IATA voert data-analyses sneller uit na succesvolle data-integratie door OGD

  • iata air freight loading
extra
analysekracht
Microsoft PowerBI
Dashboards
Digitale transformatie
thema

IATA (International Air Transport Association) is dé handelsvereniging van de wereldwijde luchtvaartmaatschappijen en vertegenwoordigt zo’n 290 luchtvaartmaatschappijen; 82 procent van het totale luchtverkeer. IATA ondersteunt de maatschappijen bij een breed scala aan luchtvaartactiviteiten.
Met het door IATA ontwikkelde Net Rates-distributieplatform, worden luchtvaartmaatschappijen en expediteurs met elkaar verbonden. Het systeem van IATA Net Rates automatiseert de aanmaak en distributie van luchtvrachttarieven van luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast geeft de oplossing expediteurs toegang tot alle tarieven van luchtvaartmaatschappijen in één systeem. IATA Net Rates maakt onderdeel uit van het IATA TACT portfolio van oplossingen voor de luchtvrachtindustrie.
De internationaal opererende handelsvereniging wilde zijn distributieplatform verder optimaliseren en nog effectiever werken met zijn data. OGD heeft de data waarmee IATA werkt daarom optimaal geïntegreerd en verder inzichtelijk gemaakt.

Door de snelle beschikbaarheid van een geschikte kandidaat als mede de getoonde flexibiliteit van OGD tijdens de Corona crisis heeft IATA optimaal de data analist kunnen inzetten op meer projecten dan aanvankelijk de bedoeling was. Anton Hartong, Assistant Director TACT, IATA
  • Uitdaging

  • Oplossing

  • Resultaat

IATA krijgt de data voor het Net Rates-distributieplatform aangeleverd in uiteenlopende formats en stadia van volwassenheid door de luchtvaartmaatschappijen. Dit zorgt ervoor dat de data voor IATA niet direct inzichtelijk is. Naast dat dit zorgt voor efficiëntieverlies, maakt dit bepaalde processen extra uitdagend. Bijvoorbeeld de onboarding van nieuwe klanten. Daarom had IATA behoefte aan extra analyse- en ontwikkelcapaciteit voor hun Net Rates-distributieplatform.

OGD heeft de databestanden van de luchtvaartmaatschappijen op juistheid gecontroleerd en de data waar nodig gemodelleerd, om de gewenste oplossing voor IATA te bereiken. Hiervoor werkte een data-analist van OGD met data in verschillende stadia van volwassenheid. Hij heeft deze van hoog tot laag laten aansluiten op de gewenste koppelpunten, door ongestructureerde data te standaardiseren. Bij de oplossing voor IATA kwamen de volgende punten aan bod:

  • datamining, (data)manipulatie en een check op juistheid;
  • het valideren van business rules;
  • validatie van de resultaten met het TACT Product Management Team van IATA;
  • het ontwikkelen van PowerBI-dashboards;
  • regressie, samenvatting en documentatie;
  • implementatie-ondersteuning en eindgebruikers-acceptatietesten. 

OGD heeft voor dit project een data-analist aan IATA gekoppeld met ervaring in de logistieke sector. Hierdoor was de data-analist sneller ingewerkt en kon hij zijn kennis van de sector meenemen in de oplossing. Dit is een voorbeeld van de manier waarop de hoge kennisdiversiteit onder OGD’ers zorgt voor maatwerk en het beste resultaat.

De data van luchtvaartmaatschappijen is nu succesvol geïntegreerd in IATA Net Rates. Hiermee is ook de onboarding van klanten in het systeem efficiënter. Bovendien kan IATA toekomstige data-analyses makkelijker en sneller uitvoeren, doordat OGD processen heeft vereenvoudigd en waar mogelijk heeft gestandaardiseerd.

Het koppelen van verschillende datasets geeft IATA nieuwe inzichten om op te sturen. Daarnaast heeft de handelsvereniging een beter en sneller inzicht in zijn data via de ontwikkelde PowerBI-dashboards.

Ook een ict-uitdaging?

Wij staan klaar om het maximale uit jouw ict te halen. Of het nu gaat om de overstap naar de cloud,  een proactieve servicedesk of een app in een dag. Met onze hulp werken jouw medewerkers sneller, slimmer en met meer plezier. En we zijn pas klaar wanneer ict jouw organisatie optimale waarde oplevert.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Onze experts staan voor u klaar en maken graag een afspraak.

Contact
uitdaging