Header overheid mobile

Overheid

Overheid

Jouw uitdagingen.

Onze veeleisende en snel veranderende samenleving vraagt steeds meer wendbaarheid van overheidsorganisaties. Datagedreven werken is de nieuwe norm. Smart cities komen op en digitale tweelingen versnellen de besluitvorming. Burgers krijgen met het groeiende online portfolio de on-demand dienstverlening die zij verwachten. En ondertussen rekenen medewerkers op een geïntegreerde werkplek in de cloud, waarin alles logisch, efficiënt en plaatsonafhankelijk samenwerkt. Zo verbetert de dienstverlening en ontstaan nieuwe kansen.  

Maar het gebruik van zoveel data brengt ook risico’s met zich mee. Cybersecurity, privacy en compliance vormen een grote uitdaging voor de overheid. Want hoe vorm je een datastrategie die alleen strikt noodzakelijke (persoons)gegevens gebruikt en deelt, conform de AVG? En hoe voorkom je het trekken van verkeerde conclusies op basis van data? Daarnaast vraagt de nieuwe manier van werken veel van je mensen: hoe maak je moderne en datagestuurde processen tot iets van de hele organisatie? 

 

Onze oplossing.

Een wendbaar en veilig ict-landschap, waarin alle applicaties één geïntegreerd geheel vormen is de eerste stap om goed in te spelen op deze ontwikkelingen. Alleen met deze basis haal je alles uit je data, bied je de beste ervaringen en werk je compliant. Daarnaast zijn een passende visie en organisatorische veranderingen nodig om effectief met data te werken: de juiste mindset, samenwerking tussen afdelingen en het goed organiseren van rollen, processen en standaarden.

Wij helpen je hier graag bij. We bieden je een veilig, wendbaar ict-landschap en de governance consultancy om hier met jouw organisatie het maximale uit te halen. We sluiten je software efficiënt op elkaar aan en helpen je mensen er slim mee te werken. Zo ontsluit je de data die je nodig hebt en zet je deze nuttig in. Binnen de digitale werkplek gaan medewerkers effectief, plezierig en goed ondersteund aan de slag: waar en wanneer zij willen, terwijl de data is beveiligd volgens de laatste standaarden. Zo komt jouw organisatie tot bloei en genieten burgers en ketenpartners van moderne dienstverlening. 

aadd9a78-d0a4-4507-bffb-6169cfe56376

De klanten die we al hielpen.

Case Overheid

TOPdesk-beheer voor tijdswinst en grip

OGD heeft het TOPdesk-beheer voor Rijkswaterstaat overgenomen. Dit leidde tot een snellere afhandeling van standaardvragen, meer grip op data, tijdswinst en tevreden medewerkers.

Button Rood

 

aadd9a78-d0a4-4507-bffb-6169cfe56376

Ons aanbod

We bieden je het moderne werken in vier samenhangende oplossingen. 

2aea7185-b455-4314-941b-5e89faa0dd7d

ogd.transformatie

Maak jouw organisatie toekomstbestendig op een manier die wordt gedragen door je mensen. Samen analyseren we jullie processen en signaleren we kansen voor optimalisatie. We maken het applicatielandschap overzichtelijk en effectief met applicatierationalisatie, zodat dit landschap de bedrijfsprocessen ondersteunt en een maximale hoeveelheid data ontsluit. Vervolgens helpen we je mensen om hier alles uit te halen. Zodat techniek de kerndoelen van jouw organisatie ondersteunt en zij klaar is voor de toekomst.

9198d678-c4b3-4f86-9b26-2939942b32a6

ogd.werkzone

Laat je mensen maximaal effectief werken, terwijl de bedrijfsdata is beveiligd volgens de laatste standaarden. Met de OGD.werkzone gaan zij compleet geïntegreerd aan de slag binnen een compliant werkomgeving. Ze werken waar en wanneer zij willen, op het device van hun keuze. Applicaties werken naadloos samen en medewerkers loggen één keer in om overal bij te kunnen. Zo werken zij gemakkelijk en veilig (samen) op afstand, terwijl hun doeltreffendheid en werkplezier groeit. Hiermee creëert de OGD.werkzone het stabiele en flexibele fundament waarop jouw organisatie voortbouwt.

96772534-d531-45b4-92eb-8a4289b27e52

ogd.ervaring

Bied je medewerkers de beste technische ondersteuning, zodat zij maximaal vooruit kunnen in hun werk. Of zij nu een technisch probleem hebben of alles uit hun ict-omgeving willen halen: wij helpen hen snel en effectief. Met op maat gemaakte trainingen en adoptietrajecten ontwikkelen zij zich verder en maken zij handig gebruik van de technische mogelijkheden. Zo vergroot hun doeltreffendheid en werkplezier.

37e618e3-6039-4b12-b16e-4dad134d0981

ogd.professional

Haal snel de ict-ondersteuning in huis die jouw organisatie vooruit helpt. Of je nu op zoek bent naar functioneel beheerders voor je bedrijfsapplicaties of ondersteuning nodig hebt bij projecten: met de OGD.professional heb je steeds de juiste persoon op de juiste plek. Van starter tot interim manager, OGD’ers helpen je vooruit met de beste oplossingen en inventief advies. Zodat jouw organisatie continuïteit in de bedrijfsvoering bereikt, ook tijdens piekbelasting.

aadd9a78-d0a4-4507-bffb-6169cfe56376

Verhalen

Cybersecurity voor overheidsorganisaties in 2023
Cybersecurity voor overheidsorganisaties in 2023
3-jan-2023 14:52:00 5 min read
7 voordelen van de public cloud voor de overheid
waarom public cloudplatform overheidsinstellingen publieke sector data security
7 voordelen van de public cloud voor de overheid
4-apr-2022 17:05:50 5 min read
3 tips om het hybride werken voor de overheid tot een succes te maken
3 tips om het hybride werken voor de overheid tot een succes te maken
24-apr-2022 11:57:00 5 min read
aadd9a78-d0a4-4507-bffb-6169cfe56376