2227x1080 OGDxOCd

OGD en Orange Cyberdefense verlengen partnerschap

Persbericht

9 september 2021 – OGD ict-diensten en securityspecialist Orange Cyberdefense verlengen hun partnerschap en breiden het gezamenlijke dienstenportfolio uit.

OGD en Orange Cyberdefense zijn sinds 19 juni 2019 partners en hebben hun partnerschap dit jaar vernieuwd. Ook hebben zij hun portfolio uitgebreid met dienstverlening gebaseerd op Azure Sentinel, een AI-technologie van Microsoft waarmee organisaties sneller veiligheidsincidenten detecteren.

Het partnerschap is onderdeel van de langetermijnstrategie van OGD. Omdat het onderwerp security steeds belangrijker wordt had de ict-leverancier behoefte aan een specialistische securitypartij. Externe bedreigingen nemen namelijk snel toe. Orange Cyberdefense bleek de juiste partner voor OGD.

OGD neemt in de samenwerking de rol van service-integrator op zich. OGD biedt een breed portfolio aan ict-diensten, waaronder ook basis securitydienstverlening zoals systeembeveiliging, intrusion prevention en awareness campagnes. Voor securitydienstverlening met de hoogste vereisten haakt Orange Cyberdefense aan. Orange Cyberdefense levert diensten als threat analysis, een 24/7-Cyber Security Operations Center (SOC), Incident Response en Managed Detection and Response.

In 2021 hebben OGD en Orange Cyberdefense het gezamenlijk portfolio uitgebreid met log-based detectie-dienstverlening gebaseerd op Azure Sentinel van Microsoft. Microsoft speelt een cruciale rol binnen het ict-landschap en de cloudstrategie van Nederlandse organisaties. Azure Sentinel vereenvoudigt hierdoor de integratie met de overige ict-componenten.
 

Een succesvolle samenwerking

OGD en Orange Cyberdefense zijn erg tevreden over de huidige samenwerking vanwege de culturele fit. Beide organisaties werken volgens dezelfde waarden: ´fix-first-talk-later’ en ‘de klant staat voorop´. Hun portfolio’s vullen elkaar naadloos aan en tijdens het partnerschap hebben beide partijen diverse succesvolle trajecten opgezet waaronder Managed SIEM-dienstverlening, security assessments en penetratietesten.

Jos Nijmeijer, Portfolio manager bij OGD, over de samenwerking: “In Orange Cyberdefense heeft OGD een betrouwbare en prettige partner gevonden die met haar expertise meerwaarde levert aan onze klanten. Samen kunnen we veel meer dan alleen.”

Gilles van Heijst, CTO bij Orange Cyberdefense, sluit zich hier volledig bij aan: "Wij vinden in OGD een powerhouse waarbij de klantbehoefte altijd centraal staat. Door ons strategisch partnerschap kunnen wij onze gezamenlijke klanten beter bedienen met toonaangevende en innovatieve security oplossingen."

Over Orange Cyberdefense

Orange Cyberdefense is specialist op het gebied van security en levert een uitgebreid aanbod van securitydienstverlening, -software en -hardware. Orange Cyberdefense houdt zich bezig met het bewaken van de vrijheid en het bouwen van een veilige digitale maatschappij. Orange Cyberdefense is de grootste securityleverancier van Europa, en is ook actief in Amerika, Afrika, Midden-Oosten en Azië-Pacific.