OGD gaat partnership aan met Japans ict-bedrijf

OGD gaat partnership aan met Japans ict-bedrijf

Nieuws

OGD ict-diensten gaat samen met het Japanse ict-bedrijf Information Development eindgebruikersondersteuning leveren aan de in Nederland gevestigde klanten van het Japanse bedrijf. Doordat OGD en Information Development de ondersteuning op maat leveren, kunnen ze de dienstverlening naar Nederland uitbreiden. OGD en Information Development hebben daarnaast de intentie uitgesproken om onderzoekers uit te wisselen voor verdere kennisdeling en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen.

 

Vorige week bezegelden Masaki Funakoshi, CEO van Information Development, en Daan de la Parra, algemeen directeur van OGD, het partnership formeel. “We are delighted with this Japanese-Dutch partnership”, stelt Funakoshi. “OGD has an excellent track record as an IT service company. Together we create a platform for our employees to share and exchange our expertise in both markets. This will become a path to expand our business in Europe and bring Information Development’s business with 50 years of history to the next chapter.”

 

OGD en Information Development hebben elkaars hoofdkantoren in Delft en Tokyo sinds februari 2017 meerdere malen bezocht om een sterke relatie op te bouwen. “Wij zijn blij dat onze medewerkers kunnen samenwerken met een vooruitstrevend en internationaal opererend bedrijf als Information Development. Als ict-dienstverleners met meer dan 30 jaar ervaring slaan we samen een brug tussen culturen en ontwikkelen we een naadloze klantervaring in het ondersteunen van anderstalige eindgebruikers.” aldus Daan de la Parra.

 

Information Development is een beursgenoteerd bedrijf aan de Tokyo Stock Exchange First Section. De core business van Information Development is systeembeheer. Daarnaast biedt het bedrijf softwareontwikkeling, cybersecurity en ondersteuning bij migratie naar de cloud. Naast zijn acht Japanse vestigingen heeft het bedrijf dochterondernemingen in China, Singapore, Myanmar en de Verenigde Staten. Ook op de Europese markt ontstond vanuit Japanse bedrijven de behoefte aan samenwerking met Information Development. Daarom breidt het bedrijf zijn diensten nu samen met OGD uit naar Nederland.

 

Daan de la Parra (OGD), Masaki Funakoshi (ID) en Roel Nikkessen (OGD) bij het tekenen van de intentieverklaring