Havenbedrijf Rotterdam innoveert digitale werkplek met OGD ict-diensten

HBR Tekenmmoment

DELFT, 16 APRIL 2020

Vandaag ondertekenen het Havenbedrijf Rotterdam en OGD ict-diensten een samenwerkingsverband om de digitale werkplek van het Havenbedrijf te vernieuwen. De partijen richten zich op het creëren van een digitale werkplek die de primaire bedrijfsprocessen van het Havenbedrijf optimaal ondersteunt. Met deze samenwerking voorziet het Havenbedrijf alle medewerkers van een passende digitale werkplek, waarbij zij altijd en overal beschikken over goede ict-ondersteuning voor hun werkzaamheden.

Naast het up-to-date houden van de werkplek, innoveert OGD deze de komende jaren ook. Dit past goed in de langetermijnvisie van het Havenbedrijf om samen met specialistische partners te werken aan verdere digitalisering en zo optimaal in te spelen op de toekomst. De samenwerking tussen OGD en het Havenbedrijf heeft een minimale duur van vijf jaar en kan met maximaal drie jaar worden verlengd.

Een moderne en betrouwbare digitale werkplek

Het Havenbedrijf Rotterdam neemt het voortouw in de digitale transitie van de Rotterdamse haven. Daarom is een stabiele digitale werkomgeving die continu draait essentieel. Het Havenbedrijf vond in de Delftse ict-dienstverlener de juiste partner om de gewenste innovatieve werkplek voor zijn 1.350 medewerkers te realiseren.

Claudia de Andrade, CIO bij Port of Rotterdam: “We kijken uit naar een nauwgezette samenwerking de komende vijf jaar met OGD. De afgelopen maanden hebben bevestigd dat een betrouwbare en moderne digitale werkplek één van de ‘cornerstones’ is voor HbR en haar medewerkers om veilig hun werk te kunnen doen, ongeacht waar ze zich bevinden.”

Innovatie en eindgebruikersondersteuning

De partijen zetten zich naast het creëren van de nieuwe omgeving in voor een continue verbetering en innovatie van de digitale werkplek van het Havenbedrijf. Hierbij stelt de Delftse ict-dienstverlener de medewerkerstevredenheid centraal. Zo maakt OGD de werkplek op maat voor de verschillende type eindgebruikers van het Havenbedrijf: van medewerkers op het hoofdkantoor tot medewerkers van de Divisie Havenmeester die op de vaartuigen werken. Ook biedt OGD eindgebruikersondersteuning op locatie voor de duur van het contract.

HBR Tekenmmoment

Vlnr boven: Ronald Paul (COO HbR), Vivienne de Leeuw (CFO HbR)
Vlnr onder: Rein van Beers (Commercieel Directeur OGD), Roel Nikkessen (Algemeen Directeur OGD) 

Roel Nikkessen, algemeen directeur van OGD, kijkt uit naar de samenwerking: “OGD is trots dat we gaan samenwerken met het Havenbedrijf Rotterdam. De haven is een icoon voor Nederland en een belangrijke motor van onze economie. Wij zullen samen met het Havenbedrijf en haar partners die motor optimaal draaiende houden en faciliteren. Wij kijken uit naar een hechte samenwerking met een gedeelde verantwoordelijkheid.”

Het Havenbedrijf Rotterdam koos onder andere voor OGD omdat de geboden innovatieve oplossing aansluit bij de langetermijnvisie van het Havenbedrijf. Met OGD kiest het Havenbedrijf voor een partner die specialist is in kantoorautomatisering en gewend is om samen te werken met stakeholders op verschillende domeinen.

Rik van Berendonk, CTO bij OGD: "Het Havenbedrijf Rotterdam gaf in haar uitvraag blijk van een holistische, toekomstgerichte visie op ict en de plaats van de werkplek daarin. Deze visie sluit naadloos aan op onze cloudgebaseerde werkplek, zoals we die als dertienvoudig Microsoft Gold Partner samen met Microsoft hebben ontwikkeld. We gaan dan ook vol enthousiasme aan de slag om samen alle werkplekken van het Havenbedrijf Rotterdam in de komende jaren cloudgebaseerd te maken, op basis van Windows Virtual Desktop, Microsoft Azure en Microsoft 365."

DevOps-werkwijze

OGD start per direct met de transitie- en transformatiefase. Hierbij zal de ict-dienstverlener de huidige omgeving van het Havenbedrijf stapsgewijs opbouwen in lijn met de visie van Havenbedrijf Rotterdam. Vervolgens migreert OGD in fases de huidige omgeving.

Per april 2021 is OGD voor minstens vier jaar volledig verantwoordelijk voor het beheer van de digitale werkplek van het Havenbedrijf Rotterdam. Samenwerking en verbetering staan daarbij centraal; het Havenbedrijf Rotterdam en OGD werken gedurende de gehele periode met een DevOps-werkwijze aan de constante innovatie van de werkplek. Met uiteindelijk één doel: een optimale digitale werkplek die alle medewerkers van Havenbedrijf Rotterdam in staat stelt samen te werken op een slimme, veilige en effectieve manier!

c02a411d-9bf2-4312-bf1a-5ab248ffa50c

ogd.contact

ogd contact

ogd.kennismaken

Heb je een vraag of
wil je kennismaken?
We spreken je graag!

Contact >

e0e28853-eb25-4bc7-89a6-d27a06f86b45

 

ogd.contact

ogd.kennismaken

Kom gezellig langs op een van onze vestigingen voor een bakkie.

Learn more →

ogd.kennismaken

Wil je kennismaken
of heb je een vraag?
We horen het graag!

Plan a meeting >