​OGD in absolute top aanbieders clouddiensten 

​OGD in absolute top aanbieders clouddiensten 

Nieuws

OGD staat in de top 20 van meest innovatieve clouddienst-aanbieders in Nederland. Dit blijkt uit het onafhankelijke onderzoek Cloud Survey 2018: Dutch Skies, uitgevoerd door cloudadviseur Binx.io en ict-platform Computable. Ook in de andere gemeten categorieën springt OGD eruit: OGD staat in de top 15 van beste werkgevers in dit veld en in de top 30 van bekendste aanbieders.

1ict 

Met 1ict biedt OGD een flexibele, veilige cloudwerkplek op basis van Microsoft Azure en Office 365. OGD beheert hierbij 24/7 de volledige kantoorautomatisering. Naast het verzorgen van monitoring, systeemintegratie en hosting van applicaties, besteedt de cloudoplossing als één van de weinigen veel aandacht aan de gebruikers. Zo wordt 1ict geleverd met een uitgebreid adoptietraject op maat en blijvende persoonlijke eindgebruikersondersteuning. Dit verzekert een optimale gebruikersacceptatie, wat de effectiviteit en het werkplezier vergroot. 

top aanbieders clouddiensten

Resultaten cloud-onderzoek 

Volgens het onderzoek van Computable en Binx.io maken binnenkort bijna alle Nederlandse bedrijven gebruik van één of meerdere clouddiensten. 88 procent van de bedrijven blijkt al over te zijn op de cloud. Van de overige bedrijven verwacht bijna 80 procent dit binnen één tot vijf jaar te doen. Slechts 2 procent van de Nederlandse bedrijven denkt binnen vijf jaar nog geen gebruik te maken van clouddiensten.  

De belangrijkste redenen waarom Nederlandse bedrijven overstappen op clouddiensten zijn het sneller op de markt kunnen brengen van producten en het verlagen van de ict-uitgaven. Bedrijven gebruiken de cloud vooral om SaaS-applicaties te draaien. Microsoft Azure is met 79 procent van de stemmen verreweg de meest favoriete provider voor bedrijven met meer dan 50 werkplekken.

top aanbieders clouddiensten

De Cloud Survey 2018 werd gehouden onder 110 Nederlandse professionals werkzaam in verschillende sectoren. De ranglijsten van clouddienst-providers werden samengesteld op basis van stemmen van 388 Nederlandse professionals. 146 Nederlandse clouddienstproviders streden om een plek in deze lijsten.

Ben je benieuwd hoe ook jouw bedrijf verder kan groeien en innoveren met behulp van 1ict? Download hieronder de 1ict-infographic voor meer informatie.

top aanbieders clouddiensten