Barbara Forbes over het MVP-schap

FElLzCFXwAw2Uwf

Barbara Forbes werkt bij OGD als Azure Technical Lead en is MVP, Microsoft Most Valuable Professional. MVP's zijn techexperts die met passie hun Microsoft-kennis delen met hun community. Hoe Barbara dat doet? We vertellen je meer over wat het betekent om MVP te zijn en hoe Barbara als MVP bijdraagt aan de tech-community.

MicrosoftTeams-image (11)-1

Wat is een MVP?

MVP’s hebben veel kennis van Microsoft-producten en technieken. Het zijn experts die de nieuwste technieken meteen willen testen en inzetten. ‘Passie voor hun werk’ en ‘de drive om kennis te delen’ zijn onlosmakelijk verbonden met MVP’s. Zij delen die passie en kennis op allerlei manieren: in blogs, door user groups te organiseren, door te spreken op congressen of door techniek te promoten op social media. Met de MVP Awards erkent Microsoft de bijdrage die deze experts leveren aan de tech-community.

Barbara is sinds maart 2020 MVP. Ze werd genomineerd door Microsoft-medewerkers. “Je valt op als je veel doet voor de community", vertelt Barbara. Ze deelt al ruim vier jaar haar kennis op haar blog 4bes.nl, waar ze op een toegankelijke manier uitlegt hoe je Azure, PowerShell en andere technieken inzet. Daarnaast is ze actief binnen verschillende user groups en spreekt ze regelmatig op events.

Wat betekent het om MVP te zijn?

Het MVP-schap vergroot je zichtbaarheid als tech-expert en breidt je netwerk uit. Daarnaast heb je als MVP korte lijntjes met de productteams van Microsoft. Zij vragen de MVP’s namelijk om feedback te geven op hun roadmaps. “Als MVP ben je zo eerder op de hoogte. Die informatie kun je gebruiken om alvast aan een blog te schrijven bijvoorbeeld, of om klanten vlot op de hoogte te stellen zodra dat mag”, vertelt Barbara.

Hoe draag je als MVP bij aan de community?

Barbara vindt het delen van haar kennis en passie het belangrijkste aan het MVP-schap. De pandemie hield haar gelukkig niet tegen. “Je merkt dat user groups in coronatijd nóg belangrijker zijn geworden om elkaar te vinden en kennis te delen. De sessies zijn sinds de start van de pandemie virtueel, wat ze toegankelijker maakt. Die virtuele sessies moeten we er zeker inhouden.”

Het is ook fijn om je kennis in real-life te delen, bijvoorbeeld op een congres. In 2022 spreekt ze in ieder geval op de PowerShell Conference Europe in Wenen (20-23 juni) en op de Scottish Summit in Glasgow (10-11 juni). Eind maart is ze natuurlijk aanwezig bij de Global MVP Summit. Houd Barbara’s blog en Twitter in de gaten om op de hoogte te blijven van haar activiteiten.

Over Barbara

profileimageBarbara

Barbara Forbes is onze Azure Technical Lead en MVPin de categorie Azure sinds 2020. Daarnaast is ze ook Microsoft Certified Trainer en GitHub Star. Ze deelt haar kennis binnen en buiten OGD op veel verschillende manieren: ze schrijft praktische blogs over Azure en automation, ze is co-founder van de Dutch DevOps & GitHub Community (DDOG) en ze co-hosts de Dutch Powershell User Group (DUPSUG). Daarnaast deelt ze in de OGD-podcast For Cloud’s Sake de nieuwste ontwikkelingen binnen Azure en Microsoft 365 en spreekt ze regelmatig op user groups en events.

c02a411d-9bf2-4312-bf1a-5ab248ffa50c

ogd.contact

ogd contact

ogd.kennismaken

Heb je een vraag of
wil je kennismaken?
We spreken je graag!

Contact >

e0e28853-eb25-4bc7-89a6-d27a06f86b45

 

ogd.contact

ogd.kennismaken

Kom gezellig langs op een van onze vestigingen voor een bakkie.

Learn more →

ogd.kennismaken

Wil je kennismaken
of heb je een vraag?
We horen het graag!

Plan a meeting >