Nibud

“Dankzij OGD werken we nu on the next level samen”

NIBUD

Sector: Overheid & Non profit

Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) is een onafhankelijke not-for-profitstichting die informeert en adviseert over de financiën van huishoudens. Vanuit een kennisdatabank en multidisciplinaire teams vertaalt het instituut actuele kennis naar bruikbare adviezen en waardevolle toepassingen. De kwaliteit van de data staat daarom hoog in het vaandel bij het Nibud en komt tot stand door een combinatie van wetenschappelijke kennis, recente literatuur en actuele cijfers en inzichten.

OGD & Nibud

In 2016 vroeg Nibud OGD om de bestaande Citrix-omgeving te vervangen door een up-to-date-oplossing, inclusief nieuwe hardware, telefonie en ict-infrastructuur.

Van persoonlijke planning naar persoonlijke aanpak

Sebastiaan Sollie, ERP-specialist bij Nibud: “OGD heeft bij ons in een korte doorlooptijd het nieuwe werkplekconcept 1ict geïntroduceerd. Hierbij hebben ze de planning strak in de gaten gehouden en tijdig opgeleverd. De migratie is soepel verlopen door tijdige migratie van e-mail naar Microsoft Exchange Online en dataoverdracht naar SharePoint. Ook waren er OGD’ers op locatie om direct hulp te kunnen bieden en problemen direct te verhelpen. Daarbij hadden we goede nazorg na oplevering.”

Een nieuwe ict-infrastructuur is vaak een grote verandering voor medewerkers. Sollie vertelt hierover: “De belangrijkste uitdaging onderweg was het meekrijgen van onze medewerkers. OGD heeft hier rekening mee gehouden door de introductie van de verschillende features te spreiden en bij de implementatie rekening te houden met onze werkwijzen. Ook heeft OGD onze medewerkers voorlichting gegeven over werken met Office 365 en SharePoint.”

Betrouwbaar groeien met 1ict

Met 1ict kunnen klanten als het Nibud hun eigen pakket samenstellen, schaalbaar en alleen met de onderdelen die u nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat een persoonlijke inrichting snel opgezet kan worden.

Ervaring van Nibud

“We zijn ontzettend tevreden met alle nieuwe mogelijkheden die we nu dankzij 1ict hebben. We kunnen overal werken, vergaderen via Skype en Office-bestanden op een veilige manier delen.”,
Sebastiaan Sollie, ERP-specialist bij Nibud