Bijbaan naast je studie

We zijn bijna altijd op zoek naar slimme, gemotiveerde studenten van hbo-en wo-niveau die naast hun studie parttime willen werken. Als je een beetje handig bent met computers kom je al gauw in aanmerking voor leuke klussen bij uitdagende klanten. Bovendien kun je snel doorgroeien naar belangrijkere rollen. Zo verdien je niet alleen aardig bij, maar doe je ook al relevante werkervaring op. Die helpt je nadat je afstudeert bij het zoeken naar een vaste baan, zowel bij OGD als daarbuiten.

OGD staat al 25 jaar dicht bij het studentenleven. In 1988 was het een groep Delftse studenten die OGD oprichtte en nog altijd zien we studenten als een belangrijke schakel in ons bestaan.

Motivatie en interesse zijn genoeg

Als je bij OGD aan de slag wilt als student hoef je niet per se veel technische ict-kennis te bezitten. Affiniteit met techniek is vaak genoeg. Om de benodigde kennis te ontwikkelen, of je bestaande kennis te vergroten, bieden we je kosteloos opleidingen.

Werk & carrière 

Als student heb je niet alleen een hele fijne bijbaan bij OGD. Je maakt ook een vliegende start met je carrière zodra je bent afgestudeerd. Lees verder

Opleiding & certificering

Ook voor jou als student is het natuurlijk mogelijk om gratis cursussen bij ons te volgen. Niet alleen technische maar bijvoorbeeld ook op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Lees verder

Voorwaarden

Lees alles over de voorwaarden die wij onze medewerkers bieden. Onze borrels en activiteiten horen hier natuurlijk ook bij! Lees verder

Procedure

Bij OGD houden we van snel schakelen. Onze sollicitatieprocedure is dan ook simpel en helder. Lees verder

Als student met een bijbaan bij OGD doe je direct relevante werkervaring op. Zo start je meteen op een helpdesk of als ontwikkelaar bij een klant, of intern op een van onze vestigingen. Daarna heb je alle mogelijkheden om door te groeien binnen je bestaande project of naar een andere klus met meer uitdaging. We streven er altijd naar om je continu van een uitdagend project te voorzien.

Het is overigens geen enkel probleem wanneer je tijdelijk niet voor ons beschikbaar bent. We werken al ruim twintig jaar met studenten en weten dus als geen ander dat tentamens, stages en afstuderen soms belangrijker zijn dan bijverdienen. Het is zelfs zo dat we je kunnen helpen bij het vinden van een (afstudeer)stage. Ben je weer beschikbaar voor werk? Mooi, dan gaan we direct op zoek naar een nieuw project voor je.

De ervaring die je bij ons hebt opgedaan staat straks goed op je cv. En als je het leuk vindt bij ons, dan krijg je ook nog eens de kans om direct na je studie je carrière voort te zetten als ict-starter bij OGD. Je krijgt dan meteen een contract aangeboden zonder proeftijd en geniet direct van alle voordelen die een carrière bij OGD met zich meebrengt.

Lees verder: Opleiding & certificering

Als student heb je toegang tot het complete arsenaal aan opleidingen dat OGD te bieden heeft. Je hoeft niet over diepgaande technische kennis te beschikken wanneer je bij ons solliciteert. Zolang je maar in staat bent om een digibeet te helpen met zijn computergebruik of ict-problemen. Meer specifieke kennis doe je, wanneer nodig, op tijdens onze Helpdesktraining, cursus Systeembeheer I en II, training Programmeren 101 of een van de vele andere gratis opleidingen.

De verschillende cursussen en trainingen worden op alle vestigingen van OGD gegeven, dus ook bij jou in de buurt. En misschien wel het mooiste van dit alles: alle materialen, opleidingen, trajecten en eventuele examens krijg je van ons.

Na het voltooien van een cursus of opleiding breng je de opgedane kennis direct in de praktijk. En nadat je ervaring hebt opgedaan, krijg je op jouw beurt de kans jonge OGD'ers te helpen. Natuurlijk is er ook ruimte voor de ontwikkeling van algemenere vaardigheden zoals doelgericht communiceren, time- en projectmanagement, projectmethodieken en rapporteren.

