hero-img

Zeeuwse elektriciteitsproducent EPZ gunt ict-beheertaken aan OGD

Persbericht

We zijn er trots op te mogen vertellen dat N.V. Electriciteits-Productiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) de aanbesteding voor haar ict-beheerdiensten op het gebied van kantoorautomatisering aan ons heeft gegund. De gunning volgt op een in 2012 doorlopen Europese aanbesteding. De opdracht bestaat uit het beheren van back- en frontend-infrastructuur van het complete bedrijfsnetwerk, inclusief 650 werkplekken, voor een periode van drie jaar met optie tot verlenging.

Continuïteit waarborgen

De transitie van de diensten is begin december 2012 in gang gezet en eind januari 2013 al afgerond. We verzorgen nu vanaf 1 februari de 24x7-monitoring en het beheer van de ict-omgeving op de kantoren van de elektriciteitsproducent. De dienstverlening is erop gericht de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. EPZ is leverancier van elektriciteit met behulp van uranium, kolen, biomassa en een windmolenpark.

“EPZ was op zoek naar een ict-partner die aansluit bij de kernwaarden van onze ict: beschikbaar, betrouwbaar en veilig. Ook flexibiliteit was een belangrijk selectiecriterium in de aanbesteding. OGD ict-diensten liet in zijn inschrijving blijken aan al deze eisen uitstekend te kunnen voldoen”, zegt Hendrik-Jan de Graaf, IT-verantwoordelijke bij EPZ.

Regio met veel kansen

Roel Nikkessen, directeur van OGD ict-diensten: “We zijn uiteraard erg blij dat we een langdurig partnership aangaan met EPZ. Ons dienstenaanbod sluit goed aan bij EPZ en we denken graag mee over alle aspecten van hun ict-omgeving. We hebben er daarom enorm veel zin in. Zeker ook doordat we Zeeland zien als een regio waar veel kansen liggen.”

EPZ heeft zich in de keuzes en uitwerking van de sourcingstrategie laten begeleiden door Robert van Zanten (Agility Management, lid van het Platform Outsourcing Nederland) en wist de transitie binnen twee maanden af te ronden.

Over EPZ

EPZ is de grootste elektriciteitsproducent van Zeeland. Naast de enige kerncentrale van Nederland exploiteert het bedrijf een kolencentrale met biomassameestookinstallatie en een windpark. Veiligheid staat voorop. Het voortdurend verbeteren van prestaties en installaties is verankerd in het werk van alle 550 medewerkers.