Software-ontwikkeling

Snel een nieuwe app?

Intensief samenwerken voor en tijdens de bouw maakt snel opleveren mogelijk. Na maximaal zes weken kunt u aan de slag met uw app, die we voor u hosten en onderhouden vanaf dag één: Maatsoftware-as-a-Service.

De voordelen van een web app bouwen met ons app-team

Webapps-Vijf-voordelen

Webapps-FlipoverFase 1: Gedegen voorbereiding

Voordat we met u het ontwikkeltraject in gaan, zorgen we ervoor dat de hieronder beschreven stappen voor u volledig duidelijk zijn.

Stap 1 – Op zoek naar uw kernvraag

De eerste stap start met een intakegesprek waarin we proberen te achterhalen wat uw kernvraag is. Het gaat hier om het begrijpen van uw business case, begrijpen wanneer de app waarde voor u oplevert. Het gesprek richt zich op minimale kernfunctionaliteiten die bijvoorbeeld voordelen opleveren voor uw klanten of manieren om uw werkprocessen soepeler te laten verlopen. Het doel van stap 1 is de randvoorwaarden in kaart te brengen voor de kleinst mogelijke oplossing. Het begin van uw basis-applicatie die binnen zes weken kan worden gerealiseerd.

Stap 2 – Mogelijke oplossingen verzamelen voor uw uitdaging

Tijdens de tweede stap bedenken de ontwikkelaars en ontwerpers van OGD oplossingen die deze kernvraag invullen. Ook hierbij blijven we ons best doen om de kernvraag beter te begrijpen en zo richtingen mogelijk te maken die na zes weken al waarde opleveren. Aan het eind van stap 2 presenteren wij u deze oplossingsrichtingen. Het concept dat u het meeste aanspreekt, vormt de input voor de volgende stap.

Stap 3 – Een oplossingen kiezen en hier een functioneel ontwerp van maken

Stap 3 begint met een kickstart. Dit is een workshop voor alle betrokken medewerkers. De uitkomsten van deze bijeenkomst vormen de basis voor de eerste set functionaliteiten, waarbij we mikken op de maximale bouwtijd van zes weken. Tijdens het hele traject kunt u de stand van zaken online bekijken. Iedereen met toegang kan direct feedback geven op de ontwerpen en beschrijvingen. Zo zorgen we ervoor dat we altijd over hetzelfde praten. Aan het einde van stap 3 weten we in detail welk gedeelte we in de eerste twee weken gaan maken, en ontvangt u de offerte voor de basis-applicatie.

Webapps-SoftwaremachineFase 2: Samen starten met bouwen

Snel een basis-applicatie met de belangrijkste functionaliteit

We beginnen met het omzetten van het ontwerp in een basis-applicatie. Om de twee weken leveren we een deel van de applicatie op, en evalueren we samen het resultaat. Blijkt dat er verbeteringen nodig zijn, dan doen we dat. Na uiterlijk zes weken ontwikkelen leveren we de basis-applicatie op.

Uw bent overal bij om mee te beslissen

Voor de ontwikkeling van een applicatie op maat is uw inzet essentieel. Per slot van rekening weet u het beste wat uw organisatie en eindgebruikers nodig hebben. Wij vragen u daarom een actieve bijdrage te leveren aan het (ontwikkel)traject. In praktijk betekent dit in ieder geval dat u iedere twee weken aanschuift. Dit doet u naast het evalueren van het resulataat ook voor het in detail bepalen van de functionaliteit voor de komende twee weken.

Webapps-Nullen-en-enen

Fase 3: Zorgen dat uw applicatie blijft presteren

Standaard zorgen wij voor het complete onderhoud

Vanaf het moment dat u de basis-applicatie in gebruik neemt, nemen wij alles in onderhoud, van serverbeheer tot en met broncode. Op die manier bent u verzekerd van maximale beschikbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid.

Uw data staat altijd veilig: lokaal of in de cloud

We bieden de mogelijkheid om uw app vanuit uw eigen serverruimte, in onze Nederlandse cloud, een cloud binnen de EU of vanuit meerdere datacentra te draaien. De veiligheid van uw gegevens borgen we door ons te houden aan de regels en richtlijnen van de ISO27001-standaard.

Ons advies

Als u een nieuwe applicatie wilt maken dan helpen we u graag. Neem gerust hier onder contact op. Heeft u zelf een ontwikkelafdeling en zoekt u vooral extra capaciteit? U kunt ook een programmeur bij ons inhuren.

Bespreek uw vragen direct

Stel uw vraag

Uw contactpersoon

Neem zelf direct contact op met mij op.

Silvan Thus
Business team manager Software-ontwikkeling
088 65 32 900