Ignite 2019: de mens centraal

Ignite 2019: de mens centraal

Event

Hoe vat je een conferentie van vijf dagen met 30.000 bezoekers, meer dan 1000 sessies en talloze netwerkgelegenheden in één post samen? Dat is niet te doen, dus we delen hier de meest inspirerende visies en belangrijkste trends met je, waarin de mens duidelijk centraal staat.

CEO Satya Nadella zette met zijn Vision Keynote de toon: eindgebruikers en organisaties productiever maken staat voor Microsoft centraal. Denk aan het veelbelovende kennissysteem Project Cortex, de verdere integratie van assistent Cortana binnen de Office-producten en de focus op identity, compliance, security en vertrouwen.

Nadella zette in zijn speech de ontwikkelingen en plannen van Microsoft uiteen. Zo sprak hij over de verdere ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence en Analytics, zoals Azure Synaps Analytics. Ook kwam Project Silica aan bod, een project dat de Richard Donner Supermanfilm heeft opgeslagen op een praktisch onverwoestbaar kristallen schijfje. Daarnaast besprak hij de mogelijkheden van Augmented Reality, die hij met plezier met Minecraft Earth demonstreerde (waarbij Satya per ongeluk een konijn de afgrond in stuurde…).

 

De technische inhoud van deze Vision Keynote werd verder besproken in deze vijf verschillende Tech Keynotes.

OGDopIgniteOGD'ers op Ignite 2019

Omarm de mens: diversiteit en inclusiviteit op de werkplek

De mens in het algemeen stond duidelijk centraal tijdens deze editie van Ignite: we zagen veel interessante sessies en activiteiten rondom het promoten van inclusiviteit en diversiteit binnen de ict. Zo houdt Microsoft op de werkvloer rekening met de culturele achtergrond en de lichamelijke gesteldheid van mensen en zoekt het bedrijf, terecht, meer vrouwelijke ict’ers. En er waren op Ignite zelfs ‘therapy animals’ om mensen te helpen tot rust te komen tussen alle prikkels door.

therapy animalsTherapy animals 

Ignite in beeld

Bekijk voor meer informatie over Ignite ook onze vlogs: hier spreekt Jelle over de eerste dag met de belangrijke keynotes, terwijl Floris het heeft over Azure Machine Learning en Visual Studio Online. Ludwig gaf een update over PowerShell en de nieuwe Edge browser, Arno sprak over updates van PowerBI en Azure Synap en Jos gaf een samenvatting van de nieuwste Microsoft Teams features. Natuurlijk kon een korte samenvatting van deze Microsoft Ignite-editie niet ontbreken: die gaf Dave.

 

Ondertussen zijn we terug in Nederland druk bezig met het delen van onze ervaringen en bevindingen met onze collega’s. Natuurlijk zetten we onze nieuwe kennis meteen in; we hebben al klanten kunnen helpen met wat we op Microsoft Ignite hebben opgepikt!

Nagenieten met Best of Ignite

Ook al is Ignite 2019 voorbij, je kunt nog steeds (na)genieten van alle sessies en nieuwtjes. Download voor alle aankondigingen van Ignite 2019 de PDF ‘Book of News’. De sessies zelf, met onder andere hun PowerPoint slides, zijn hier te bekijken.

Voor een ‘Best of Ignite’samenvatting op het gebied van Teams, Exchange en Graph kun je al eerder bij ons terecht! Op 21 januari 2020 in de avond geeft de NL365Pro usergroep deze op ons hoofdkantoor in Delft. Meld je hier aan.

Wil je nog meer inhoudelijke informatie? Bezoek een gratis tweedaagse Ignite on Tour-conferentie. Deze vind je in verschillende steden over de hele wereld. Ignite on Tour Amsterdam vindt plaats op 11 en 12 maart 2020 in de RAI. De registratie is al open, dus schrijf je snel in!

Wie weet zien we je op 21 januari!