Hoe enthousiasme Petra's werk beter maakt

Hoe enthousiasme Petra's werk beter maakt

OGD'er aan het woord

Van kunstenaar tot arts en van archeoloog tot industrieel ontwerper; OGD’ers hebben veel verschillende achtergronden. En juist met al deze ervaring kunnen zij veel betekenen voor jouw organisatie. In de rubriek ‘OGD’er aan het woord’ vertellen zij zelf hoe ze met hun unieke kwaliteiten voor jou het verschil maken. Omdat we houden van enthousiaste medewerkers, geven we dit keer het woord aan parttimer Petra. 

 

1. Wie ben je en wat doe je precies?

“Ik ben Petra, ik ben 19 jaar en ik volg de ict-studie Business & Data Management aan de Haagse Hogeschool. Sinds kort werk ik parttime als ict-medewerker voor OGD. De enthousiaste verhalen van vrienden die al bij OGD werkten haalden mij over om van bijbaan te wisselen, en dat is een goede keuze geweest!

 Mijn werkzaamheden bij OGD bestaan vooral uit het helpen van medewerkers met ict, door uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Naast het contact met de eindgebruikers spreek ik ook al met het management, bijvoorbeeld over hoe de business en ict met elkaar communiceren.”

2. Wat vind je tof aan jouw functie?

“Ik vind het vooral heel tof dat ik zoveel verschillende dingen leer. Zowel qua techniek als op het sociale vlak. Zo ontdek ik elke keer weer nieuwe mogelijkheden op de computer en leer ik veel mensen kennen. Ook krijg ik een idee hoe verschillende organisaties werken en wat ik daar wel of niet prettig aan vind.

Uiteindelijk vind ik het contact met mensen het leukst. Zo heb ik bij mijn vorige opdracht Chromebooks uitgelegd aan vrijwilligers. Zij waren over het algemeen wat ouder en hadden best wat vragen. Ze vonden het super om uitleg en tips te krijgen, zeker op het moment dat ze achteraf nog een extra vraag hadden. Ze waren zó dankbaar! Dat is echt genieten.”

3. Wat voeg jij toe bij de klant?

“Mijn enthousiasme! Ik denk dat het belangrijkste dat ik toevoeg bij de klant mijn positieve houding is. Ik kom altijd met een lach op mijn gezicht op werk. Ik laat me ook niet zomaar uit het veld slaan. Zit er iets tegen? Dan vind ik daar gewoon een oplossing voor! Zo kreeg ik laatst een appje van een klant over hoe fijn ze het vinden dat ik dingen snel oppak en dat ik zo enthousiast ben. Dat is natuurlijk heel leuk om te horen! En ik ben van nature een geordend persoon, dat helpt ook.

Verder ben ik niet alleen graag bezig met techniek, maar ook met de vraag hoe die techniek mensen en organisaties helpt. In mijn studie is daar ook veel aandacht voor. Daar staat de vraag centraal hoe business en ict het beste samenwerken. Ik denk dat ik met die bril op veel toevoeg bij een klant.”

4. Waar haal jij voldoening uit?

 “Ik vind het natuurlijk fijn wanneer ik complimentjes krijg van de klant of van eindgebruikers, maar uiteindelijk haal ik mijn voldoening vooral uit mezelf. Wanneer ik weet dat ik iets goed gedaan heb, krijg ik daar een voldaan gevoel van. Het maakt dan niet uit of ik iets technisch voor elkaar heb gekregen of dat ik mensen goed heb geholpen. Het gevoel iets op een goede manier voltooid of bereikt te hebben, daar streef ik naar!”

5. Wat zou je nog meer willen doen bij OGD?

“Ik wil me bij OGD nog meer verdiepen in data, door data te sorteren en in nieuwe systemen te zetten. Ook data slim gebruiken door middel van business intelligence en data science vind ik interessant. Zoiets past niet alleen bij mijn studierichting, maar ook bij mijn geordende persoonlijkheid en mijn interesses. Ik hoop bij OGD stage te lopen om uit te vinden of dit mij inderdaad ligt. Dat zou een tof volgend project zijn!”

Wil jij ook enthousiaste ict-medewerkers over de vloer?

Meer weten ict-medewerker