hero-img

OGD ict-diensten finalist voor wereldwijde Microsoft Government Partner of the Year Award Geschreven door admin2 juni, 2015

Persbericht

OGD ict-diensten krijgt wereldwijde erkenning van Microsoft met de finaleplek voor de Government Partner of the Year Award 2015. OGD krijgt de nominatie voor de realisatie van het eerste virtuele gemeentehuis van Nederland in opdracht van de gemeente Molenwaard. Microsoft erkent met deze nominatie dat OGD wereldwijd tot de top behoort op het gebied van ict-dienstverlening voor de overheid.

Microsoft reikt de Partner of the Year Awards jaarlijks uit in verschillende categorieën, aan organisaties die op een uitzonderlijke manier ict inzetten voor hun klanten. Dit jaar dongen meer dan 2300 organisaties uit 108 verschillende landen mee naar de Awards.

Molenwaard: burgergericht werken

Molenwaard is de eerste Nederlandse gemeente zonder vaste locatie. OGD heeft samen met de gemeente een omgeving gerealiseerd waarin medewerkers altijd en overal burgergericht kunnen werken. Tachtig tot negentig procent van de gemeentelijke producten en diensten zijn alleen nog digitaal aan te vragen. Voor de overige zaken komen de medewerkers van Molenwaard bij de bewoners langs. Door deze slimme nieuwe aanpak kan de gemeente burgers beter helpen en tegelijkertijd een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. Het virtuele gemeentehuis was onlangs nog een van de centrale cases op de vakbeurs Overheid 360°.

 

 

“We are pleased to recognize OGD ict-diensten for being selected as finalist of the 2015 Microsoft Government Partner of the Year Award and for demonstrating excellence in providing value to our mutual customers,” aldus Phil Sorgen, corporate vice president van de Microsoft Worldwide Partner Group.

Daan de la Parra, directeur van OGD: “Onze nominatie is een prestatie van wereldformaat waar ik enorm trots op ben. Ik wil vooral alle OGD’ers die hieraan hebben bijgedragen enorm bedanken. Dit jaar zijn we maar liefst tien jaar Gold Partner van Microsoft, en onze finaleplek zie ik als een kers op de verjaardagstaart.”

Ruimte voor innovatie

Voor OGD is de finaleplek een bewijs dat er ruimte is voor innovatie binnen de lokale overheid. Het bedrijf blijft zich dan ook inzetten voor slimme, praktische oplossingen die burgers verder helpen en gemeentes ondersteunen in hun steeds complexere takenpakket.

Meer weten over het virtuele gemeentehuis in Molenwaard? Lees hier verder of neem contact met ons op. We vertellen u graag meer.