Ook als student is het mogelijk om technische certificeringen op kosten van OGD te halen. Hierover maak je afspraken met de P&O-adviseur van jouw vestiging. De brede aanwezige kennis komt verder tot uiting in de verscheidene partnerships van OGD. Inmiddels zijn we onder meer Microsoft Gold Partner, Citrix Silver Partner en Cisco Premier Certified Partner. En dat zijn maar een paar van onze partnerships.

Lees verder: Voorwaarden

Welke voorwaarden kun je verwachten bij OGD? Wat bieden we je allemaal? Hieronder een kort overzicht.

Salaris – Ontwikkeling – Arbeidsvoorwaarden

OGD is niet alleen een leuk bedrijf om voor te werken, we bieden je ook nog een goed salaris en een mooi groeiperspectief. Je kunt je bij ons razendsnel ontwikkelen en ons beleid is om je salaris net zo hard te laten groeien. Onze beloningstructuur is gericht op jouw ontwikkeling.

Je hebt je beloning, carrière en ontwikkelingsmogelijkheden zelf in de hand. Net als onze uitstekende flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt dus naast een uitstekend salaris ook nog eens gebruik maken van onze flexibele arbeidsvoorwaarden, die je geheel naar eigen smaak kunt samenstellen.

Gratis opleidingen volgen bij OGD en toch een opleidingsvergoeding?

Je krijgt bij ons een opleidingsbudget dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken of waar je studiedagen mee kunt kopen. Werkgerelateerde opleidingen bij OGD zijn gratis! Wist je trouwens dat we bijna alle trainingen en cursussen zelf geven? OGD heeft een zeer uitgebreid opleidingsprogramma voor zowel starters als ervaren medewerkers.

Gratis examens

Ben je klaar met studeren en wil je bij ons examen doen? Dat kan! OGD heeft zijn eigen examencentrum, waar je gratis examens kunt halen. Zak je de eerste keer? Geen probleem. Dan plannen we gewoon een nieuw examen voor je in, gratis.

Internetvergoeding

Als OGD’er krijg je een internetvergoeding waarmee je een internetabonnement kunt afsluiten. Zo maak je ook thuis gebruik van ons uitgebreide intranet.

Vergoeding telefoonkosten of mobiel van de zaak

Sommige medewerkers die mobiel bereikbaar moeten zijn, kunnen bij ons kiezen tussen een vaste maandelijkse telefoonkostenvergoeding, een vergoeding op declaratiebasis of een mobiel van de zaak.

Onkostenvergoeding

We vergoeden alle kosten die je maakt voor OGD of bij de uitoefening van je functie. 

Ga je op reis? Sabbatical leave?

Iedereen wil er wel eens een tijdje tussenuit om de wereld te verkennen. Bij ons kan dat met de garantie dat je direct weer aan de slag kunt als je terugkomt.

Meer of minder werken?

Wil je tijdelijk meer of minder werken omdat dat voor even beter uitkomt? Bij OGD kunnen we het aantal uren per week aan jouw wensen aanpassen.

Vakantie!

Je krijgt minimaal 25 + 1 vakantiedagen. Als je wilt kun je extra vakantiedagen kopen of verkopen. Werk je een keer over? Dan kun je ervoor kiezen deze uren te laten uitbetalen of als tijd voor tijd te gebruiken.

Papa of mama geworden?

Ben je papa of mama geworden, dan krijg je drie dagen verlof cadeau en… een leuk presentje.

Een fiets voor (bijna) niets?

Fiets je vaak naar je werk, bushalte of treinstation? Dan kun je bij OGD onder aantrekkelijke voorwaarden een fiets kopen.

Reiskosten

Alle reiskosten die met het openbaar vervoer zijn gemaakt worden vergoed. Ga je met de auto? Dan krijg je de standaard woon- werkvergoeding van € 0,19 netto per kilometer. Bij zakelijke kilometers geven wij je een vergoeding van € 0,19 netto en € 0,10 bruto per kilometer.

Reistijdvergoeding

Wij doen altijd ons best je een mooi en uitdagend project dicht bij huis aan te bieden. Als de reistijd toch te lang wordt, krijg je een ruime reistijdvergoeding.

