe ze uw migratie moeten aanpakken. Bovendien kunnen ze goede inschattingen maken van eventuele risico’s. Meer weten over hoe wij projecten en migraties aanpakken?

Ook voor uw migratie zijn we voorbereid

Bij OGD hebben we het voorbereidende werk al gedaan. Onze experts hebben zich uitvoerig in de nieuwe Windows-familie verdiept. En dankzij onze cultuur van kennisdeling verspreid de Windows 8-expertise zich snel door de gehele organisatie. Dit gebeurt met opleidingen, lezingen en ons sociale intranet Coconut. De kennis voor het maken van de overstap is dus nu al breed aanwezig.

Capaciteit

Op dit moment zijn er 170 Microsoft gecertificeerde OGD’ers. Deze kunnen ingezet worden op allerlei manieren; of het nu gaat om het beheren van uw omgeving of om extra mankracht bij de verhuizing van uw ict. Maar natuurlijk ook bij uw migratie naar Windows 8. Met parttime en fulltime ict’ers bieden wij u ongekende flexibiliteit.

Microsoft Gold PartnerMicrosoft Gold Partnership

Niet voor niets organiseerden wij met ‘Samen slimmer met Windows 8’ het eerste partnerevenement in Nederland over de Windows 8-familie. Daarnaast hebben we als Microsoft Gold Partner zeven competenties. Waaronder die op de zeer actuele vakgebieden van “Identity and Security”, “Management and Virtualization”, en “Server Platform”.

Eerlijkheid staat voorop

Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden van Windows 8 en Windows Server 2012. Maar dat wil niet zeggen dat deze producten altijd en voor iedere organisatie de beste keus bieden. Bij OGD vinden we het belangrijk om onafhankelijk te blijven. U krijgt dus vooral een eerlijk advies. Wanneer wij zien dat Windows 8 en Windows Server 2012 voor uw organisatie niet de beste keus zijn, dan hoort u dat meteen van ons.

U wilt overstappen naar Windows 8 of Windows Server 2012? Wij benaderen deze migratie als een volwaardig ict-project. Dat betekent dat we onze beproefde projectaanpak hanteren. Deze bestaat uit de volgende vijf stappen.

1. Voorbereiding - uw wensen helder gedefinieerd

liniaal-driehoek.pngIn een verkennend erste gesprek bespreken we uw specifieke wensen. Hoe denkt u bijvoorbeeld over bring your own device, draadloze netwerken of het nieuwe werken? Aan de hand van uw wensen en eisen maken we een een functioneel ontwerp. Ook voeren we een uitvoerige inventarisatie van uw huidige omgeving uit, zodat we weten in hoeverre deze al voldoet aan het functioneel ontwerp. 

De volgende stap is het maken van een technisch ontwerp. Daarin staan niet alleen de beoogde doelen, maar ook hoe we deze denken te gaan bereiken en wat daarbij mogelijke risico's zijn. 

Hierna gaan we over tot het maken van een volledige planning van de migratie. De benodigdheden voor de start van het project worden vastgesteld. De projectleider stelt het projectplan op en we ondersteunen en adviseren u bij de bestelling van de benodigde hard- en software. Ook onderzoekt één van onze technisch specialisten uw situatie om mogelijke knelpunten voor de projectuitvoer in kaart te brengen.

2. Technische implementatie

We starten de implementatiefase met een kick-off, waarin we de verwachtingen van u en ons projectteam op elkaar afstemmen. Samen lopen we de planning door en maken we heldere werkafspraken. 

Voor wijzigingen die van invloed zijn op de productiesystemen of beslissingen vereisen, wordt er ook gedurende het implementatietraject afstemming met u gezocht. Eventuele momenten van downtime worden gezamenlijk ingepland. 

Tijdens de implementatie gaat niets definitief verloren. Wij documenteren alle uitgevoerde installaties, configuraties en wijzigingen. 

3. Functionele test en acceptatie

Zodra de nieuwe Windows-omgeving gereed is, komt het moment om hem te testen. Gebruikers en functioneel beheerders doorlopen een testomgeving op basis van functionaliteit. Eventuele fouten of aanvullende wensen worden vervolgens in behandeling genomen.

