hero-img

Opnieuw een grote aanbesteding: Regio College

Persbericht

Als afsluiter van een succesvol jaar heeft OGD nog een laatste grote aanbesteding weten te winnen. Het Regio College, een instelling voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Zaanstreek en Waterland, brengt al zijn ict-activiteiten bij ons onder. Dit is de tiende grote aanbesteding die we in één jaar hebben binnengehaald.

In 2011 meteen aan de slag

In januari beginnen we met het overnemen van het beheer van de bestaande ict-infrastructuur, het netwerk, hardware- en softwarecomponenten en de digitale werk- en leeromgeving. Ook valt het functioneel beheer van de Microsoft Office Suite en GroupWise binnen de overeenkomst. Op termijn gaan we ook de bestaande ict-infrastructuur vernieuwen en verbeteren; de vernieuwde ict-infrastructuur zal eind 2011 operationeel zijn.

 

 

Wim van Amersfoort, lid College van Bestuur van het Regio College:

Wij waren op zoek naar een partij die de gehele ict-voorziening van de onderwijsinstelling kon vernieuwen en verbeteren. We willen de ict-infrastructuur dezelfde status geven als een nutsvoorziening, waarbij we alleen betalen voor daadwerkelijk gebruik. Na een tender bood OGD ict-diensten ons de beste aanbieding om dit te realiseren. Met de nieuwe aanpak neemt OGD ict-diensten ons alle zorgen uit handen door het back-end-systeem onder te brengen in een datacenter.

Benaderen als volwaardig project

Het vernieuwen van de ict-infrastructuur benaderen we als een volwaardig ict-project en zullen we in fases uitvoeren. We gaan onder andere zorg dragen voor de inrichting van een extern datacenter, een digitale leer- en werkportal, de migratie naar een nieuw netwerkbesturingssysteem en de inrichting van identiteitsbeheer en centrale koppelingen. Verder verzorgen we de overschakeling naar een nieuw e-mail-, agenda- en documentsysteem en de training van het personeel van Regio College.

Roel Nikkessen, directeur van OGD ict-diensten:

Het is voor organisaties en instellingen steeds moeilijker om zelf alle kennis in huis te halen om een ict-infrastructuur in de lucht te houden. Daarom kiezen ze steeds vaker voor het outsourcen van hun ict-diensten. De ict wordt daardoor een nutsvoorziening. Omdat ict een organisatiekritisch onderdeel is, moet dit goed en veilig gebeuren door een partij met de juiste kennis en ervaring. Gezien het aantal grote aanbestedingen dat OGD dit jaar heeft binnengehaald, zijn wij voor steeds meer organisaties een partij die je organisatiekritische systemen kunt toevertrouwen. We verwachten dan ook in 2011 even hard te groeien als dit jaar.

Regio_College

OGD in het onderwijs

Binnen het onderwijs doet OGD al jarenlang veel verschillende dingen. We zijn actief op basisscholen, middelbare scholen, ROC’s, universiteiten en overkoepelende onderwijsorganen. We helpen onze klanten in het onderwijs op het gebied van bijvoorbeeld elektronische leeromgevingen (ELO), open source-projecten, softwareontwikkeling en ict-infrastructuur. Ook bieden we onderwijsinstellingen verschillende mogelijkheden op het gebied van managed hosting, verzorgen we ict-cursussen voor personeel en zijn onze ict'ers inzetbaar als praktijkdocenten informatica. Lees hier verder over onze aanpak in het onderwijs.