Greenvis Energy Solutions

“OGD ging enthousiast en voortvarend te werk”

Greenvis is een jong Nederlands adviesbureau in energie. Met hun unieke kennis en ervaring in collectieve warmte- en koudesystemen, distributienetten en gebouwinstallaties helpen ze bouwondernemingen en projectontwikkelaars energievoorzieningen te ontwerpen. Greenvis wil een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van ongewenste klimaatverandering door duurzame warmte- en koudeprojecten voor iedereen tot een succes te maken.

OGD & Greenvis Energy Solutions

Cases-Logo-Greenvis

“Kunnen jullie onze berekeningen sneller maken?”

Greenvis biedt een product dat berekent hoeveel leidingen er in een netwerk nodig zijn. Door toepassing van dit product kan een projectontwikkelaar beter gebruik maken van materialen en bovendien energie besparen, bijvoorbeeld door hergebruik van restwarmte.

Deze applicatie was gebouwd in Excel en Visual Basic. Greenvis wilde de applicatie laten ombouwen en via een gebruiksvriendelijke webapplicatie aanbieden aan haar klanten. De webapplicatie moest dezelfde berekeningen sneller uitvoeren, lekker leesbare rapporten kunnen genereren en te gebruiken zijn zonder handleiding te moeten lezen. Zo wilde Greenvis haar concurrentiepositie verbeteren en klaar zijn voor de toekomst.

Via workshops functionele de vraag helder gekregen

Voordat we aan de slag zijn gegaan, hebben we een aantal workshops gehouden met de klant. In deze workshops hebben we met elkaar bepaald wat het eindproduct zou moeten worden. De functioneel ontwerper hield alles bij en verwerkte het ter plekke in het functioneel ontwerp. Het uitgangspunt was steeds: waarmee kunnen we aan de klanten van Greenvis de meeste waarde bieden? Samen hebben we besloten de nieuwe applicatie in ASP .NET MVC te bouwen op basis van een MATLAB-rekenkern.

Gebruiksvriendelijke, toekomstbestendige webapplicatie

Het ontwikkeltraject hebben we agile aangepakt. Door dagelijks samen met de mensen van Greenvis samen te komen tijdens een korte vergadering (daily) bleef iedereen goed op de hoogte van de vorderingen. Samen met Greenvis gebruikten we Trello als projectmanagementtool, zodat planning en prioriteiten voor alle betrokkenen transparant waren.

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke webapplicatie, met heldere documentatie van wat het product doet en hoe het werkt. OGD heeft bovendien voorbereidingen getroffen voor toekomstige features, zoals gelijktijdig kunnen samenwerken aan dezelfde data.

“Toen de ontwikkelaars van OGD begonnen, was het alsof er een stoomtrein over ons heen denderde, zó enthousiast en voortvarend gingen ze te werk. We hebben samen met OGD een product neergezet waarmee we de komende jaren veel meer klanten kunnen bedienen dan voorheen. We denken nu zelfs na over uitbreiding naar het buitenland.” — Frits Duursma, directeur

Lees hier meer over Greenvis.