Diergaarde Blijdorp

“We kozen voor OGD vanwege hun grote kennis en denkvermogen”

Blijdorp

Sector: Recreatie

In de Rotterdamse binnenstad werd in 1857 Diergaarde Blijdorp geopend. Nog steeds is Diergaarde Blijdorp een van Europa’s mooiste dierentuinen. Blijdorp is een plek van bijzondere ontmoetingen, waar iedereen graag is en waar bezoekers wat van opsteken, geïnspireerd raken en een nieuwe soort liefde voor de natuur ontdekken. De dierentuin is ook een plaats waar onderzoek gedaan wordt met betrekking tot onder andere gedrag, medische zorg en natuurbehoud. Kortom, mens, plant en dier zijn in Blijdorp met elkaar verbonden.

OGD & Diergaarde Blijdorp

“Het belang van ict in onze dierentuin neemt toe. Automatisering is behalve kostenbesparend ook belangrijk voor onze marketing. In vergelijking met vroeger zijn abonnementen dynamischer en verlangen klanten een betere service. Ook vinden steeds meer ticketverkopen online plaats. Inmiddels is dit zo’n 40%. Dat vraagt een andere aanpak van de organisatie, en ook op ict-gebied. Door een beter beheer van abonnementen kan je klanten beter benaderen met leuke acties en kortingen. Met andere woorden, door automatisering worden problemen snel gesignaleerd of voorkomen en kan de dienstverlening richting de klant worden geoptimaliseerd. Daardoor wordt de continuïteit van onze bedrijfsvoering beter gewaarborgd en proberen we net dat beetje extra te doen.”

Hoofd ICT-beheer Blijdorp.

Waarborgen van continuïteit

In juli 2015 is OGD ingeschakeld voor een second opinion voor een omgevingsscan van de dierentuin. Dit werd gedaan om de toekomstige risico’s in beeld te brengen en de huidige situatie op betrouwbaarheid te controleren.

Verbeterpunten in kaart gebracht

De omgevingsscan van OGD heeft de toekomstige risico’s in beeld gebracht en de huidige situatie is succesvol geanalyseerd. Het rapport bestaat uit een aantal belangrijke verbeterpunten op volgorde van prioriteit.

Ervaring van Diergaarde Blijdorp

“De belangrijkste reden om voor OGD te kiezen was voor ons de grote kennis en het denkvermogen waar OGD over beschikt. OGD staat bij ons tevens bekend als een innovatieve organisatie. Het meedenken en ontwikkelen van ideeën heeft tot een zeer prettige samenwerking geleid. Door de hoge inzet is de omgevingsscan uiteindelijk snel en met goede kwaliteit opgeleverd. Ik kan een samenwerking zeker aanraden voor andere dierentuinen.”
 Hoofd ict-beheer Blijdorp