flanderijn gebouw

OGD past Machine Learning toe bij Flanderijn

Nieuws

Onlangs schreven we al over het succesvol toepassen van Machine learning bij onze klant Flanderijn. Daaruit bleek al dat het inzetten van Machine Learning je bedrijf veel kan opleveren. In onderstaande video laat onze datascientist Arjen Goedegebure je kort zien wat zijn team voor Flanderijn heeft betekend. Zo krijg je een idee wat je met machine learning kunt doen.

 

 

Meer weten? 

Arjen Goedegebure: "Ik ben Arjen Goedegebure, datascientist bij OGD ict-diensten. Bij OGD zijn we sinds een tijd flink aan het inzetten op machine learning. Voor veel bedrijven is het nog onduidelijk wat machine learning precies kan betekenen voor hun bedrijf, maar we merken wel dat bedrijven die alvast de sprong wagen al echt de vruchten plukken.

Machine learning is de manier om meer met je data te doen. Meer uit je data te halen. Het stelt je in staat om adviezen en voorspellingen te krijgen die je helpen om bepaalde vraagstukken te beantwoorden.

Bij Flanderijn was ik bezig met een ander softwareproject en hier zag ik een aantal mogelijkheden voor het toepassen van machine learning. Daarmee ben ik bij Flanderijn om de tafel gaan zitten om te kijken wat een interessante eerste vraag zou zijn om machine learning op toe te passen."

Wim Vermeulen: "Ik ben Wim Vermeulen, projectmanager ict bij Flanderijn Incasso en Gerechtsdeurwaarders.
We zijn een van de grootste deurwaarders en incassokantoren van Nederland. Wij richten ons op het zo goed mogelijk afhandelen van schulden bij schuldenaren om kosten en hogere schulden te voorkomen."

Arjen: "Van Flanderijn hebben we ongeveer twee en een half miljoen geanonimiseerde dossiers gekregen. Deze dossiers hebben we in ons datacenter geladen en hier hebben we verschillende modellen op getraind om te kijken of we goed konden voorspellen welke dossiers het meest kansrijk waren."

Wim: "We hebben OGD gevraagd om een proof of concept neer te zetten op basis van onze data. Dit hebben ze binnen een maand gedaan. En daarna de resultaten aan ons gepresenteerd."

Arjen: "We hadden als doel om een 60 procent accuraatheid te halen waarbij we dus in 60% van de gevallen goed voorspellen of een dossier verhaald gaat worden of niet. En uiteindelijk na een aantal verbeterslagen hebben we dit zelfs op kunnen krikken tot 83%."

Wim: "Dat was boven onze verwachtingen. Op basis van de resultaten hebben we besloten om een samenwerking met OGD aan te gaan en daarmee machine learning in ons proces te integreren.
Door deze nieuwe samenwerking met OGD kunnen we onze processen beter inrichten en krijgen we nieuwe inzichten en kunnen we ons beter richten op het maatschappelijk verantwoord incasseren van de vorderingen."

Arjen: "Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor machine learning?
Neem dan contact op, dan kom ik graag langs om samen te kijken hoe machine learning voor jouw bedrijf kan werken."

Machine Learning