heemstede_linkedin_2019

Gemeentes Heemstede en Bloemendaal kiezen voor OGD

Nieuws

De gemeente Heemstede en de gemeente Bloemendaal hebben besloten hun gezamenlijke ict-omgeving aan OGD toe te vertrouwen. Wij kwamen als beste uit de bus in een Europese aanbesteding. De gemeentes gaan zich richten op digitalisering en de regie van de ict-omgeving. Daarom hebben ze ervoor gekozen om het beheer uit te besteden.

De juiste ict-ondersteuning

Voor de gemeenten Heemstede en Bloemendaal is het vooral van belang dat de ict-ondersteuning van hoog niveau is. Problemen moeten proactief worden opgepakt. Bij OGD lijken zij hiervoor aan het juiste adres te zijn. Wij werden namelijk onlangs nummer 1 in End User Management in het Outsourcing Performance-onderzoek van Giarte.

We gaan een nieuwe, virtuele werkplek bij de gemeentes implementeren. De applicaties van de gemeentes zullen hierdoor overal, altijd en vanaf elk device toegankelijk zijn voor haar medewerkers. Ook krijgen de werknemers 24/7 ict-ondersteuning van onze servicedesk. De benodigde server- en netwerkinfrastructuur draaien wij op ons eigen IaaS-platform. Dit platform geeft de gemeentes meer inzicht en flexibiliteit. Zo houden de gemeentes grip op de kosten en kunnen zij flexibel op- en afschalen in het aantal gebruikers en applicaties.

heemstede_tekenmoment_2019

Aandacht voor digitalisering

Astrid Nienhuis, burgemeester van gemeente Heemstede, kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: "Door de samenwerking met OGD aan te gaan, kunnen we bouwen op hun vakmanschap. Zo kan de gemeente zich concentreren op de vraag in welke richting de digitalisering zich verder moet ontwikkelen en wat daarvoor nodig is, in het belang van de dienstverlening aan de inwoners van Heemstede."

Ook bij OGD zien we duidelijk de meerwaarde van de samenwerking voor beide partijen. Roel Nikkessen, Algemeen Directeur OGD: "Het is een geweldige keuze van de gemeenten Bloemendaal en Heemstede om automatisering gezamenlijk in te kopen en te beheren. Een stap die we nog niet veel tegenkomen, waarbij we verwachten een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de digitale ervaring van de burgers van beide gemeentes. Dat gaan we doen door ict niet te benaderen vanuit de techniek, maar vanuit de mens. Onze doelstelling om klanten en medewerkers blijer te maken met onze dienstverlening sluit hierbij aan."

Meer weten over ict-outsourcing bij OGD?

outsourcing