De partner voor digitalisering in het onderwijs. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Samen slimmer in het onderwijs

We willen een betekenisvolle ICT-partner zijn. Dat doen we door op de hoogte te zijn van de nieuwste technologieën in de diepte en de breedte. Zo kunnen we onze klanten op een eerlijke en objectieve manier helpen met uitbesteding, inhuur en werkplekoplossingen.

Samen slimmer in het onderwijs is neergezet om onze voorspong in kennis en liefde voor techniek te delen met onze relaties. De events zijn bedoelt als leuke, persoonlijke ontmoetingen in een non-commerciële context.

Peter Schep van het Oosterlicht College opende de middag met een presentatie over hoe het college haar ict heeft ingericht. Daarbij beschreef hij met name hoe Skype for Business in de organisatie is uitgerold. Peter sloot zijn presentatie af met zijn visie op een gemeenschappelijk datacenter en hoe hij denkt dat de klas van 2025 eruit zal zien.

OGD’ers Daniël van Wijgerden en Thijs Leeuwenburgh presenteerden “Samen slimmer organiseren, laat ict aansluiten”. Hierin lieten zij onder andere de voordelen van SharePoint Online en Office 365 zien.

Het dagprogramma werd bewust in een kleine setting gehouden. Dat zorgde ook tijdens de afsluitende paneldiscussie voor veel interactie tussen het publiek en de onderwijsexperts van Ask Roger, SOMtoday en OGD.

Hoe kunt u succesvol digitaliseren in de klas?

Veel scholen zijn bezig met digitalisering in de klas. Uit onze ervaring bij ruim 200 onderwijsinstellingen hebben we zes ict-elementen benoemd waar een school over moet nadenken om succesvol te digitaliseren in de klas. Begin bij het vormen van een ict-beleid. Daarna is het belangrijk om infrastructuur, software, draadloos netwerk en devices op orde te hebben. Gebruikersondersteuning in de laatste stap om de vragen van leerlingen en docenten te kunnen beantwoorden. Lees in de folder: “Hoe kunt u succesvol digitaliseren in de klas” meer over deze elementen in het onderwijs.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Maandelijks brengen we een nieuwsbrief uit met actuele informatie over ict in het onderwijs. Meld u via het formulier hieronder aan. U ontvangt dan maandelijks de nieuwsbrief met actuele cases van andere scholen en berichten over technologische vernieuwingen in het onderwijs.

Wat verwachten leraren van ict in het onderwijs?

Leraren geven zichzelf gemiddeld een 7,2 voor ict-bekwaamheid en doen hun kennis van ict vooral op door zelfstudie. Tijd krijgen voor de ontwikkeling van ict-vaardigheden en de kwaliteit van de ict-middelen in de klas verhogen zijn zaken die de school nog dit jaar kan doen om de lessen beter en digitaler te maken. Dit zijn de belangrijkste bevindingen van ons onderzoek omtrent de rol van ict in het onderwijs, dat we in het kader van de ‘Dag van de Leraar’ hebben gehouden. 135 leraren deden in de afgelopen vier weken mee met het onderzoek. Lees hieronder een aantal bevindingen.

Download onderzoeksrapportage

Kennisdelen in de Onderwijssessies

Het hele jaar door organiseren we informele onderwijssessies op onze kantoren of bij u op locatie. Tijdens deze sessies sparren we met onderwijsinstellingen over actuele thema’s. Zo vormen de sessies een ideale manier om kennisdeling te bevorderen.

Lees wat drie van ruim tweehonderd scholen over ons zeggen

Bespreek uw vragen direct:

Isabelle Boone
Marketeer
088 65 00 000