Starter

OGD biedt jou als starter de mogelijkheid om in diverse functies te beginnen. Vanaf je eerste dag zijn er bovendien vele opleidingstrajecten waar je aan kunt deelnemen. Zo zal je in hoog tempo jezelf ontwikkelen tot professional en kun je snel doorgroeien binnen de organisatie.

Werk & carrière

Voor de startende ict’er liggen de kansen voor het oprapen bij OGD. Lees verder hoe je onder professionele begeleiding bij OGD in korte tijd van starter tot professional kunt groeien. Lees verder

Opleiding & certificering

Werken bij OGD betekent ook dat je opleidingen gaat volgen en jezelf gaat ontwikkelen, zowel in je kennis als in je loopbaan. We staan bekend om de vele opleidingsmogelijkheden die we te bieden hebben. Lees verder

Voorwaarden

Lees alles over de voorwaarden die wij onze medewerkers bieden. Lees verder

Procedure

Bij OGD houden we van snel schakelen. Daarom is onze sollicitatieprocedure simpel en helder. Lees verder

Je gaat direct intern of bij verschillende organisaties aan de slag als ict-starter. Het soort project dat je krijgt is afhankelijk van jouw woonplaats, kennis, ervaring en interesse. Belangrijk om te weten is dat je zelf ook invloed hebt op het project. We streven er naar om je iedere negen maanden naar een nieuw project te laten doorstromen. Op die manier blijf je continu ontwikkeling doormaken.

Na je eerste projecten bij OGD zijn er tal van mogelijkheden om je carrière voort te zetten in de richting die jij ambieert. Zo is het mogelijk om door te stromen naar een andere business unit of verder te groeien binnen je huidige. Er staan ook regelmatig interne vacatures open voor nieuwe of bestaande posities binnen en buiten de ict. OGD-medewerkers krijgen altijd voorrang bij deze vacatures.

Binnen OGD zijn er verschillende loopbaanpaden mogelijk voor starters. Uiteraard is het mogelijk om in je eigen tempo door te groeien naar een nieuwe uitdaging, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van de zogenaamde fast tracks. Een fast track is een versneld opleidingspad specifiek gericht op een instroompositie bij een van onze business units.

Lees verder: Opleiding & certificering

We bieden je zo veel mogelijk ruimte om je kennis te vergroten en te delen. Dit doe je binnen onze kennisclusters:

  • Software-ontwikkeling
  • Ict-infrastructuur
  • Servicemanagement

Een kenniscluster bestaat uit enthousiaste OGD'ers die zich richten op het bestuderen, testen en doceren van een specifiek kennisgebied. Zij organiseren ook onze seniorgroepen die je helpen certificeringen te behalen. Denk onder andere aan MCITP:SA/EA (Microsoft), CCP (Citrix) of CCNA/CCNP (Cisco).

De verschillende cursussen en trajecten worden op alle vestigingen van OGD gegeven, dus ook bij jou in de buurt. En misschien wel het mooiste van dit alles: alle materialen, opleidingen, trajecten en examens krijg je van ons.

Na het voltooien van een cursus of opleiding breng je de opgedane kennis direct in de praktijk. En nadat je ervaring hebt opgedaan krijg je op jouw beurt de kans jonge OGD'ers te helpen. Natuurlijk is er ook ruimte voor de ontwikkeling van algemenere vaardigheden zoals doelgericht communiceren, time- en projectmanagement, projectmethodieken en rapporteren.

OGD heeft haar eigen examencentrum, gecertificeerd door Pearson en Prometric. Dit omdat de gemiddelde OGD'er zich voortdurend ontwikkelt en we daar graag de middelen voor bieden. Er worden jaarlijks honderden examens afgenomen. Een ‘private testcenter’ is dan wel zo makkelijk. Gewoon op het hoofdkantoor examen doen in plaats van bij een externe testfabriek.

Je hebt toegang tot alle gangbare ict-examens: van Microsoft MCITP SA, Cisco CCNA tot VMware VCP. Maar ook ITIL, Prince2 en BiSL.

De brede aanwezige kennis komt verder tot uiting in de verscheidene partnerships van OGD. Inmiddels zijn we onder meer Microsoft Gold Partner, Citrix Silver Partner en Cisco Premier Certified Partner. En dat zijn maar een paar van onze partnerships.

