1ict: jouw moderne werkplek in de cloud.

Waarom werken in de cloud met 1ict?

door Chris Petit, 19 juni 2018

Kraan - waarom werken met 1ict

Zelden hoor je iemand zeggen dat ict zo vanzelfsprekend zou moeten zijn als water uit de kraan. Bij OGD vinden we dit in ieder geval wel! Het maakt niet uit hoe ingewikkeld de techniek erachter is: het moet gewoon werken. Ict moet je in staat stellen om je werk op een efficiënte en fijne manier te doen, productiever te zijn en gemakkelijk overal samen te werken.

Met 1ict willen wij die vanzelfsprekendheid garanderen. Dit doen we door een aantal kerneigenschappen streng te bewaken, die we in deze blogpost met je delen. Het uitgangspunt is hierbij altijd de eindgebruiker: dat hij of zij kan werken zoals hij dat het liefste doet.

Altijd en overal op elke device

Voor 1ict gebruiken we de cloudfunctionaliteit van Microsoft Azure. Dit maakt het mogelijk om een flexibele cloudwerkplek op te zetten. Eindgebruikers werken op een device naar keuze, bijvoorbeeld een laptop van Windows of Mac, een tablet en/of een smartphone. Daarop hebben zij altijd en overal toegang tot alle gewenste applicaties en bestanden. Het enige wat zij daarvoor nodig hebben is af en toe een internetverbinding, om data online op te slaan en deze te delen met collega’s. En mocht er iets met je device gebeuren, dan staat je data gewoon veilig in de cloud.

Geen zorgen over ict

Onze klanten zijn goed in wat zij doen: handelen, verzekeren, zorgverlenen, onderwijzen… Bij OGD zijn we goed met ict. Met 1ict zorgen we ervoor dat klanten niet hoeven na te denken over de achterliggende procedures en techniek. Dat is onze taak. We automatiseren, standaardiseren en beheren clouddiensten. Door verschillende elementen slim bij elkaar te brengen zorgen we dat de benodigde infrastructuur, diensten en functionaliteiten in één pakket snel beschikbaar zijn. Ook na de livegang blijven we jouw omgeving beheren en biedt onze servicedesk op afstand continue gebruikersondersteuning. Dit neemt je veel werk uit handen, waardoor je je kunt richten op wat voor jou echt belangrijk is.

Flexibel in kosten en inhoud

Bij OGD begrijpen we dat organisaties niet in beton gegoten kunnen worden. Daarom hebben we 1ict flexibel gebouwd. Zoals medewerkers zelf hun eigen device en applicaties kunnen kiezen, kiezen organisaties ook wat ze willen gebruiken en wanneer. Wij ondersteunen klanten daarin. Op basis van hun gebruik adviseren wij hen over het op- en afschalen in de onderdelen die zij afnemen. Je kunt bijvoorbeeld per gebruiker, of buiten kantoortijden, bepaalde functionaliteiten uitschakelen. En mochten er juist meer licenties nodig zijn, dan schalen we razendsnel op, zodat medewerkers aan de slag kunnen. Zo ga je efficiënt om met het cloudgebruik en betaal je alleen voor wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt.

Ook als klanten speciale inhoudelijke wensen hebben maken we 1ict op maat. Het is altijd mogelijk om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen; we denken hier graag samen over na. We kunnen bijvoorbeeld oplossingen opzetten voor een Acces database, het managen van printers via de cloud of het migreren van alle servers naar de cloud. Zo maak je van 1ict de dienst die het beste past bij jouw bedrijf.

Veilig en makkelijk

1ict garandeert de veiligheid van jouw bedrijfsdata. Gegevens zijn automatisch versleuteld, devices beschikken over de laatste veiligheidsupdates en 1ict dwingt actieve bescherming af tegen malafide software. Toch geeft de cloudwerkplek gebruikers binnen de kantooromgeving toegang tot alle applicaties met maar één gebruikersnaam en één wachtwoord. Zo blijft het gebruik makkelijk en efficiënt. Wanneer een medewerker buiten het kantoor inlogt moet hij zich voor de veiligheid wel identificeren met multi factor authentication.

Ook kun je met ‘rechtenmanagement’ bepalen wie toegang heeft tot jouw documenten. Zelfs als deze personen zich buiten de gecontroleerde cloudomgeving bevinden. Zo kunnen derden alleen met toestemming documenten inzien, bewerken, kopiëren of afdrukken.

Klaar voor de cloud?

Net als bij het tappen van water uit de kraan, hoef je over het gebruik van 1ict dus weinig na te denken. Je werkt flexibel, veilig en efficiënt, terwijl OGD de rest regelt.

Ben je benieuwd wat 1ict kan toevoegen aan jouw bedrijf? We komen graag bij je langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierin kun je al je vragen stellen en bekijken we de mogelijkheden op maat. Bellen kan natuurlijk ook!

Ontvang de 1ict-infographic