2Q7A4389

3 redenen waarom OGD Innovator of the Year is

Nieuws

Op 18 januari heeft VMware Benelux tijdens de jaarlijkse partnerreceptie OGD ict-diensten uitgeroepen tot Innovator of the Year 2016. We ontvingen de award voor ons IaaS-platform waar we VMware’s NSX-v netwerkvirtualisatie inzetten. Hiermee bevestigt VMware onze positie als meest innovatieve partner op het gebied van VMware-technologie.

Joep PiscaerDe keuze voor NSX-v in 2014 ging niet zonder slag of stoot. De technologie was, zeker toen, cutting edge en niet onomstreden. We zagen echter uitdagingen in drie specifieke gebieden en we waren overtuigd van de kracht van deze technologie om problemen op te lossen. Het is geweldig om de moeite die wij in ons IaaS-platform gestoken hebben, beloond te zien door tot Innovator of the Year gekroond te worden. Ook in 2017 zullen we deze titel nastreven door de inzet van innovatieve technologie om de inzetbaarheid van onze oplossingen te verbreden, meer inzicht te kunnen geven en beveiliging te verhogen. 

Joep Piscaer, CTO bij OGD ict-diensten

In deze post leggen we, aan de hand van drie voorbeelden die we bijna dagelijks tegenkomen, uit waarom
OGD Innovator of the Year is geworden.

vmwaretwitter

1. Self service, controle en inzicht

Bij het outsourcen van infrastructuur naar een IaaS-platform is het verlies van controle vaak een reëel risico. De klant is opeens afhankelijk van de leverancier om wijzigingen door te voeren, rapportages op te leveren of technische instellingen te realiseren of controleren. Bij het IaaS-platform van OGD hebben we de mate van self service zo doorgevoerd dat klanten in staat zijn om altijd controle en inzicht te behouden. Ondanks dat ze hun ict outsourcen. Voor ons niet onlogisch: het 'afgeven' van data is niet zonder risico. Door inzicht te geven in de netwerktopologie en mogelijkheid te verschaffen om configuraties zelfstandig aan te passen, nemen we een aantal belangrijke drempels voor onze klanten weg.

2. Beveiliging in een gedeelde omgeving

Met NSX-v is het beveiligen van data in een gedeelde omgeving een gegeven. De netwerkvirtualisatietechniek is specifiek bedoeld voor de serviceprovidermarkt, en wij zetten deze technologie in om een zo veilig mogelijke omgeving te implementeren voor onze klanten door gebruik van onder andere microsegmentatie.

3. Flexibiliteit in verbindingen en colocatie

Een van de grote voordelen van het IaaS-platform van OGD ict-diensten is de grote mate van flexibiliteit ten opzichte van verbindingen en mogelijkheden voor colocatie. Met de NSX-v technologie zijn we in staat fysieke apparaten (denk aan een fysiek databasecluster die in onze beide datacentra staan) te koppelen aan het IaaS-platform. Ook WAN-verbindingen kunnen we op deze manier zeer flexibel en veilig koppelen aan een IaaS-perceel van een klant, zodat de klant zijn eigen verbindingen (WAN, VPN of internet) kan koppelen. Dit geeft de klant een grote mate van flexibiliteit om een eigen lijnleverancier te kiezen of fysieke apparatuur te integreren. Zo kunnen we alle type workloads en verbindingen herbergen, en neemt de inzetbaarheid van het platform toe.

 

IaaS-CtAVMware innovator CTO Joep Piscaer met de award voor Innovator of the Year