Lees verder: Voorwaarden

Welke voorwaarden kun je verwachten bij OGD? Wat bieden we je allemaal? Hieronder een kort overzicht.

Salaris – Ontwikkeling – Arbeidsvoorwaarden

OGD is niet alleen een leuk bedrijf om voor te werken, we bieden je ook nog een goed salaris en een mooi groeiperspectief. Je kunt je bij ons razendsnel ontwikkelen en ons beleid is om je salaris net zo hard te laten groeien. Onze beloningstructuur is gericht op jouw ontwikkeling.

Je hebt je beloning, carrière en ontwikkelingsmogelijkheden zelf in de hand. Net als onze uitstekende flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt dus naast een uitstekend salaris ook nog eens je arbeidsvoorwaarden geheel naar eigen smaak samenstellen.

Gratis opleidingen volgen bij OGD en toch een opleidingsvergoeding?

Je krijgt bij ons een opleidingsbudget dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken of waar je studiedagen mee kunt kopen. Werkgerelateerde opleidingen bij OGD zijn gratis! Wist je trouwens dat we bijna alle trainingen en cursussen zelf geven? OGD heeft een zeer uitgebreid opleidingsprogramma voor zowel starters als ervaren medewerkers.

Gratis Examens

Ben je klaar met studeren en wil je bij ons examen doen? Dat kan! OGD heeft zijn eigen examencentrum, waar je gratis examens kunt halen. Zak je de eerste keer? Geen probleem. Dan plannen we gewoon een nieuw examen voor je in, gratis.

Internetvergoeding

Als OGD’er krijg je een internetvergoeding waarmee je een internetabonnement kunt afsluiten. Zo maak je ook thuis gebruik van ons uitgebreide intranet.

Vergoeding telefoonkosten of mobiel van de zaak

Sommige medewerkers die mobiel bereikbaar moeten zijn, kunnen bij ons kiezen tussen een vaste maandelijkse telefoonkostenvergoeding, een vergoeding op declaratiebasis of een mobiel van de zaak.

Onkostenvergoeding

We vergoeden alle kosten die je maakt voor OGD of bij de uitoefening van je functie. 

Ga je op reis? Sabbatical leave?

Iedereen wil er wel eens een tijdje tussenuit om de wereld te verkennen. Bij ons kan dat met de garantie dat je direct weer aan de slag kunt als je terugkomt.

Meer of minder werken?

Wil je tijdelijk meer of minder werken omdat dat voor even beter uitkomt? Bij OGD kunnen we het aantal uren per week aan jouw wensen aanpassen.

Vakantie!

Je krijgt minimaal 25 + 1 vakantiedagen. Als je wilt kun je extra vakantiedagen kopen of verkopen. Werk je een keer over? Dan kun je ervoor kiezen deze uren te laten uitbetalen of als tijd voor tijd te gebruiken.

Papa of mama geworden?

Ben je papa of mama geworden, dan krijg je drie dagen verlof cadeau en… een leuk presentje.

Een fiets voor (bijna) niets?

Fiets je vaak naar je werk, bushalte of treinstation? Dan kun je bij OGD onder aantrekkelijke voorwaarden een fiets kopen.

Reiskosten

Alle reiskosten die met het openbaar vervoer zijn gemaakt worden vergoed. Ga je met de auto? Dan krijg je de standaard woon- werkvergoeding van € 0,19 netto per kilometer. Bij zakelijke kilometers geven wij je een vergoeding van € 0,19 netto en € 0,10 bruto per kilometer.

Reistijdvergoeding

Wij doen altijd ons best je een mooi en uitdagend project dicht bij huis aan te bieden. Als de reistijd toch te lang wordt, krijg je een ruime reistijdvergoeding.

Pensioenregeling

Wij hebben een uitstekende pensioenregeling bij Zwitserleven. En het mooie is dat OGD tweederde van de premie betaalt. Daarnaast hebben we een premievrije nabestaandenpensioenverzekering.

Goede en voordelige ziektekostenverzekering

OGD heeft een collectieve zorgverzekering met korting, waaraan je vrijwillig kunt deelnemen.

Aanvulling op arbeidsongeschiktheidsvoorziening.

Alle OGD'ers met een inkomen boven de WIA-loongrens krijgen een aanvulling op de wettelijke arbeidsongeschiktheidsvoorziening.

