Flanderijn

“Dankzij OGD een vliegende start met direct resultaat”

Flanderijn-1

Sector: Zakelijke markt

Flanderijn is één van de langst bestaande incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisaties in Nederland. Met een landelijk netwerk van vijftien vestigingen behartigen zij belangen op zowel nationaal, regionaal en internationaal niveau. Daarbij dienen zij te voldoen aan alle kwaliteitsnormen die door klanten worden gesteld. De ict-afdeling ondervindt hiervan ook de gevolgen. Certificeringen en processen die volgens ITIL zijn ingericht, zijn eerder regel dan uitzondering.

Flanderijn & OGD

In 2014 vroeg Flanderijn OGD om nieuwe servicemanagement-tooling te implementeren en bestaande processen te optimaliseren.

TOPdesk-implementatie volgens de SPOT-methodiek

De in-house-servicedesk en kwaliteitsafdeling van Flanderijn maakte de overstap naar TOPdesk. Dit was een project waarbij de door OGD ontwikkelde SPOT-methode uitkomst bood. SPOT staat voor Service, Process, Organization en Tooling. De methode besteedt aandacht aan alle aspecten van servicemanagement. Deze methode combineert de op ITIL gebaseerde best practices van OGD met jarenlange praktijkervaring op het gebied van servicemanagement.

"Dankzij SPOT zijn de structuur en de communicatie van ons servicemanagement er enorm op vooruitgegaan. Eindgebruikers ervaren dat ze sneller en beter worden geholpen. "

Arjen Korpershoek, Teammanager afdeling ICT

Servicemanagement in korte tijd naar volwassenheid

De jarenlange ervaring van OGD met servicemanagementprojecten en -processen zorgt ervoor dat klanten het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden. In het geval van Flanderijn heeft OGD de medewerkers bij de hand genomen en samen gekeken hoe de bestaande elementen van de processen binnen de best practices van OGD pasten. Mede hierdoor konden er snel knopen worden doorgehakt en kon men na implementatie direct op een hoog niveau beginnen.

Ervaring van Flanderijn

“OGD heeft ons stap voor stap begeleid bij het in kaart brengen van onze processen. Juist die pragmatische aanpak sprak ons aan. Door middel van procesdagen hebben we samen met het verschillende teams het CMDB aangepakt. Vervolgens is alles ingeregeld en maakten we een vliegende start. Ons werk is nu overzichtelijker en inzichtelijker. We zien direct wat er binnenkomt en ook waar de knelpunten ontstaan.”
Arjen Korpershoek, teammanager afdeling ICT, Flanderijn