Yokogawa Europe

“Het is mooi te zien hoe snel OGD de klus heeft opgepakt”

Cases-Logo-Yokogawa

Sector: Zakelijke markt

Met meer dan 19.000 medewerkers, 19 fabrieken en 85 vestigingen in 40 landen is Yokogawa een grote internationale industriële speler. De klanten van Yokogawa zijn toonaangevende ondernemingen in de procesindustrie, die met name actief zijn in de olie- en gaswinning, energieopwekking, (petro)chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. Yokogawa Europe Solutions B.V., eveneens in Amersfoort gevestigd, is de verkoop- en serviceorganisatie voor de Nederlandse markt.

OGD & Yokogawa

Een klant van Yokogawa in de olie- en gasindustrie wilde een aantal bestaande sites voorzien van nieuwe besturingssystemen. De systemen op deze locaties worden beheerd door operators via digitale schermen. Deze graphics moesten zeer nauwkeurig in elkaar gezet worden vanwege de hoge gebruikerseisen die eraan gesteld worden. Voor de snelle oplevering van 150 graphics zocht Yokogawa naar tijdelijke uitbreiding van het ict-engineeringteam. Ze hadden twee fulltime technische ict’ers nodig, die zich het tekenprogramma eigen konden maken en de industriële graphics konden produceren. De kandidaten moesten over voldoende technisch inzicht beschikken om de werkzaamheden snel en goed op te kunnen pakken.

OGD heeft binnen twee weken zes kandidaten voorgesteld die voldeden aan het profiel. Alle kandidaten hadden een technische hbo-/wo-achtergrond. Yokogawa was hiermee snel geholpen aan extra capaciteit. Drie OGD’ers werden gekozen om de graphics te maken. Door deze snelle levering van gekwalificeerde systeemengineers heeft Yokogawa de klantorder sneller dan gepland opgeleverd.

Ervaring van Yokogawa

“Het is mooi te zien hoe snel deze OGD’ers de klus hebben opgepakt, hoe gemotiveerd zij aan de slag zijn gegaan en ook nog eens de gewenste kwaliteit leverden. We konden daarom ‘de lat iets hoger leggen’ en hen complexere taken laten uitvoeren.” 
Jan van Ee, Projectmanager Engineering