Onze cultuur

De OGD-cultuur

Binnen OGD hanteren wij het motto Samen slimmer. Dit gaat over hoe we met onze klanten omgaan, maar ook over ons als collega’s onderling. Want twee weten altijd meer dan een. Ook op de werkvloer. 

Samen slimmer met je collega’s

Je wordt omringd door slimme mensen die een passie hebben voor techniek. Net als jij. Mensen die hard werken, niet moeilijk doen over de klok en die successen met elkaar vieren. OGD zit vol ict’ers die met een kritische blik, creatief kijken naar ict-oplossingen en elkaar zonder aarzeling de meest uiteenlopende technische vraagstukken voorleggen. En vervolgens tot in de late uurtjes discussiëren met elkaar over het antwoord. Het is belangrijk elkaar te blijven inspireren, en je wordt dus vaak gewezen op ontwikkelingen op technisch gebied. En jij bent ook zo dat jij de interessante zaken die je tegenkomt, met je collega’s deelt.

Samen slimmer met de klant

Als OGD’er doe je altijd je best de juiste oplossing te bedenken voor de medewerkers van de klant. Als er vragen komen, denk je na over wat de vraag is die eigenlijk gesteld wordt, over het achterliggende probleem. Je denkt altijd mee over een oplossing en probeert een stapje verder te kijken om iemand uit onverwachte hoek te helpen. 

Als de klant halverwege een project toch iets anders wil, beweeg je mee met de verandering en probeer je nog steeds de beste oplossing te bedenken voor de klant. Die flexibiliteit maakt jou als OGD’er zo multi-inzetbaar. 

 

Kernwaarden

Wil je meer weten over onze cultuur? Lees meer over onze visie en kernwaarden.

Initiatieven

Binnen OGD is er altijd ruimte voor creativiteit en leuke initiatieven. Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel ‘Bits in pieces’, de korte film die is gemaakt door onze medewerkers.

Deze 'viral video' is gemaakt in het kader van onze 'Stel de vraag'-campagne uit 2010. Op de campagnesite gaven we ict-managers gratis ict-advies. De video is in een paar weken tijd ruim 200.000 keer bekeken en heeft op de technologiesites Wired en Gizmodo gestaan.

Daarnaast staat iedere vestiging vol met ideeën van medewerkers. Mooie voorbeelden zijn bijvoorbeeld de MAME arcadekast die door de vestiging in Delft is gebouwd. En natuurlijk de digitale flipperkast in Utrecht, de bar in Amsterdam en de loungetuin in Eindhoven.

Een eigen kijk op de markt

stropdas.pngOnze eigenzinnigheid blijkt duidelijk uit ons ‘anti-stropdas’-embleem. Dit embleem gebruiken we om duidelijk te maken dat we als organisatie niet in het zelfde straatje als de gevestigde orde van ict-consultants willen worden geplaatst. We zijn een organisatie die gedreven wordt door onze passie voor techniek en plezier in ons werk. Niet door dikke leasebakken, maatpakken en stropdassen.

Bij OGD zijn we dol op sport en een spelletje. Een kleine greep van de voorzieningen op onze vestigingen:

  • een squashbaan op het hoofdkantoor
  • 7 tafelvoetbaltafels
  • een airhockeytafel
  • 2 flipperkasten (waarvan 1 zelfbouw en digitaal!)
  • een MAME arcade kast (zelfbouw)
  • een Photoplay
  • 4 Wii’s
  • 2 Xbox 360’s
  • 5 dartboards
  • 10 schaakborden

Maar dat is nog niet alles. We zijn namelijk ook sponsor van vele (studenten)sportteams, hebben zeer goede banden met de Nederlandse e-sportbond en zijn nauw betrokken bij de Delftse Schaakclub en het schoolschaken in Delft.

contact

alle velden zijn verplicht