Faciliteiten

Soms is het nodig dat je telefonisch goed bereikbaar bent. Je krijgt dan een tijdelijke mobiel van de zaak. Laptops worden bij ons ook uitgedeeld. Voor sommige ambulante medewerkers worden deze bij aanvang al verstrekt. Maar ook op individuele basis kijken we hiernaar. Heb je geen auto en heb je die wel nodig? Geen nood. Wij zorgen voor een leenauto.

Lees verder: Procedure

Wanneer je interesse hebt in een baan bij OGD dan kun je direct op een van onze vacatures of traineeships reageren. Voor het totaaloverzicht van onze vacatures kun je hier terecht. Je kunt ook een open sollicitatie sturen. Wij gaan dan kijken of we een passende vacature voor je hebben.

Nadat je sollicitatie is ontvangen, nemen we meestal binnen enkele dagen contact met je op. Als we je uitnodigen voor een gesprek dan plannen we direct een afspraak met je in. Dit kan wat ons betreft vaak dezelfde week nog. Deze kennismaking heb je met een P&O-medewerker op een vestiging van OGD bij jou in de buurt.

Als de kennismaking goed is verlopen en zowel wij als jij ervan overtuigd zijn dat er een match is, volgt er een tweede gesprek. In dit gesprek wordt iets dieper ingegaan op de inhoud en daarom zit er soms ook iemand bij die uit jouw werkgebied komt. Uit dit gesprek wordt duidelijk of je bij ons kunt starten. Over het algemeen kun je direct een aanbod van ons verwachten, in andere gevallen gebeurt dat iets later over de telefoon of tijdens een laatste gesprek.

We houden ervan om snel te schakelen. Dat houdt in dat je vaak direct bij ons kunt beginnen. Uiteraard is een en ander ook afhankelijk van jouw beschikbaarheid en is het geen enkel probleem om een datum in de toekomst af te spreken of zelfs om in overleg op parttime basis te beginnen.

Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

"Ik vind het erg leuk in de gaten te houden wat de behoefte van de klant is en of we daar als OGD nog steeds goed op aansluiten." - Marjolein Pilon, starter

pasfoto-starter.pngHoe ben je bij OGD terecht gekomen?

Ik was aan het afstuderen en werkte daarnaast op een planbureau voor een aantal verzorgingshuizen. Ik was erg toe aan een nieuwe uitdaging. Een oud-huisgenootje van mij had ooit voor OGD gewerkt en mij verteld dat het een heel leuk bedrijf was. Eind 2011 zag ik op de website van OGD een vacature voor accountmanager, en dat sprak me gelijk aan. Ik mocht op gesprek komen en kon daarna bijna direct beginnen. 

Wat voor werkgever is OGD?

De sfeer is heel goed, het is een gezellige club mensen. Er zijn altijd collega’s met wie je nog even gezellig wat kan drinken na het werk. De squashbaan op OGD Delft is superrelaxed, daar maak ik zeker een keer per week gebruik van. Ik heb het erg naar mijn zin bij OGD.

Hoe ziet je loopbaanpad er uit? Waar ben je begonnen? Wat doe je nu? Wat zijn je plannen?

Ik ben begonnen als ‘kweekvis’. Dat is een traject voor startende accountmanagers waarin je de organisatie goed leert kennen. Na dit traject ben ik begonnen als accountmanager. Ik werd behoorlijk in het diepe gegooid en moest mezelf bewijzen door nieuwe business te genereren. Heel erg leuk en best wel pittig. Dat is gelukt en daarna kreeg ik klanten overgedragen van andere accountmanagers. Op dit moment heb ik een mooi klantenbestand. Ik ben nog steeds bezig met het genereren van nieuwe business, maar het relatiebeheer van mijn bestaande klanten neemt nu ook een groot deel van mijn tijd in. Je bent als accountmanager eigenlijk de schakel tussen de klant en de organisatie. Ik vind het erg leuk in de gaten te houden wat de behoefte van de klant is en of we daar als OGD nog steeds goed op aansluiten. 

Wat doe je buiten je werk? Larpen? Gamen? Casemodden?

Ik woon tegenwoordig lekker dicht bij de kust dus in mijn vrije tijd ga ik graag lekker in mijn eentje of met vriendinnen uitwaaien op het strand of wijntjes doen aan de boulevard. Verder ga ik er af en toe op uit op mijn racefiets, heerlijk door de duinen, maar wel het liefst als het mooi weer is.

contact

alle velden zijn verplicht