OGD stapt direct over op Windows 8

Nu Microsoft klaar is met de ontwikkeling van Windows 8, beginnen we bij OGD erg nieuwsgierig te worden naar hoe het in de praktijk werkt. Nog deze maand beginnen we daarom met het intern uitrollen van het geheel vernieuwde besturinggsysteem. Ook kunnen we hierdoor klanten die de overstap willen maken beter helpen. De snelste manier om het besturingssysteem te leren kennen, is immers om het zo veel mogelijk zelf te gebruiken.

Gefaseerd uitrollen

Momenteel is ons Business development team druk bezig met het vooronderzoek naar bijvoorbeeld de hardware- en applicatiecompatibiliteit. De verwachting is dat nog deze maand begonnen kan worden met uitrollen van Windows 8. In meerdere fasen installeren we het nieuwe besturingssysteem dan op alle OGD-desktops en -laptops. Naar verwachting is dit hele traject eind oktober afgerond.

Nieuwsgierig

We zijn erg benieuwd naar Windows 8. Bijvoorbeeld naar de nieuwe gebruikersinterface, die vooral ook gericht is op het werken met tablets en touch-schermen.
De afgelopen maanden hebben we al kunnen experimenteren met de Enterprise Preview en de Release Preview, maar de oplevering van het eindproduct zal ongetwijfeld nog meer nieuwe en mooie dingen met zich mee brengen.

Goede voorbereiding

Belangrijker nog dan onze nieuwsgierigheid, is onze wens om onze klanten zo snel en goed mogelijk te kunnen helpen. Door Windows 8 zo snel mogelijk zelf te gaan gebruiken, weten we zeker dat we klaar zijn om hen te helpen bij hun overstap naar Windows 8. Onze ict’ers zijn snel wegwijs in het besturingssyteem en de uitrol op onze vijf vestigingen en de verschillende mobiele werkplekken (laptops) is meteen ook ons eerste uitrolproject. De ervaring van dat project helpt ons bij toekomstige uitroltrajecten voor klanten. Deze interne implementatie van Windows 8 is voor ons dus de best mogelijke voorbereiding op toekomstige Windows 8-projecten en -omgevingen.

Samen slimmer met Windows 8

Op donderdag 11 oktober dit jaar organiseert OGD een groot evenement omtrent de lancering van Windows 8 en Server 2012. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

  • Roeland

    Hetgeen mij aanspreekt in Windows is de openheid t.o.v. andere kleuren in het palet van besturingssystemen. En dan heb ik het met name over het conformeren aan internationale afspraken t.b.v. Bijvoorbeeld de Open Source Community iets wat al veel langer aanwezig was onder het Unix platform maar wat afwezig is onder het Apple platform, of tenminste niet duidelijk naar de voorgrond treed. Ik neem graag deel aan de presentatie van het Windows acht besturingssysteem.
    Een warme groet naar Delft.
    Roeland