IMG_0802-1

Is jouw omgeving niet thuiswerk klaar?

Zo ben je in ieder geval snel online!

Tijdelijk gratis versie van Microsoft teams beschikbaar

Microsoft biedt de zakelijke thuiswerksoftware Teams tijdelijk gratis aan vanwege het COVID-19-virus. De komende zes maanden kan ieder bedrijf en individu een gratis premiumversie van Microsoft Teams gebruiken. Zo kunnen teams en individuen wereldwijd extra effectief en in contact met elkaar werken vanuit huis. Sinds 10 maart heeft Microsoft de gratis versie uitgebreid met video-conferencing. Graag leggen we je uit wat je hiermee kunt, hoe je dit aanpakt en waar je rekening mee moet houden.

Hoe kan je gebruik maken van de gratis versie van teams?

Individueel kan iedere nieuwe gebruiker met een email en bedrijfsnaam gratis een account aanmaken en andere personen uitnodigen en toevoegen aan de Teams-omgeving. Dit doe je via Teams op het web.

Tip: houd als organisatie wel grip op het gebruik ervan; laat niet iedereen zomaar de applicatie los van elkaar gebruiken. Door een organisatiebrede Teams aan te maken, hebben beheerders toegang tot een organogram en bepaal je als organisatie zelf wie toegang heeft tot deze tijdelijke Teams-omgeving. Houd er daarnaast rekening mee dat eindgebruikers bij de start van het gebruik wat begeleiding nodig kunnen hebben. Hiervoor kun je bijvoorbeeld onze instructievideo’s Tips van Thijs gebruiken.

 

Is deze Teamsversie voor elk bedrijf geschikt?

Organisaties kunnen gebruik maken van de gratis Premiumversie met een onbeperkt aantal medewerkers! De bestandsopslag is beperkt tot 2GB per gebruiker en 10GB gedeelde opslag. Deze gratis versie is daarmee echt gebouwd om tijdelijk te gebruiken. Zie het als een optie om nu direct de effectiviteit van het samenwerken te verhogen. En als een pilot om deze manier van samenwerken met (een deel van) de organisatie uit te proberen.

 

Tips van Thijs

In de deze Tips van Thijs legt Thijs je uit hoe je gemakkelijk zelf teams kan inrichten. Zo kan je de komende weken gemakkelijker samenwerken met je collega's, ook al ben je niet op dezelfde locatie.