Giarte-1

OGD haalt hoogste Trust Score ooit bij Giarte OP

Nieuws

Vandaag maakt Giarte officieel de uitslag bekend van de Outsourcing Performance, een jaarlijks benchmarkonderzoek waarin Giarte de ervaringen van klantorganisaties en hun ict-dienstverleners vastlegt. OGD ict-diensten doet al een aantal jaar mee aan dit onderzoek en haalde tweemaal eerder een perfecte aanbevelingsscore van 100%. Dit jaar komt de ict-dienstverlener daar weer dicht bij in de buurt: 96% van haar klanten zou OGD aanbevelen. Tegelijkertijd is de Trust Score dit jaar 78 punten: OGD scoorde nog nooit eerder zo hoog.

De cijfers

OGD ict-diensten doet dit jaar voor het eerst mee in de Peergroup Large Size, voor dienstverleners met een jaaromzet vanaf 55 miljoen euro. Op het gebied van Infrastructure Management werden 19 klanten ondervraagd, voor End User Management waren dit er 22. De Giarte Trust Score berekent het vertrouwen van klanten in OGD, en ligt dit jaar hoger dan ooit: 78 punten op een schaal van 0 tot 100. De score ligt daarmee ook ruim boven het gemiddelde van de peergroup.

Naast de Outsourcing Recommendation Score van 96% is ook het percentage promotors van OGD gestegen. Dat is dit jaar 82%, ten opzichte van 55% in het vorige onderzoek. 32% van de ondervraagde klanten zijn zelfs superfans, wat inhoudt dat ze OGD ‘absoluut’ zouden aanbevelen.

Linda van ’t Klooster, Research Coördinator bij Giarte, roemt de ontwikkeling van OGD: “Complimenten voor OGD, want de organisatie weet goed door haar groeispurt heen te komen. De klanttevredenheidsscores zijn na een daling vorig jaar weer omhoog gegaan, en de Trust Score is zelfs nog nooit zo hoog geweest.”

Giarte Outsourcing Performance

Outsourcing Performance (OP) is de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland. Sinds 2002 legt Giarte Research met OP de ervaringen vast van klantorganisaties en hun IT service providers. Giarte brengt transparantie in het functioneren van de complexe wereld van IT-outsourcing, legt ervaringskennis vast en adviseert IT-organisaties aan zowel de kant van vraag als aanbod.