Pensioenregeling

Wij hebben een uitstekende pensioenregeling bij Zwitserleven. En het mooie is dat OGD tweederde van de premie betaalt. Daarnaast hebben we een premievrije nabestaandenpensioenverzekering.

Goede en voordelige ziektekostenverzekering

OGD heeft een collectieve zorgverzekering met korting, waaraan je vrijwillig kunt deelnemen.

Aanvulling op arbeidsongeschiktheidsvoorziening.

Alle OGD'ers met een inkomen boven de WIA-loongrens krijgen een aanvulling op de wettelijke arbeidsongeschiktheidsvoorziening.

Faciliteiten

Soms is het nodig dat je telefonisch goed bereikbaar bent. Je krijgt dan een tijdelijke mobiel van de zaak. Laptops worden bij ons ook uitgedeeld. Voor sommige ambulante medewerkers worden deze bij aanvang al verstrekt. Maar ook op individuele basis kijken we hiernaar. Heb je geen auto en heb je die wel nodig? Geen nood. Wij zorgen voor een leenauto.

Lees verder: Procedure

Wanneer je interesse hebt in een bijbaan bij OGD vul je simpelweg het sollicitatieformulier in. Nadat je het sollicitatieformulier hebt ingevuld en verstuurd, nemen we meestal binnen een dag contact met je op. Er volgt dan een kort telefonisch interview. We vragen dan bijvoorbeeld naar je beschikbaarheid en naar je opleiding. Tegelijkertijd is dit voor jou het moment om wat vragen aan ons te stellen. Je krijgt dan direct een indruk van onze organisatie.

Verloopt deze eerste telefonische kennismaking goed en denk je dat je binnen de organisatie past, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek en een korte capaciteitentest op een OGD kantoor bij jou in de buurt. Tijdens deze kennismaking schuif je aan tafel met een P&O-medewerker en krijg je te horen wat het inhoudt om bij OGD te werken. Je maakt een korte capaciteitentest om je technische kennis in te schatten en we maken afspraken over je arbeidsvoorwaarden.

Als alles goed gaat ben jij na dit intakegesprek onze nieuwste collega. Je ontvangt dan ook direct een OGD goody bag met een leuke gadget en leesvoer voor thuis. Vergeet ook niet om je meteen aan te melden voor de OGD introtraining!

Naar het sollicitatieformulier

"Bij OGD kun je veel leren en jezelf zijn. Voor beginnende ict’ers is OGD daarom ideaal. Hier leer je echt spelenderwijs." - Rob Mulders, student

pasfoto-student.png

Hoe ben je bij OGD terecht gekomen?

Heel simpel: ik studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en had geld nodig. OGD was een zekerheidje voor genoeg en flexibel werk. Ik ben een langstudeerder, en inmiddels ben ik nu een parttime student Technische Natuurkunde. Omdat ik naast mijn studie werk op de Shared Servicedesk van OGD gaat het studeren niet zo hard meer, maar dat geeft niet, want OGD heeft nog altijd genoeg flexibel werk.

Wat voor werkgever is OGD?

De sfeer bij OGD is heerlijk. Het bedrijf is zo opgezet dat je er veel kan leren en jezelf kunt zijn. Je wordt geacht zelf input te geven voor zoveel mogelijk dingen. Voor beginnende ict’ers is OGD daarom ideaal. Hier leer je echt spelenderwijs. 

Hoe ziet je loopbaanpad er uit? Waar ben je begonnen? Wat doe je nu? Wat zijn je plannen?

Tot nu toe heb ik voornamelijk op servicedesks gezeten. Ook heb ik hier een paar keer meegewerkt aan verhuizingsprojecten. Ik ben nu bijna afgestudeerd. Hopelijk haal ik binnenkort PRINCE2 en ga ik iets met projectmanagement doen in mijn carrière. 

Wat doe je buiten je werk? Larpen? Gamen? Casemodden?

Ehhhhh… Wat is larpen? Wat is gamen? Wat is casemodden? Ik doe Triathlon! De moeder aller sporten… Daarnaast ga ik regelmatig uit met m’n vriendinnetje. En met vrienden bier drinken.

contact

alle velden zijn verplicht