Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat samenwerking aan met OGD ict-diensten

Nieuws

DELFT 'S-HERTOGENBOSCH - Vandaag ondertekenen de provincie Noord-Brabant en OGD ict-diensten een contract voor de uitbesteding van de basis ict-diensten van de provincie. De provincie gaat met hulp van OGD gefaseerd over op een hybride cloudomgeving, waarbij de ict-dienstverlener zorgt voor het volledige ict-beheer. De samenwerking heeft een minimale duur van vier jaar, en kan stapsgewijs met maximaal zes jaar verlengd worden.

Meer betekenen voor Brabant

“Met deze samenwerking maken we de beweging van een organisatie die zelf uitvoert en stuurt op techniek, naar een organisatie die stuurt op informatie en de regie voert op haar ict-diensten”, zegt algemeen directeur Marcel van Bijnen. “Hierdoor kunnen we onze capaciteit gebruiken op vraagstukken waar we echt waarde toevoegen en het verschil maken voor Brabant”.
 
In OGD heeft de provincie een partner gevonden die niet alleen ondersteunt en ontzorgt, maar die ook adviseert en zorgt voor vernieuwing. Roel Nikkessen, algemeen directeur van OGD, kijkt uit naar de samenwerking: “Het transformeren van het ict-landschap van de provincie Noord-Brabant is voor ons een mooie kans om de provincie te helpen ruimte te creëren voor innovatie. Zo ondersteunen we de provincie niet alleen met een moderne werkplek, maar kunnen we ook meer voor Brabant betekenen door de nieuwste technieken in te zetten.”

 

ondertekeningPNBVlnr: Roel Nikkessen en Marcel van Bijnen - fotografie: Patrick Tonjes 

 

De provincie Noord-Brabant gaat doorontwikkelen op data driven en tijd- en plaatsonafhankelijk werken, om te vernieuwen en te sturen op informatie. Beide partijen zijn zich ervan bewust dat hiervoor verbeterde data- en applicatieintegratie nodig is. Voor zowel de provincie als OGD is ‘Cloud first, SaaS first’ dan ook een belangrijk uitgangspunt. De ict van de provincie gaat naar een hybride cloudomgeving waarin het applicatielandschap steeds verder 'versaast'. De geboden oplossing combineert deze omgeving op het Equinix cloudplatform met OGD’s moderne cloudwerkplek 1ict.

Strategische en culturele match

Provincie Noord-Brabant heeft voor OGD gekozen vanwege de hybride oplossing en de unieke gefaseerde aanpak. Er is tijdens de aanbestedingsperiode ook veel aandacht besteed aan de strategische en culturele match. Van Bijnen heeft alle vertrouwen in een goede samenwerking: “Ik leg de zorg voor een veilige digitale werkomgeving met vertrouwen in handen van OGD en onze provinciale regieorganisatie”.
 
De gefaseerde aanpak van OGD bestaat uit een snelle overname van de huidige ict-omgeving, startend op 1 januari 2020, gevolgd door een transitieperiode waarin beide partijen het transformatieplan opstellen. Daarop volgt begin 2021 de twee jaar durende transformatie naar de hybride situatie, waarna men overgaat op beheer met aandacht voor continue verbeteringen.

Meer weten over Application Transformation Services?

Application Transformation Services