1ict: jouw moderne werkplek in de cloud.

Wat kost werken in de cloud?

door Laurent Hubeek, 13 juli 2018

kosten-999611-edited

We horen onze mkb-klanten weleens zeggen dat het outsourcen van de werkplek duur is. Dat het in eigen beheer houden van de omgeving minder kost. Natuurlijk, outsourcen is niet gratis, maar cent voor cent krijg je heel veel waar voor je geld. Je mensen kunnen vaak sneller en effectiever werken. En bovendien is outsourcing de beste basis voor een bedrijf om te innoveren: dé manier waarop je werkelijk waarde toevoegt aan je bedrijf.

Een eigen ict-omgeving of outsourcen?

Het runnen van een eigen ict-omgeving kost nogal wat. Je moet de juiste mensen in dienst hebben, hun kennisniveau hoog houden, investeren in hard- en software en een hoop monitoren. Wij zien vaak dat organisaties voor wie ict niet tot de kerntaken behoort hier moeite mee hebben. Dit zorgt ervoor dat de kosten oplopen en medewerkers niet altijd effectief kunnen werken.

Een ict-outsourcingspartner zorgt ervoor dat je ict-omgeving altijd in orde is. Je netwerk, opslag, applicaties: alles draait stabiel. Er zijn minder verstoringen, waardoor medewerkers zich kunnen bezighouden met hun eigenlijke werk. Dit maakt outsourcing indirect voordelig.

Maar die cloud dan? Welke voordelen vallen hier te halen? En kun je er kosten mee besparen of, beter nog, er geld mee verdienen?

op en afschalen

De cloud: ongekende flexibiliteit in kosten

Werken vanuit de cloud betekent dat je niet meer zelf hoeft te investeren in servers en de bijkomende infrastructuur. Deze voorzieningen worden namelijk rechtstreeks geleverd door een platformaanbieder zoals Microsoft. Als klant liggen je vaste lasten hierdoor een stuk lager. Daarnaast geeft het je een enorme flexibiliteit. Met 1ict betaal je bijvoorbeeld per gebruiker. De kosten voor je ict bewegen daarom altijd realtime mee met de groei van je bedrijf. Met applicatielicenties en andere functionaliteiten zijn we net zo flexibel. Wijs applicaties alleen toe aan de mensen die ze echt nodig hebben en schaal terug wanneer dat kan.

Welzijn Divers, één van onze klanten, maakt bijvoorbeeld gebruik van deze mogelijkheden. Bij Welzijn Divers werken vaste krachten, maar ook een grote groep vrijwilligers die alleen de basisapplicaties van Microsoft Office nodig hebben. Welzijn Divers betaalde vóór de overschakeling naar de cloud meer dan 1000 euro per vrijwilliger aan Citrix-, Microsoft- en firewall-licenties. Het was niet mogelijk voor hen een versimpeld pakket af te nemen. Dankzij de flexibiliteit die 1ict biedt kan dit nu wel. Zij betalen nu slechts 1 euro per maand per vrijwilliger. Zo kun je met de cloud dus een hoop besparen.

Het werkt ook de andere kant op. Tijdelijk extra servercapaciteit nodig om kwartaalrapportages of jaarafsluitingen te berekenen? Geen probleem. 1ict schaalt op in de week dat je het nodig hebt en schakelt daarna ook weer terug. Daar bovenop krijg je van ons iedere maand een heldere, gespecificeerde factuur. Aan de hand daarvan bekijken we samen hoe je in de toekomst nog meer kunt besparen.

Een basis voor verbetering en innovatie

Flexibiliteit en grip op je maandelijkse kosten is natuurlijk leuk, maar valt er meer te halen? Indirect kan de cloud financieel veel opleveren, door een sterke basis te leggen voor innovatie binnen jouw bedrijf. Een volwassen, goed werkende ict-omgeving zorgt ervoor dat je je bezig kunt houden met de dingen die er echt toe doen.

innovatie cloud kosten outsourcing

Met outsourcing kun je je energie steken in het verbeteren van je processen. Op zoek gaan naar manieren om je beschikbare data, die nu allemaal veilig bij elkaar kan staat in de cloud, slimmer te gebruiken. Of onderzoeken hoe je efficiënter kunt samenwerken met partners in je keten. Want ook online samenwerken met partners is makkelijker en veiliger binnen de cloud. Dit zijn acties waarmee je de concurrentiepositie van jouw bedrijf echt kunt versterken.

Om te kunnen innoveren moet ict geen blok aan je been vormen. Het moet je juist helpen om te versnellen wanneer dat nodig is. 1ict geeft je een technische basis die meegroeit met jouw nieuwe producten en diensten. Zo wordt jouw ict een katalysator voor innovatie. En zo is outsourcing met de cloud geen kostenpost, maar een manier om je omzet te vergroten.

Benieuwd naar meer klantervaringen met 1ict?

Ontvang de 1ict-infographic