OGD ict-diensten helpt gemeente Gouda bij verhuizing naar nieuw stadhuis

OGD ict-diensten biedt de medewerkers van de gemeente Gouda ict-ondersteuning deze maand bij de verhuizing naar het nieuwe stadhuis. Dit ‘Huis van de Stad’ is het nieuwe, klantgerichte knooppunt van gemeentelijke diensten en activiteiten. Met de nieuwbouw verbetert Gouda de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen doordat nagenoeg alle diensten nu op één locatie zitten. Het is dé plek waar burgers en de gemeente Gouda samenwerken en elkaar ontmoeten.

Medewerkers stappen over op ‘Het Nieuwe Werken’

Naar aanleiding van de verhuizing introduceert Gouda binnen de organisatie Het Nieuwe Werken. Medewerkers hebben geen vaste werkplekken meer. Zij kunnen zich met hun toegangspas bij elke in het gebouw aanwezige desktop aanmelden en hebben dan toegang tot hun eigen applicaties en gegevens.

Om de verhuizing soepel te laten verlopen, schakelt Gouda OGD ict-diensten in voor het leveren van een team van specialisten. Dit team vormt tijdens de verhuizing het aanspreekpunt voor medewerkers met vragen op ict-gebied. Op elke verdieping van het Huis van de Stad zijn dagelijks twee OGD-medewerkers beschikbaar voor allerlei vragen. Zij lossen problemen zelf op of schakelen zo nodig collega’s in.

OGD ict-diensten is al enige jaren actief bij de gemeente Gouda. Het bedrijf levert onder andere helpdesk- en detacheringsdiensten. “De verhuizing en de overstap op Het Nieuwe Werken zorgen voor ingrijpende veranderingen binnen de gemeente”, zegt Walter Huith, directeur Dienstverlening bij de gemeente Gouda. “Wij zochten daarom een partij die ons in deze periode kan ontzorgen door medewerkers te helpen als ze vragen hebben over de nieuwe werkwijze. Tijdens de voorbereiding bleek OGD ict-diensten hiervoor de beste keus vanwege het geboden kennisniveau, prijs-kwaliteitverhouding en flexibiliteit.”

“Wij zijn enthousiast over de keus van de gemeente Gouda om onze medewerkers in te zetten voor ondersteuning bij de overgang naar Het Nieuwe Werken”, zegt Rein van Beers, hoofd Verkoop bij OGD ict-diensten. “Wij onderstrepen hiermee onze flexibiliteit in het leveren van het juiste team van specialisten op het juiste moment.”