Coty Benelux

“Ik vind de samenwerking met OGD prettig en zeer professioneel.”

Cases-Logo-Coty

Sector: Zakelijke markt
Regio: Haarlem

Coty Inc., opgericht in 1904, is ’s werelds grootste parfummaker. Coty Benelux verzorgt vanuit Haarlem de distributie van hun geuren en andere cosmetica in de Benelux. Dit doen zij door accountmanagers op pad te sturen naar winkels, die daar op hun laptops bestellingen invoeren. Coty Benelux is opgesplitst in de divisies Beauty voor de meer betaalbare geuren en Prestige als luxe-afdeling.

Coty Benelux & OGD

De oorspronkelijke oproep van Coty Beauty aan OGD in 2009 was het aanpassen van een Access-applicatie waarmee men het productassortiment voor de laptops beheerde. Omdat de in 2004 ontwikkelde Access-applicatie niet gebruikersvriendelijk en moeilijk te onderhouden was, hebben we Coty geadviseerd om een moderne toepassing te laten ontwikkelen in PHP.

Een programmeur van OGD heeft in PHP de applicatie ontwikkeld voor Coty Beauty. Tijdens dit ontwikkelproces, merkte de programmeur op dat ook het bestelsysteem sterk verouderd was en dat hij dit gelijk mee kon nemen. Coty Beauty zag dit ook in en gaf ons de opdracht ook het bestelproces onder handen te nemen. Daarbij werd overeengekomen om ook een rapportagemogelijkheid te ontwikkelen waarmee de klant een uitgebreid inzicht heeft in beschikbaarheid van producten, klantstatistieken, statistieken van vertegenwoordigers, orders en vele andere gegevens.

Coty Beauty was zo tevreden met het resultaat dat ook Coty Prestige een eigen versie van de applicatie wilde hebben, die OGD vervolgens heeft ontwikkeld. Dankzij onze gedegen voorbereiding, goede communicatie met Coty en een enthousiaste inzet, hebben we software ontwikkeld en verbeterd die Coty helpt om hun klanten beter van dienst te zijn.

Ervaring van Coty Benelux

“Sinds een aantal jaren wordt de samenwerking met OGD door mij als prettig en zeer professioneel ervaren. Wat ik heel goed vind is dat we zijn begonnen met een klein en simpel proces/systeem maar dat dit is uitgegroeid naar een CRM-systeem dat voor de komende jaren actueel is.”
Ronald Boham, Operations Director bij Coty Benelux