Kids@OGD -4

Dag van de Delftse Techniek: groepachters de ict in!

Nieuws

Bij OGD hebben we een passie voor techniek én zijn we graag met de toekomst bezig. Vandaar dat we zin hebben in morgen: de Dag van de Delftse Techniek. Tijdens deze dag komt een stel groepachters een kijkje nemen op ons hoofdkantoor in Delft. We gaan ze laten zien wat techniek allemaal te bieden heeft, zodat ze in het vervolg ook ict als mogelijk carrièrepad zien!

Een toekomst in de techniek

Delftse leerlingen gaan op 1 november op bezoek bij technische bedrijven in Delft. Zo komen ze op jonge leeftijd al in contact met de mogelijkheden van techniek. Ze krijgen antwoord op vragen als: ‘Waarom zou ik voor een technisch beroep kiezen?’ en ‘Wat betekent een toekomst in de techniek voor mij?’.

Aanleiding van de dag is het feit dat nog maar weinig jongeren kiezen voor een technische opleiding. Waarschijnlijk omdat ze niet goed weten waarom het een interessante keuze is. En dat is jammer, want de mogelijkheden voor techneuten zijn groot. Daarnaast is (werken met) techniek natuurlijk ook gewoon boeiend en leuk. Door vrijdag met de leerlingen onze passie voor techniek te delen, hopen we hier verandering in te brengen!

Programmeren kun je leren

Kun je als 12-jarige al softwareontwikkelaar worden? De kinderen van de Freinetschool en de Gabrielschool gaan vrijdag bij OGD in ieder geval al aan de slag met programmeren. Hierbij worden ze begeleid door enthousiaste OGD’ers die ervaring hebben met kinderen op de werkvloer. Spelenderwijs maken zij de leerlingen wegwijs in de techniek.

Werken bij een ict-bedrijf betekent natuurlijk niet alleen sleutelen aan applicaties. De leerlingen zullen ook langs verschillende afdelingen gaan om te horen wat het werken bij OGD inhoudt. Zo vertelt een medewerker van de Servicedesk hoe we techniek gebruiken om mensen verder te helpen. En hoe is het eigenlijk om als student bij een ict-bedrijf te werken? Verder is er aandacht voor de niet-technische kant van het bedrijf; ook afdelingen als Marketing en Recruitment komen aan het woord.

 Ben je benieuwd welke avonturen de groepachters vrijdag allemaal beleven? Houd dan onze socialmediakanalen in de gaten! 

Meer weten LinkedIn