Knipsel-Dec-23-2021-01-26-26-97-PM

GVB en OGD ondertekenen overeenkomst voor beheer complete ict-infrastructuur

Persbericht

23 december, 2021 – GVB en hoofdaannemer OGD ict-diensten hebben eind november een overeenkomst gesloten. Op 21 december hebben beide partijen de samenwerking opnieuw bezegeld. De komende vijf jaar verzorgt OGD met haar partners het complete beheer van de generieke ict-infrastructuur van GVB voor alle werkplekken. Ook migreert OGD de medewerkers van GVB naar een nieuwe werkplek. GVB heeft na de initiële looptijd van vijf jaar de mogelijkheid om de overeenkomst nog twee keer met twee jaar te verlengen.

GVB was op zoek naar een samenwerkingsconstructie van dienstverleners om de complete generieke ict-infrastructuur te beheren, te transformeren en te standaardiseren. Daarbij is de leverancier verantwoordelijk voor de invulling van de Service Integration and Management-rol (SIAM), om succesvolle end-to-end-dienstverlening te realiseren. Hierbij hoort een vernieuwde werkplek inclusief cloud-as-a-service, een vernieuwd ict-netwerk en innovatieve security.

GVB zocht daarom een partner met een proactieve houding rondom life-cycle-management, een sterke invulling van de SIAM-rol en as-a-service-dienstverlening. Mede hierdoor kan het vervoersbedrijf zich richten op haar kerntaken, terwijl OGD haar kennis en expertise gebruikt voor het beheer en de doorontwikkeling van de generieke ict-infrastructuur.

MicrosoftTeams-image (63)-1

Vlnr boven: Rein van Beers (commercieel directeur OGD), Richard Leurs (directeur ict & digitalisering GVB)
Vlnr onder: Gerard Moone (manager IT operations GVB), Bas van Helden (accountmanager OGD) Roel Nikkessen (algemeen directeur OGD) 

GVB en OGD werken al een aantal jaar samen op het gebied van servicedesk-dienstverlening en werkplekondersteuning. Via een aanbesteding, die begeleid werd door adviesbureau Source2Innovate, koos GVB voor OGD om een brede scope te beheren en door te ontwikkelen. Richard Leurs, directeur Ict & Digitalisering van GVB: “OGD kwam als beste naar voren in de aanbesteding. Wij vinden het belangrijk dat een leverancier proactief meedenkt in veranderingen op het gebied van ict. OGD kan de continuïteit bieden voor het ondersteunen van de nieuwe werkplek. Daarnaast hadden zij een sterke propositie om de kwaliteit van de dienstverlening te blijven verbeteren. Dat gaf voor ons de doorslag om voor OGD te kiezen.”

OGD helpt GVB met de totale ict-dienstverlening, met onderdelen als infrastructuur-, housing en hosting-, eindgebruikers-, werkplek- en securitydienstverlening. Binnen deze scope werkt OGD intensief samen met specialistische partners. Orange Cyberdefense verzorgt de security-dienstverlening en partner Quanza Engineering verzorgt het beheer en de transformatie van de huidige infrastructuur.

Orange Cyberdefense voert integraal cybersecurity monitoring uit over alle kavels en rapporteert rechtstreeks naar GVB over de laatste cyberdreigingen. Mark Jenster, general manager bij Orange Cyberdefense zegt: “We zijn erg trots op de samenwerking met OGD, die heeft geresulteerd in de prachtige opdracht bij GVB. We kijken uit naar het succesvol implementeren van onze cybersecurity-dienstverlening.”

Gezamenlijk zetten de partijen zich in om de beste ict-dienstverlening te bieden aan GVB. Roel Nikkessen, algemeen directeur van OGD over de toekomst van de samenwerking: “We zijn trots dat we de nieuwe werkplek van GVB gaan implementeren en beheren. We maken hierbij gebruik van Microsoft-technologieën, zoals Microsoft 365, Windows Virtual Desktop en Azure. Hiermee realiseren we een toekomstgerichte oplossing die GVB in staat stelt haar medewerkers een optimale en vooral ook fijne gebruikerservaring te bieden!”

Over GVB

GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam met tram, bus, metro en veren. Voor het bereiken van haar organisatiedoelstellingen is GVB afhankelijk van veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke toegang tot de ict-systemen.