Bioprocess Pilot Facility

“Ik weet dat er een gemotiveerd team van specialisten voor ons klaar staat”

Cases-Logo-BPF

Sector: Zakelijke markt

De Bioprocess Pilot Facility (BPF) is een unieke organisatie. In haar fabriek in Delft faciliteert zij de testproductie van duurzame bioprocessen. De BPF voorziet erin dat de grote processen op kleine schaal uitgeprobeerd kunnen worden in een omgeving die er – in het klein – precies zo uitziet als een latere grote fabriek. Zogenaamd opschalingsonderzoek is risicovol en vereist dure apparatuur. Om deze kosten en risico’s te delen is de Bioprocess Pilot Facility door Purac, DSM en de Technische Universiteit Delft als zelfstandige organisatie in het leven geroepen.

OGD en BPF

OGD heeft aan BPF advies gegeven over de inrichting van de kantoorautomatisering en vervolgens deze omgeving voor BPF ingericht. De omgeving is opgebouwd uit een combinatie van Office 365 en Windows Intune. Voor bestandsdeling en e-mail werd Office 365 geïmplementeerd, zodanig dat medewerkers via een laptop of PC de lokale Microsoft Office kunnen gebruiken. Voor het updaten en beveiligen van de laptops en werkplekken is gebruik gemaakt van Microsoft Intune (een cloudoplossing van Microsoft).

Voor BPF levert dit onder andere op dat de software altijd up-to-date is, kosten voor kantoorautomatisering voorspelbaar zijn en de omgeving overal te gebruiken is door de medewerkers van de BPF. OGD zorgt voor het beheer van de omgeving en zorgt met een Shared Servicedesk dat de medewerkers van BPF met vragen en meldingen van 7:00 tot 24:00 uur terecht kunnen.

Ervaring van BPF

“BPF wil zich voornamelijk bezig houden met haar specialisme in het testen van duurzame bioprocessen. Doordat we onze ict hebben uitbesteed kunnen wij ons richten op onze kernactiviteiten en weet ik dat er een gemotiveerd team van specialisten voor ons klaar staat.”

Leen van Meerveld, Manager Maintenance en Facilities