Terugblik Microsoft TechDays 2012

Van 15 tot en met 17 februari werd de Microsoft TechDays 2012 conferentie wederom in het World Forum in Den Haag gehouden. TechDays is het jaarlijkse kennisevenement van Microsoft voor ict-professionals en softwareontwikkelaars die interesse hebben in de producten en technologieën van het bedrijf en haar partners. De zes OGD’ers die de conferentie bezochten keken hun ogen uit.

Windows, Windows, Windows

Onze OGD’ers bezochten de eerste dag van de conferentie die was bedoeld voor de ict-professionals, de andere twee dagen waren gericht op ontwikkelaars. Op deze eerste dag namen de presentaties van de nieuwe functionaliteit van Windows 8 de belangrijkste plaats in, maar ook Windows Phone en de huidige versies van Windows en Windows Server waren van de partij.

Windows 8 maakte indruk, maar het was ook duidelijk dat een groot deel van de functionaliteit die werd gedemonstreerd nog niet af is. Nu Microsoft de Windows 8 Consumer Preview en de beta-versie van Windows Server “8” op 29 februari heeft vrijgegeven kunnen we met onze eigen ogen zien hoe deze aankomende besturingssystemen werken. De nieuwe Metro gebruikersinterface is de meest ingrijpende verandering. Verwacht wordt dat het eindproduct in oktober beschikbaar zal zijn.

Andere sessies en veiligheidsbeleid

Twee presentaties lieten zien hoe malafide systeembeheerders hun baas het leven zuur kunnen maken en hoe onoplettendheid van systeembeheerders kan leiden tot grote veiligheidsrisico’s. Deze presentaties maakten duidelijk wat er gebeurd als je geen goed veiligheidsbeleid hebt. Voor onze systeemspecialist Chris Petit en software-architect Rik van Beerendonk waren deze twee presentaties het hoogtepunt van de conferentie. OGD’er Sander Berkouwer sprak nog even na met de presentatrice.

Toekomstige evenementen van Microsoft

Onze delegatie is door deelname weer helemaal up-to-date en up-to-speed. Met de positieve ervaringen van onze medewerkers zal OGD volgend jaar opnieuw een delegatie naar een (eventuele) editie van TechDays in 2013 sturen. Op de kortere termijn zal de Microsoft Tech·Ed Europe conferentie worden gehouden in de Amsterdam RAI van 26 tot en met 29 juni dit jaar. Net zoals in 2010 zullen OGD-medewerkers ook op deze conferentie aanwezig zijn.

Met dank aan Microsoft Nederland voor de foto’s.

V –