OGD ondersteunt u bij het uitvoeren van de test. Samen met uw functionele insteek, leveren wij vanuit de techniek nuttige aanvullingen voor een succesvolle test. 

Nadat wijzingen zijn doorgevoerd worden de punten van aandacht nogmaals getest. Wanneer alle punten zijn afgehandeld en u akkoord gaat zijn we klaar om definitief naar Windows 8 of Windows Server 2012 te migreren.

4. Migratie

doos.pngAl tijdens de technische implementatie werd een migratieplan opgesteld. Daarin zijn de benodigde stappen bepaald. Het moment van de migratie stemt de projectleider met u af. Om verstoring van de beschikbaarheid van uw systemen te minimaliseren, kan dat bijvoorbeeld in de avonduren of het weekend zijn.

Wij helpen u met de communicatie naar uw gebruikers, zodat zij goed geïnformeerd zijn over de komende wijzigingen. Zo worden de juiste verwachtingen geschapen. Waar nodig leiden we de eindgebruikers op in het gebruik van het nieuwe besturingssysteem.

5. Oplevering en nazorg

Na de installatie vindt een nazorgperiode plaats om gebruikers in samenwerking met de projectmedewerkers aan hun nieuwe omgeving te laten wennen. Ook behandelen wij eventuele storingen en aanvullende wensen.

In samenspraak plannen wij de oplevering. Tijdens de oplevering rapporteren wij over het verloop van het project. Wij dragen de nieuwe functionaliteit en de verantwoordelijkheid voor de nieuwe omgeving over aan de beheerder. Hierbij ontvangt hij ook alle relevante documentatie, wachtwoorden en eventuele actiepunten.

Wilt u twee vliegen in één klap slaan door over te stappen naar een Windows 8-omgeving in de cloud? OGD helpt graag. Wanneer u deze stap in één keer volledige wilt maken, maar ook wanneer u het liever iets rustiger aan doet.

Alles in de cloud

wolk.pngWanneer u ervoor kiest om volledig over te stappen naar de cloud, dan hoeft u niet langer om te kijken naar uw ict. Wij verzorgen de inrichting en het beheer van alle Windows 8-werkplekken en -applicaties en bieden daarnaast veilige e-mail- en back-upvoorzieningen. Dat alles doen wij voor u vanuit één van onze veilige datacenters. U richt zich op kernactiviteiten en bespaart kosten terwijl de kwaliteit van uw ict stijgt.

Het resultaat is dat uw medewerkers overal en altijd kunnen werken. Bij u op kantoor, maar ook op hun eigen Windows 8-laptop of tablet. Een internetverbinding is voldoende om toegang te krijgen tot ieders eigen werkplek, applicaties en bestanden die bijvoorbeeld zijn opgeslagen in SkyDrive. U maakt zich geen enkele zorgen meer om het beheer, want onze cloud-voorzieningen worden continu in de gaten gehouden door experts.

Dankzij de Windows 8 Store kunnen uw medewerkers zelf de relevante applicaties installeren op hun werkplek. Ook kunt u ervoor kiezen om een eigen, interne app store in te richten. U biedt uw gebruikers dan een selectie van applicaties aan die zij kunnen installeren op hun werkplek.

Ook is het concept uitermate schaalbaar; extra Windows 8-werkplekken zijn in no-time uitgerold en rechten en applicaties zijn met een paar klikken toegewezen. 

Tot slot komt daar nog bij dat u met de OGD Shared Servicedesk bij vragen of problemen direct profiteert van de gedeelde kennis en ervaring van onze servicedeskexperts.

Deels in de cloud, deels lokaal

pc_scherm.pngBinnen enkele jaren zal de cloud de standaard zijn en kan iedere organisatie volledig overstappen. Toch bestaan er voor sommige organisaties momenteel nog enkele obstakels die de complete overstap moeilijk maken. In dergelijke gevallen biedt OGD de ideale middenweg. Ons hybride cloudconcept is een uitstekende eerste stap in de richting van een volledige cloudomgeving.

