hero-img

Mooie score voor OGD in Giarte Outsourcing Performance 2014

Persbericht

Bij OGD werken we volgens het principe ‘samen slimmer’. We horen daarom altijd graag van onze klanten hoe we het beter kunnen doen. Uit het gisteren verschenen rapport van Giarte is gebleken dat OGD hoog scoort op het gebied van onder andere servicemanagement, feedback en betrokkenheid.

De resultaten van hun jaarlijkse benchmarkstudie naar de kwaliteit van dienstverlening van IT service providers maakte Giarte bekend op de Outsourcing Performance Day 2014. Leuk nieuws: OGD heeft een zeer goede score gehaald. Een mooie aanmoediging van onze klanten.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 97% van de ondervraagde klanten OGD aan peers aanbeveelt als partner voor IT-uitbesteding. In het domein End User Managementsector ligt dit percentage zelfs op 100%. Daarmee behaalt OGD de eerste plek. “Een overtuigend debuut want de klantengroep bestaat grotendeel uit promoters” volgens Giarte.

Dit is een fantastisch resultaat waar we als ict-dienstverlener trots op zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat we nu op onze lauweren zullen rusten. Want zo’n onderzoek is slechts een momentopname.

Roel Nikkessen, directeur OGD: “We zijn hartstikke blij met deze score. Het bevestigt dat de koers die we nu varen de juiste is. Ons uitbestedingsteam heeft keihard gewerkt om dit niveau te bereiken. En dat is ze gelukt.”

Wat is de Giarte-benchmarkstudie?

Ieder jaar meet Giarte de klanttevredenheid onder klanten van Nederlandse ict-dienstverleners zodat organisaties kunnen zien hoe hun serviceniveau zich verhoudt tot de rest. Anders dan in voorgaande jaren werd dit jaar onderscheid gemaakt tussen kwaliteit van het standaard leveringsproces en het niet-standaard leveringsproces.

Partijen, zoals OGD, die hoge tevredenheid halen op beide vormen van dienstverlening worden gezien als professioneel en flexibel. Veranderingen en innovaties kunnen gemakkelijk worden doorgevoerd vanwege een hoge volwassenheid in projectmanagement.

Waardering waar we blij van worden

Volgens Giarte is de Benelux een lastige markt voor leveranciers van ict-diensten. Vele grotere spelers zagen de afgelopen jaren hun omzetten dalen. Het is daarom best wel bijzonder dat OGD in de Giarte-benchmarkstudie dit jaar de enige nieuwe organisatie is. Klanten zien OGD als een pragmatische, en no-nonsense organisatie. Een partij die niet alleen kwalitatief hoogstaande uitbestedingsdiensten levert, maar ook graag klanten wil begrijpen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van uitbesteden bij OGD? Kijk dan op onze uitbestedingspagina. Of lees de ervaring van onze klanten.