Adoptie begint bij zorgen voor je medewerkers 

 • Accare verbetert haar serviceorganisatie en verwerkt nu sneller tickets of incidenten.

  Ontdek hoe
  MicrosoftTeams-image (8)
 • Isala is geholpen met het inzetten van ict in de werkprocessen binnen haar bedrijf.

  Bekijk de video
  MicrosoftTeams-image (7)-1

/ Wij denken met je mee

ervaring

> 10 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met adoptie in de zorg.

zorginstellingen

+15 zorginstellingen

Ruim 15 klanten in de zorg gingen jou voor

ervaring

> 35 jaar ervaring

OGD is een fullservice it-dienstverlener met meer dan 35 jaar ervaring in de ict.

/ OGD voor jouw adoptieprocessen

Hoe krijg je jouw medewerkers mee in een digitale verandering? Zorgverleners hebben niet voor hun beroep gekozen omdat ze zo graag met digitale middelen werken. Het is dus best een uitdaging om ze mee te krijgen in de adoptie van nieuwe ict. Daarnaast is elke situatie natuurlijk uniek en is er niet één aanpak die altijd werkt.

Daarnaast heb je te maken met hoge werkdruk en gigantische personeelstekorten binnen de zorgsector. Juist bij deze uitdagingen kan ict veel betekenen voor jouw organisatie:

 • Door jouw mensen digitaal vaardiger te maken, kunnen zij ook efficiënter werken. Ze kunnen meer behandelingen op afstand doen en bijvoorbeeld reistijd verkorten.  
 • Door rekening te houden met de work-life balans van je medewerkers met je tooling, kun je de werkdruk van je mensen verlagen.
 • Door een ict-leverancier te kiezen kun je verschillende ict-opties eenvoudig naast elkaar zetten. Je ziet dan welke optie het beste bij jouw organisatie past.

Wanneer de manier van werken bij jouw organisatie verandert, is het zaak dat je medewerkers in hun werk mee veranderen. Om deze verandering te laten slagen is het daarom belangrijk om je medewerkers te informeren over de nieuwe mogelijkheden en het profijt ervan. Hoe dit het beste werkt is voor iedereen anders, dat maakt dit onderwerp zo lastig. Bij OGD hanteren wij daarom een aantal standaarden:

 • Wij gebruiken techniek niet als uitgangspunt, maar als ondersteuning. 
 • We werken vanuit standaarden uit de markt: onze technische oplossingen bevatten zo min mogelijk maatwerk om het toegankelijk te houden.  
 • Wij zijn betrokken van analyse tot realisatie. We helpen jou met het uitvoeren van ons advies.

Stel hier jouw vraag!

Altijd een oplossing die bij jou past 

Hoe uitgebreid wensen jullie begeleiding en coaching van ons? Jullie kunnen kiezen uit drie begeleidingsprogramma’s:

Minimale ondersteuning

OGD heeft een coachende rol. Dit vergt meer tijd van uw medewerkers, maar bespaart kosten.

Wanneer kies je hiervoor: Als je medewerkers hebt die snel ict-vernieuwingen oppikken en enthousiast zijn om dit door te geven aan collega's.

Actieve ondersteuning

OGD biedt een trainingsaanbod waaruit je kunt kiezen. We zijn afhankelijk van actieve medewerkers uit jouw organisatie die ons van de juiste informatie voorzien. Samen bedenken we campagnes, adoptie-activiteiten en oplossingen.

Wanneer kies je hiervoor: Als je al actief bezig bent of plannen hebt rondom adoptie, maar extra ondersteuning nodig hebt.

Volledig ontzorgt

OGD is onderdeel van jouw organisatie en kent de werkwijze en afdelingen waardoor we gericht proactieve de juiste stappen zetten.

Wanneer kies je hiervoor: Voor organisaties voor wie de verandering een grote stap is, waar veel medewerkers begeleiding nodig hebben en daar uitgebreid bij geholpen willen worden.