Een hybride cloudoplossing is bijvoorbeeld een verstandige keus wanneer u medewerkers heeft die gebruik maken van applicaties die zo zwaar zijn dat ze momenteel nog niet optimaal presteren over een internetverbinding vanuit een datacenter. U biedt dan de andere gebruikers een standaard werkplek aan, en maakt uitzonderingen voor de gebruikers die met zware applicaties werken. Denk hierbij aan CAD-software.

Ook kan dit concept een goede oplossing zijn voor organisaties die door wet- of regelgeving verplicht zijn data op hun eigen locatie op te slaan. Dan bieden we een combinatie van lokale data-opslag met werkplekken aangeboden vanuit ons datacenter. Met een hybride cloudoplossing heeft u het beste van twee werelden.

Wij helpen u verder. U wilt de overstap naar Windows 8 maken? OGD zorgt ervoor dat uw software gewoon blijft werken.

Soms kan het gebeuren dat oudere software niet helemaal soepel meer werkt na een overgang naar een nieuw besturingssysteem of een nieuwe ict-infrastructuur. Vervelend, met name als het om bedrijfskritische applicaties gaat. Bij uw overgang naar Windows 8 of Windows Server 2012 helpen wij deze problemen te voorkomen door erop te anticiperen. We houden vooraf rekening met dergelijke applicaties en zorgen dat deze na de overgang direct uitgerold zijn en gewoon blijven werken.

Wat maakt OGD anders?

 • Hoogopgeleid personeel bij u op locatie
 • Met uurtarieven vanaf € 50,- maken wij een package voor gemiddeld € 880,-
 • Packagen en sequencen, maar ook volledige migratietrajecten
 • De beste test is een menselijke test. Met ons is die betaalbaar
 • Wij zijn een officiële Microsoft Application Compatibilty Factory (ACF) partner 

1. Advies

grafiek.pngWij inventariseren uw gehele omgeving op gebruikte applicaties. Onze technische specialisten vertellen met welke applicaties u problemen kunt verwachten en hoe u deze het beste oplost. U ontvangt van ons een prettig leesbaar rapport met onze bevindingen en een duidelijk advies over de te nemen stappen. Uiteraard kunnen wij u ook helpen met het packagen en sequencen zelf of de noodzakelijke aanpassingen aan uw ict-omgeving. Wist u dat lang niet alle applicaties te packagen of te sequencen zijn? Ook dat vertellen wij u, vóórdat u de overstap maakt naar Windows 8.

2. Mankracht

mannetje_voorkant_1.pngWij leveren hoogopgeleid personeel voor het packagen en sequencen van uw applicaties. Geen gedoe met werven; gewoon direct gemotiveerde ict’ers die tegen een vast laag tarief uw bedrijfskritische applicaties gereedmaken voor de toekomst. Dit kunnen wij bij u op locatie doen, met uw technieken en volgens uw wensen. We testen uw applicaties direct in uw eigen omgeving en naar uw maatstaven. Niet alleen ingewikkelde simulaties die u in vakjargon vertellen wat wel en niet zou moeten werken, maar de enige waterdichte test die er bestaat: een menselijke test. Met ons is dat betaalbaar.

3. Volledig traject

Wij maken uw applicaties gereed voor de omgeving van uw keuze. Van begin tot eind zijn wij betrokken bij uw migratie. We inventariseren uw huidige ict-omgeving, adviseren over te nemen stappen, we bieden trainingen aan, voeren noodzakelijke wijzigingen door en packagen of sequencen natuurlijk uw applicaties.

 

Windows 8 brengt de traditionele pc en mobiele apparaten als tablets en smartphones dichter bij elkaar. Welke veranderingen brengt dat voor ontwikkelaars? Onze Business Unit Software-ontwikkeling gaat het Windows 8-tijdperk in elk geval goed voorbereid in. 

Advies

OGD begeleidt u gedurende het gehele ontwerptraject. Ook als u eigenlijk niet precies weet hoe u uw vraag moet formuleren, zorgen wij ervoor dat u de juiste oplossing krijgt. Dat doen we onder andere door vast te houden aan de beproefde agile projectmethodiek Scrum. Samen met u werken we aan de beste softwareoplossing die uw organisatie verder helpt.

