itSMF

“Ik ben er trots op dat wij Coconut in Nederland al hebben geïmplementeerd”

Cases-Logo-itSMF

Sector: Overheid & non-profit

itSMF is het kennisplatform voor ict-management in Nederland met 2500 leden vanuit ruim 300 aangesloten organisaties. De leden zijn over het algemeen managers binnen de ict. Voor, door, met en via haar leden, combineert de vereniging de laatste ontwikkelingen met basiskennis en vaardigheden in en rondom IT Service Management. Leden besturen de vereniging, vormen commissies en werkgroepen, schrijven artikelen en houden presentaties, en vooral: ontmoeten elkaar. itSMF staat voor informatie technologie, service management, forum. itSMF is opgericht als vereniging om een platform te bieden voor het uitwisselen van kennis, ervaring, tips en best practices over IT Service Management. Dit gebeurt virtueel, fysiek en op papier.

itSMF & OGD

Sinds juni 2011 maakt itSMF gebruik van Coconut Enterprise Social Network, ontwikkeld door OGD. Dankzij Coconut hebben de leden een manier om buiten evenementen om makkelijk kennis te delen en samen te werken. Leden hebben een profiel binnen Coconut waar ze hun expertise aangeven. Hierdoor kunnen de leden elkaar op basis van expertise vinden om een vraag te stellen of samen te werken. Kennis wordt gedeeld via bestanden, wiki’s, (micro)blogs, chats en fora. Lees hier meer over Coconut.

Ervaring van itSMF

“Ik ben er trots op dat wij Coconut in Nederland al hebben geïmplementeerd. Ik kan niet wachten tot we het over de hele wereld gebruiken. Voor mij is het de manier om een vak internationaal op een hoger plan te brengen.”
José Stijntjes, Directeur itSMF Nederland