“A New Era Together” met Microsoft

OGD was de afgelopen week volop aanwezig op de Partnerconferentie van Microsoft in Toronto. Het thema van dit jaar: “A New Era Together”. Als partner van Microsoft komen we hier alles te weten over de nieuwste technologieën. Een conferentie met een record aantal deelnemers: 16.000!

Steve Ballmer opende de conferentie na een optreden van Cirque du Soleil. En zijn verhaal is helder, Microsoft is terug van weggeweest. Met Windows 8 vallen alle bouwstenen in elkaar en breekt een ‘New Era’ aan. De RTM (release to manufacturing) komt in de eerste week van augustus beschikbaar. Windows 8 is dan helemaal klaar. Eind oktober ligt de consumentenversie in de winkel. Vanaf dan is ook hardware met Windows 8 beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de Surface.

Steve Ballmer gaf aan dat 2012 het belangrijkste jaar tot nu toe voor Microsoft gaat worden. Het verschil zal wellicht gaan zitten in een veelgehoorde opmerking: “the convenience of a tablet and the productivity of a PC”. Microsoft slaat hiermee een andere weg in dan bijvoorbeeld Apple en focust zich sterk op de volledige integratie van PC, tablet en telefoon. Hierin zal Windows 8 zijn meerwaarde moeten laten zien.

Veel aandacht tijdens de conferentie dus voor Windows 8, Windows Phone 8, maar ook Skype, Lync, Office 15, Windows Server 2012, Azure, Hyper-V, Dynamics, touch (overname  door Microsoft van Perceptivepixel.com) en natuurlijk cloud oplossingen zoals Office 365. Wat dit enorme scala aan producten juist nu bijzonder maakt is de naadloze integratie. Deze zou zomaar kunnen leiden tot een zeer succesvolle introductie van Windows 8 in het bedrijfsleven, gekoppeld aan het nieuwe werken. En dan zou Steve wel eens gelijk kunnen krijgen met zijn uitspraak dat 2012 het meest memorabele jaar voor Microsoft ooit gaat worden. Of in zijn eigen woorden: “It’s not just talk. It’s real. It’s happening. It’s here.”

Zelf eens bekijken hoe Microsoft de toekomst ziet? Alle keynotes zijn terug te kijken via de ‘digital WPC‘. Hierin licht Microsoft ook de 8 top tech trends toe: Cloud, Data, Social Media, Natural Interaction, Ecosystem van Computers, Consumerization van IT, Connectivity en Machine Learning.

Natuurlijk staan wij klaar voor al uw vragen over de oplossingen van Microsoft.