hero-img

Twee nieuwe CEO's voor OGD. Nou ja, voor 1 dag dan

Nieuws

Afgelopen vrijdag legden OGD-directeurs Roel Nikkessen en Daan de la Parra hun functie neer. Nee, schrik niet, het was maar voor één dag. Hun functie werd die dag ingevuld door Tim van der Hulst en Steven Zwaan, beide P&O-adviseurs van OGD. Tim en Steven waren de winnaars van de OGD-actie "CEO voor 1 dag". Met deze actie vierden we de nominatie die onze directeurs Roel en Daan kregen voor de Computable Award "CEO van het Jaar".

"Wees een dag lang CEO van OGD"

Hoe werkte dit precies? Computable Awards zijn publieksprijzen, dus we hadden veel stemmen nodig om te kunnen winnen. Daarvoor activeerden we ons netwerk op Facebook. We schreven een wedstrijd uit onder OGD'ers: zet jezelf als CEO op de foto, en wie met zijn foto de meeste likes en shares op Facebook krijgt, mag 1 dag lang CEO van OGD zijn. P&O-adviseurs Tim van der Hulst en Steven Zwaan haalden met hun CEO-look de meeste likes en shares binnen en mochten op 19 december aantreden als CEO-duo. Zij beloofden plechtig dat ze die dag zouden gebruiken om de medewerkers van OGD in het zonnetje te zetten.

 

En dat hebben ze gedaan. De twee kersverse CEO's heetten afgelopen vrijdag alle medewerkers persoonlijk welkom bij aanvang van hun werkdag. 's Middags vertrokken de CEO’s met een nieuw "managementteam", bestaande uit een aantal medewerkers die een bijzondere bijdrage aan OGD hebben geleverd, per boot naar het beroemde restaurant De Zwethheul voor een heerlijke managementlunch.

De leden van het oorspronkelijke managementteam vervulden ondertussen de functies die ze aan het begin van hun carrière bij OGD hadden. Zo was hoofd Software-ontwikkeling Michiel de Jongh ineens weer telefonische salesmedewerker om het OGD-verhaal te pitchen, en zat hoofd Servicemanagement Bart Hagen op de Shared Servicedesk om calls aan te nemen van onze klanten. En "oud"-CEO Roel? Die zat achter de receptie.

Videoverslag

Onze filmmaker Martin Kuipers was aanwezig om deze bijzondere dag te filmen:

 

 

Voor herhaling vatbaar

De dag eindigde tijdens de drukbezochte jaarlijkse OGD Kerstborrel, die meteen ook de opening was van de OGD-bar in ons nieuwe hoofdkantoor. Tijdens de openingsspeech betuigden Tim van der Hulst en Steven Zwaan hun dank aan alle OGD'ers voor het succes van deze actie. Tim:

"Het was subliem. Een dag in de huid kruipen van CEO van OGD gaf ons de mogelijkheid om met eigen ogen te zien dat het bedrijf en haar medewerkers nog mooier is dan wij dachten. En onze echte CEO’s en MT-leden hebben kunnen ervaren hoe goed de sfeer op de diverse afdelingen is. Het was voor iedereen een onvergetelijke ervaring. En voor herhaling vatbaar."

Klokslag middernacht traden de voormalige CEO's Daan en Roel weer aan. Alle OGD'ers zijn een prachtige ervaring rijker en hebben elkaar nog beter leren kennen. En ondanks het feit dat wij de Computable Award uiteindelijk aan onze neus voorbij zagen gaan, blijven we erbij dat wij de échte CEO’s van het jaar hebben. Want bij welk ander bedrijf zou deze actie mogelijk zijn?

Daan en Roel, Tim en Steven, en de andere 800 CEO's van OGD: bedankt!

 

Steven Zwaan (links) en Tim van der Hulst, CEO's voor 1 dag