hero-img

OGD verzekert Univé van werkplekken

Persbericht

UnivéCoöperatie Univé kiest voor OGD als partner voor de inrichting, ondersteuning en het beheer van haar kantoorautomatisering. We zullen beginnen met de overname van het beheer van de bestaande omgeving. Vervolgens start een traject waarbij we 3200 werkplekken op 150 locaties opnieuw inrichten op basis van cloudtechnieken. Met deze verandering is de IT van Univé klaar voor de toekomst en wordt tegelijkertijd een substantiële kostenbesparing gerealiseerd.

Een toekomstbestendige werkplek

Om zich klaar te maken voor de toekomst wil Univé haar dienstverlening efficiënter en effectiever inrichten. De werkplek van medewerkers is hiervan een belangrijk onderdeel. Univé is daarom op zoek gegaan naar een partner die haar hierbij zou goed mogelijk kan ondersteunen. De keus is hiervoor gevallen op OGD. Zij gaan een toekomstbestendige werkplek neerzetten en leveren ook het beheer en eindgebruikersondersteuning.

Use cases als uitgangspunt

Omdat Univé een grote en complexe organisatie is met verschillende typen gebruikers, zijn de functionele behoeften van alle typen eindgebruikers als uitgangspunt genomen. Op basis van use cases realiseert OGD werkplekken die overal en altijd toegankelijk zijn. Om de samenwerking binnen de organisatie nog beter te faciliteren wordt naast standaard functionaliteiten als Office en Outlook ook unified communications geïmplementeerd.

Kosten besparen op beheer

Univé maakt met het nieuwe werkplekconcept een eerste stap in het vernieuwen van haar IT-organisatie en realiseert daarmee tegelijk een substantiële verlaging van de kosten. Dankzij de nieuwe, stabielere omgeving zullen de onderhoudskosten lager worden. Ook zullen de bestaande hard- en software slimmer in worden gezet, waardoor functionaliteiten met minder applicaties geboden kunnen worden. Tot slot bespaart Univé met OGD fors op de kosten van het beheer.

Frank Dijkstra, Manager IT bij Univé:

De aanpak van OGD past erg goed bij Univé. Helder, nuchter en samen tot een oplossing komen. Daarnaast wist OGD zich goed in te leven in onze situatie en kwamen zij met slimme oplossingen voor de uitdagingen waar Univé voor staat.

OGD-directeur Daan de la Parra:

Wij zijn blij en trots dat Univé het vertrouwen heeft uitgesproken dat wij ze naar het eindpunt brengen. De oplossing voldoet aan de strenge beveiligingsnorm van De Nederlandsche Bank. Onze slimme techneuten zetten samen met de gebruikersondersteuning een dienstverlening neer die de beste werkplekervaring geeft. Zo kunnen wij de klanten van Univé optimaal bedienen.

cloud-CtA