hero-img

Terugblik 'Samen slimmer met Windows 8': Bedankt voor uw komst

Nieuws

Op donderdag 11 oktober organiseerden we 'Samen slimmer met Windows 8'. In de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam ontmoetten we ruim 300 ict'ers en managers om samen met sprekers van onder andere Microsoft en OGD ict-diensten de nieuwste Windows-familie onder de loep te nemen. In dit bericht blikken we terug op een zeer succesvolle middag.

Microsoft lanceert Windows 8 op vrijdag 26 oktober. Omdat wij al langer benieuwd waren naar wat Windows 8 in zijn mars had, migreerden we bij OGD al een aantal weken voor de lancering. De kennis die we hierbij opdeden, wilden we graag delen met anderen. Bijvoorbeeld om managers en ict'ers zo vroeg mogelijk in staat te stellen om zelf te beslissen wel of niet over te stappen. Het doel van 'Samen slimmer met Windows 8' was dan ook om een zo eerlijk en compleet mogelijk beeld van de mogelijkheden van Windows 8, Windows Server 2012 en Windows Phone 8 te geven.

Keynote: 'De menselijke maat'

Vanaf het middaguur was iedereen uitgenodigd om alvast kennis te maken en samen te genieten van een lunch voordat het programma begon. Om 13.00 uur was vervolgens de eer aan OGD-directeur Roel Nikkessen om het startsignaal voor de middag te geven.

In zijn keynote-presentatie maakte Roel de koppeling tussen de locatie van de middag en zijn kijk op ict. De Van Nelle Ontwerpfabriek, gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw, is immers een voorbeeld van 'het nieuwe bouwen', een stroming in de architectuur die uitgaat van 'de menselijke maat'. Net als in de architectuur moet ook in de ict de gebruiker centraal staan.

De tweede presentatie werd gegeven door Microsoft-sprekers Daniel van Soest en Marcel Nieuwpoort. In een uur tijd bespraken zij de gehele nieuwe Windows-lijn: Windows 8, Microsoft Windows Server 2012 en Windows Phone 8. Hierna splitste het programma zich op in twee tracks: één voor de managers en één voor de techneuten.

Management-track: Verliefd op Windows 8

In de management-track was ict-trendwatcher Vincent Everts de meest opvallende spreker. Hij keek naar het heden, het verleden en de toekomst van Windows 8. Hij liet het publiek spelen met een enorme tablet (foto onder) en liet zien hoe de jongste generatie gebruikers steeds veeleisender wordt. Ondanks een aantal kritische kanttekeningen moest Vincent uiteindelijk bekennen dat hij in een week tijd stiekem verliefd was geworden op Windows 8.

Technische track: Favoriete features

Tegelijkertijd had in de andere zaal OGD'er en Microsoft MVP Sander Berkouwer de leiding over de technische track. Daar werd ingegaan op het uitrolproces van Windows 8 en gaven verschillende OGD'ers uitleg over hun favoriete features van de nieuwe Windows-familie. Hierbij ging het met name over de voordelen die het combineren van Windows 8 en Windows Server 2012 oplevert.

Ad Hendricks vertelde bijvoorbeeld over Dynamic Access Control, dat het nog gemakkelijker maakt om snel en flexibel de rechten over alle bestanden op uw netwerk te managen. Chris Petit (foto) deelde zijn enthousiasme over het nieuwe Bitlocker Network Unlock, waarmee schijven die vergrendeld zijn met Bitlocker automatisch ontgrendeld worden wanneer ze met uw bedrijfsnetwerk worden verbonden.

Informatiemarkt: Benieuwd naar touch

Tussen de verschillende sessies door konden bezoekers rondkijken op de informatiemarkt, waar zowel stands van de verschillende Business units van OGD aanwezig waren als van onze partners. Het viel op dat de meeste gasten benieuwd waren naar hoe de touch-interface van Windows 8 werkt. Bij de stands van bijvoorbeeld Dell en Samsung, waar de allernieuwste (en zelfs sommige nog niet gelanceerde) tablets en laptops stonden om mee te experimenteren, was het dan ook erg druk.

Alle sprekers en bezoekers bedankt!

Hierbij willen we alle ruim 300 bezoekers nogmaals hartelijk bedanken voor hun komst. Zowel op Twitter (#ssw8) als in de zalen kregen we veel positieve feedback en leuke vragen. Ook willen we alle sprekers bedanken voor hun waardevolle, leuke en prikkelende bijdragen. Dankzij een gevarieerd palet aan sprekers is 'Samen slimmer met Windows 8' absoluut een succes geworden.

De middag gaf wat ons betreft perfect invulling aan hoe het samenwerken met klanten en partners moet verlopen: in een informele setting hebben we met zijn allen op een eerlijke en open manier naar de nieuw Windows-lijn gekeken.

'Samen slimmer in 2013'

Graag zien we u volgend jaar terug voor de volgende editie van "Samen slimmer met..." op 7 november 2013. Wat het precieze thema van die dag zal zijn is nog niet bekend, maar u kunt erop rekenen dat we u ook volgend jaar zullen verrassen met een actueel onderwerp, intrigerende sprekers en een mooie locatie. Vul om op de hoogte te blijven alvast het formulier in op ogd.nl/2013 en dan zien wij u graag volgend jaar terug!