Multiplatform apps

0_1.pngOGD ontwikkelt webapplicaties die vanaf ieder platform toegankelijk zijn. Dus niet alleen van Windows 8, maar ook van Windows Phone 8, Android-toestellen of uw iPad. De applicaties zijn touch optimized en getest op alle platformen, inclusief Windows 8 en Windows Phone 8.

Gedurende de ontwikkeling werken we met korte iteratiecycli zodat u snel resultaat ziet.  Bij voorkeur ontwikkelen we in .NET, PHP of Java. Dankzij HTML5, CSS3 en Javascript zijn de applicaties ook mooi en aangenaam in gebruik.

Ontwikkelaars inhuren

lab.pngOok wanneer u een eigen softwareproject heeft lopen en op zoek bent naar aanvulling voor uw team, kunt u bij ons terecht. Bij OGD huurt u flexibel individuele ontwikkelaars, vormgevers of ontwerpers in tegen scherpe tarieven. Afhankelijk van waarnaar u op zoek bent, zetten we zowel jonge academici als ervaren architecten in. Maar of het nu om een kleine klus of een groot project gaat, het resultaat is altijd een aangename werksfeer gekoppeld aan hoge technische kwaliteit.

 

Bij OGD hebben we de afgelopen tijd niet alleen Windows 8, maar ook Windows Server 2012 flink onder de loep genomen. Daarom weten we precies wat Microsoft voor uw ict-infrastructuur kan betekenen.

Behaal voordeel door te combineren met Windows 8

Windows_8.pngMicrosoft heeft hard gewerkt om samenwerking tussen haar producten aanzienlijk te verbeteren. Windows 8 biedt zelf al veel nieuwe mogelijkheden; Windows Server 2012 vergroot het speelveld nog verder. Verbeterde BranchCache-mogelijkheden, betere toegang van buiten uw netwerk dankzij Direct Access en hardwarebesparing dankzij virtualisatie met behulp van Hyper-V zijn enkele voorbeelden. Door Windows 8 te combineren met Windows Server 2012 werkt u nóg efficiënter.

Hieronder ziet u een tweetal van de voordelen die u behaalt door Windows 8 te combineren met Windows Server 2012.

Dynamic Access Control

Dankzij de nieuwe Dynamic Access Control (DAC) feature set is het in Windows Server 2012 nog gemakkelijker om de bestanden op uw servers te beveiligen. Dankzij DAC kunt u:

 • uw  bestanden met een paar muisklikken classificeren
 • snel en gemakkelijk toegang krijgen
 • encryptie en andere beveiligingsopties instellen voor specifieke data 
 • en dat alles onafhankelijk van de bestaande rechtenstructuur. 

Stel: u wilt een bepaald bestand alleen toegankelijk hebben voor leden van uw management. Dat doet u in Windows Server 2012 eenvoudig door er de classificatie “Management” aan te geven. Dankzij DAC wordt de toegang nu direct over de gehele organisatie alleen toegankelijk voor die mensen die het recht hebben om bestanden geclassificeerd als “Management” te bekijken. Met DAC kunt u dus snel en flexibel de rechten managen over al uw bestanden.

Bitlocker Network Unlock

hangslot.pngSinds Windows Vista en Windows Server 2008 maakt Microsoft gebruik van Bitlocker voor encryptie van complete schijven. Nu, met de komst van Windows 8 en Windows Server 2012, wordt de beveiliging van die schijven niet alleen beter maar neemt het gebruiksgemak ook verder toe.

Wanneer u nu een Windows 8-pc of –laptop, waarop zich een met Bitlocker vergrendelde schijf bevindt, aansluit op uw netwerk dat gebruik maakt van Windows Server 2012, zal het netwerk uw schijf herkennen en automatisch voor u ontgrendelen. Hierdoor kunt u op uw eigen netwerk sneller en efficiënter werken, omdat uw ontgrendelingscode niet meer wordt gevraagd. Deze code moet u, om de veiligheid van uw bestanden te garanderen, natuurlijk wel gewoon opgeven wanneer de netwerkverbinding ontbreekt.

 

 

contact

alle velden zijn verplicht