Spuigroep BV

“OGD maakt waar wat ze belooft. Op naar de toekomst”

Spuigroep BV bestaat uit een aantal organisaties die actief zijn in de automotive branche. Zij houden zich bezig met het exploiteren van tankstations, het verhuren van auto’s en aanhangers en autoleasing. Bekende dochters van de Spuigroep zijn Europcar Autoverhuur, Achilles Brandstof Maatschappij, Achilles Autolease, Boedelbak en Optima Mobiliteitsadvies en Beheer.

OGD & Spuigroep

Spuigroep

Twee vliegen in één klap

Het kostte de ict-afdeling van Spuigroep veel tijd om geleverde werkplekken in te richten en te leveren aan locaties aan de andere kant van Nederland. De wens was om de werkplek direct aan de locatie te kunnen leveren en deze later via het netwerk te kunnen installeren. Om dit mogelijk te maken moest de ict-omgeving een upgrade krijgen.

De belangrijkste financiële applicatie moest worden geüpdatet, maar hiervoor was een upgrade van de servers vereist. Spuigroep koos ervoor om beide aanpassingen gelijktijdig te doen en zo dus twee vliegen in één klap slaan. De perfecte oplossing hiervoor was een centraal beheerde virtuele serveromgeving en desktop van waaruit de applicaties worden aangeboden.

Gevirtualiseerde server en desktop ingericht

OGD heeft het functioneel en technisch ontwerp van Spuigroep uitgebreid en heeft in een roadmap-sessie met Spuigroep vastgesteld waar de ict-omgeving op moet zijn voorbereid. Vervolgens zijn vijf fasen gedefinieerd om Spuigroep naar een hosted desktopomgeving te krijgen. In de eerste vier fasen is nieuwe hardware geplaatst en geconfigureerd, en is de bestaande virtuele omgeving uitgebreid. Op deze omgeving is een nieuwe versie van Exchange uitgerold in combinatie met de bouw van de nieuwe Active Directory. Parallel hieraan is de inrichting en ontwerp van een tweetal SQL Servers verricht.

Inmiddels zijn de eerste vier deelprojecten uitgevoerd. De backend is helemaal geüpgraded en uitgebreid. Daarnaast worden op basis van Remote Desktop Services (RDS) en een vijftal hosts, gevirtualiseerde applicaties, zoals Office, via App-V ontsloten. Bij de uitvoer van deze projecten was de overlast voor de medewerkers van de Spuigroep minimaal, waardoor de dienstverlening op het vertrouwde hoge niveau kon blijven.

Klaar voor de toekomst

De serveromgeving van Spuigroep is klaar voor de toekomst en de medewerkers kunnen nu sneller werken. Nog een belangrijk resultaat is dat de beheerlast van de ict-omgeving is afgenomen en rekening is gehouden met schaalbaarheid en flexibiliteit, waardoor nog sneller kan worden ingespeeld op toekomstige business- en marktvraagstukken.

“OGD heeft op een zeer professionele, kwalitatieve en projectmatige wijze, samen met de IT beheerders van de Spuigroep, een complete vervanging en migratie doorgevoerd. We hebben nu minder hardware, minder onderhoud en beheer, een afname van het stroomverbruik en een redundante, efficiënte en flexibelere IT omgeving staan, waarbij we op de laatste softwareversies draaien. Aan mijn randvoorwaarde dat dit niet ten koste mocht gaan van de continuïteit van de bedrijfsprocessen is ruimschoots voldaan. OGD maakt waar wat ze belooft. Op naar de toekomst!” — Marcel Jansen, ICT manager

2014-Werkplekprojecten---CtA-knop-blog